Protokoll fra programrådsmøte i utviklingsstudier 10. mars 2023

Tilstede: Sara Myrvold, Line van der Blom Engelsvoll (vara for Ivonne Valencia), Jo Thori Lind, Francesca Refsum Jensenius, Hege Merete Knutsen (vara for Jemima García-Godos), Christian Krohn-Hansen, Kjell Kjellman (programleder), Maren Ringstad (referent)

SAK 1 (1/2023) Godkjenning og innkalling av dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

SAK 2 (2/2023) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøte 27.10.2023

Vedtak: Protokollen godkjennes.

Orienteringssaker

SAK 3 (3/2023) Nytt fra PU

PU har nettopp gjennomført vellykket studietur til Budapest, neste arrangement blir feltarbeidsfest. PU mottar gode tilbakemeldinger fra studentene på arrangementene. 

PU samarbeider også med programleder og studiekonsulent om informasjonsmøte ifm. med at studenter på andre semester skal velge fordypningsløp. Programleder vil kontakte SAI, ØI, ISV og SGO for å finne representanter fra hvert fordypningsløp. Informasjonsmøtet holdes 24.mai. 

Programrådet takker studentene for innsatsen som ble gjort på Åpen dag! 

SAK 4 (4/2023) Studiebarometeret 2022

Rapport UTV år 2 og/eller5  

Rapport UTV splittet år 2,3 og 5

Rapport SV-fakultetet med underenheter 

Programleder orienterte, med særlig fokus på arbeidslivsrelevans og tilbakemeldinger. Det er ønskelig å se nærmere på hvordan vi kan jobbe aktivt med arbeidslivsrelevans, og bli bedre på å bevisstgjøre studentene for hvilken kunnskap de har opparbeidet. For omfang av veiledning/tilbakemeldinger kan det være nyttig med en forventningsavklaring i starten av semesteret. 

Det var lav svarprosent på Studiebarometeret for UTV, og PU påpeker at det er mange ulike undersøkelser som blir sendt studentene. Hege Knutsen orienterte også om at instituttet skal forsøke å ta høyde for Studiebarometeret, når våre egne emneevalueringer blir sendt ut. 

Programrådet påpekte hyggelig tall for studiemiljø, og setter pris på PU sin innsats for et god trivsel. 

SAK 5 (5/2023) Evalueringer UTV1000 og UTV2000 høst 2022 

Programleder orienterte. 

  • UTV1000: Evaluering på 1000 har ikke endret seg vesentlig, det meste fungerer godt og studentene er fornøyde, men noen av studentene opplever pensum på engelsk som noe krevende. Det var få som svarte på evalueringen, og programrådet foreslo at man ev. kunne supplere en standardevaluering med noe mer, eller sette av tid i forelesningen. Programleder påpekte at han er i dialog med seminarledere, og jevnlig i dialog med studentene. 
  • UTV2000: Emnet har hatt en viss andel metodetrening, som har vært nyttig. Merk, emnet gikk siste gang H22, og erstattes av UTV2001 som vil medføre endringer. 

UTV1000

UTV2000

SAK 6 (6/2023) Utviklingsstudier 20 år

Utviklingsstudier har 20-års jubileum i år, og vi markerer dette tidlig i høstsemesteret. Mer informasjon kommer, og PU kobles på! 

 

Diskusjonssaker

SAK 7 (7/2023) Innmeldt sak fra programutvalget - feltarbeid

Saken utgår. 

Vedtakssaker

SAK 8 (8/2023) Vedtak av pensum og emnebeskrivelser

Emne Endringer i emnebeskrivelse og pensum
UTV1000 emnebeskrivelse og pensum

UTV2001

emnebeskrivelse og pensum

Pensum/emnebeskrivelser: endringer i rødt = utgår, endringer i grønt = legges til. 

Begge emner vil få automatisk begrunnelse fra og med H23. 

UTV2001: Programrådet ønsker åpen-bok eksamen, emnebeskrivelsen er oppdatert. Programrådet påpekte at det er viktig at informasjonen som blir gitt studentene omkring denne eksamensløsningen er tydelig, som f.eks. om elektroniske artikler fra pensum vil bli lastet opp i Inspera som vedlegg, samt tydelig informasjon om hva som forventes av kildehenvisning på en åpen-bok eksamen. 

Protokoll viser emnebeskrivelser og pensumlister med vedtatte endringer. 

Vedtak: Pensum og emnebeskrivelser med endringer godkjennes.

Saker til eventuelt 

Studentene ønsker en innføring i sosialantropologi i forkant av oppstart av emnet SOSANT2530. Programrådet foreslår et eget seminar for UTV-studentene, noe som kan gi et lite grunnlag før de går videre med emnet. Christian Krohn-Hansen tar dette med tilbake til instituttet slik at de kan se nærmere på en løsning, men trekker frem at det selvsagt må være grunnlag for et frikjøp ifm. ekstra undervisning for denne gruppen. 

Publisert 14. mars 2023 11:00 - Sist endret 23. apr. 2024 09:56