Protokoll fra programrådmøte i utviklingsstudier og bærekraft 4. mars 2024

Tilstede: Oda Barmann-Jenssen, Stephanie Cabudlan Martinsen (vara for Anette Kent Vågene), Ida Fagervold (vara for Hege Merete Knutsen), Halvor Mehlum, Francesca Refsum Jensenius, Kjell Erling Kjellman (programleder), Maren Kristine Anmarkrud (referent)

Fraværende: Kenneth Bo Nielsen

Innledning

SAK 1 (1/2024) Godkjenning og innkalling av dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

SAK 2 (2/2024) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøte 13.09.2023

Vedtak: Protokollen godkjennes

Orienteringssaker

SAK 3 (3/2024) Nytt fra PU

PU har nylig gjennomført vellykket studietur til Praha.

Det vil bli et større fokus fra PU på faglige arrangementer slik som eksempelvis debatter, organisasjonsbesøk, og faglig hjelp med emner som mange finner utfordrende. Sosialt er fokuset på å bli kjent på tvers av kull.   

PU samarbeider med programleder og studiekonsulent om å arrangere informasjonsmøte om valg av fordypning. Dette vil bli holdt 6. mai.

SAK 4 (4/2023) Studiebarometeret 2023

Det er kun 2. års studenter som er med i årets studiebarometer.

Rapport UTV alle spørsmål

Rapport UTV oppdelt

Rapport SV-fakultetet med underenheter

Programleder trekker fram det positivet ved årets studiebarometer - det er høyere svarprosent enn tidligere, og studentene uttrykket en høy grad av tilfredshet med programmet generelt. 

Arbeidslivsrelevans og tilbakemeldinger/veiledning er områder med lavere score. Dette er en gjentagende tilbakemelding, ikke bare på utviklingsstudier. Det trekkes fram at det kan være nyttig med en forventningsavklaring innledningsvis i semesteret rundt tilbakemeldinger og veiledninger. Arbeidslivsrelevans er et område det har blitt arbeidet mye med, men det trekkes fram at man kan bli enda flinkere til å koble teori og dagsaktuelle temaer.

SAK 5 (5/2024) Evalueringer UTV1000 og UTV2001 høst 2023 

Det er en lav svarprosent på evalueringen instituttet sender ut, og programleder har derfor benyttet samtaler med studenter, seminarledere, og undervisere som et supplement i vurderingene. 

  • UTV1000: Tilbakemeldingene på emnet har holdt seg stabil de siste årene, og de aller fleste oppgir at de er fornøyde eller svært fornøyde. De som oppgir at de ikke er fornøyde utdyper sjeldent dette. Noe delte meninger om pensum, da spesielt den delen av pensum som er på engelsk.
  • UTV2001: Den generelle tilbakemeldingen er at studentene er fornøyde med undervisningen. Emnet hadde en 6-timers skoleeksamen i høst hvilket førte til at eksamen ble tidlig i semesteret grunnet eksamensavvikling i Silurveien. Dette resulterte i at semesteret ble noe komprimert.

Tilbakemelding fra PU: Studentene etterlyser mer dybde i gjennomgangen av bærekraftsmålene. 

UTV1000

UTV2001

Vedtakssaker

SAK 6 (6/2024) Vedtak av emnebeskrivelser

Emne  Endringer i emnebeskrivelse
UTV1000 Ingen endringer
UTV2001 Emnebeskrivelse

Endringer i rødt = utgår, Endringer i grønt = legges til

Programleder orienterte om bakgrunnen for endringsforslaget. En 6-timers skoleeksamen gir mindre fleksibilitet i Silurveien. Eksamen blir enten veldig sent eller tidlig i semesteret. En 4-timers eksamensform gir mer fleksibilitet mtp. eksamenstidspunkt. Erfaringsmessig har bruk av hjelpemidler virket mot sin hensikt, og studentene bruker mye tid på å lete i pensum. Ingen hjelpemidler åpner opp for flere typer oppgaver. 

PU er kritiske til 4-timers skoleeksamen, og ønsker seg tilbake til hjemmeeksamen. De viser til at en hjemmeeksamen er mer lik bacheloroppgaven og vil være god skrivetrening. Studentene uttrykket også at en hjemmeeksamen oppleves som mer arbeidslivrelevant. 

ISV og ØI stiller seg positive til endringsforslaget, og melder om at også deres institutter har lagt seg på samme linje hva gjelder bruk av hjemmeeksamen og KI.

Programrådet utrykte forståelse for studentenes synspunkt, men slik situasjonen er nå med manglende måter å sikre mot bruk av KI er det ikke forsvarlig med hjemmeeksamen. 

Vedtak: Emnebeskrivelser med endringer godkjennes

Saker til eventuelt 

PU brakte opp at i enkelte av fordypningene er ikke det første emnet man tar et innføringsemne, og lurte på om det var mulig å bytte ut for eksempel SGO2500 med SGO1001 i første semester. Det er både faglige og administrative faktorer som virker inn på hvorfor studieløpet er lagt opp slik det er. Programrådet trekker fram at et godt alternativ er å fokusere på brobygging mellom studentene på UTV og de ulike fordypningene. 

Publisert 6. mars 2024 14:58 - Sist endret 6. mars 2024 14:58