Protokoll fra møte i instituttstyret ved ISS 25. august 2021

25. august 2021, kl. 13.15-15.00. Møtet foregikk som videomøte (via Zoom). Til stede: Anniken Hagelund, Jemima García-Godos, Mette Andersson, David Jordhus-Lier, Cathrine Holst, Maren Toft, Audrey Stark, Silje Kleven, Caroline Bortne Testman. Sekretær: Inger-Lise Schwab.

SAK 1
Saksnr. 33/21

Godkjenning av innkalling og saksliste, og evt spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes. Ingen inhabilitet i saker som skal behandle i møtet ble meldt inn.

 

SAK 2
Saksnr. 34/21

Orienteringssaker: Personal og studier

Koronanytt fra instituttleder: én metersregelen er fjernet i undervisningsrom men gjelder ellers.

Alle ansatte oppfordres til å delta i ARK-undersøkelsen. 

Jan Grue begynte som førsteamanuensis i sosiologi 1.8. Elisa Brini og Michael Frith begynte som postdoktorer på eksternfinaiserte prosjekter 1.8. Beatrice Johannessen begynte som stipendiat knyttet til OLA-programmet 15.8.

De åpne stipendiatstillingene i sosiologi og samfunnsgeografi er kunngjort med søknadsfrist 1.10.21.

Det avholdes stabsseminar om kjerneområder 21. september.

Nytt fra studentene: studentene gleder seg til å være tilbake på campus. Mange studenter er ensomme, noe PUene og SVSU har fokus på.

 
SAK 3
Saksnr. 35/21

Vedtakssak: Kunngjøring av stilling som stipendiat (SKO 1017) i sosiologi (ekstern finansiert)

Vedtak: Styret ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi godkjenner kunngjøringsteksten og vedtar å lyse ut 1 stipendiatstilling (SKO 1017) for tre år uten pliktarbeid eller 4 år med 25 % pliktarbeid. Kunngjøringen gjelder under forutsetning av ekstern finansiering.

 
SAK 4
Saksnr. 36/21

Diskusjonssak: Forlengelser i stipendiat- og postdoktorstillinger som følge av koronapandemien

Fra diskusjonen: Instituttleder innledet om stipendiaters og postdoktorers adgang til å søke om styrebehandlet forlengelser. ISS innvilget en rekke forlengelser høsten 2020, med forutsetning om at dette var en én gangs tilfelle. Pandemien har vart lengre enn først ventet og flere av våre stipendiater og postdoktorer har blitt alvorlig rammet.

Styret var innstilt på å åpne for en generell forlengelse for stipendiater med sluttdato 31.12.2022 i tråd med fakultets forslag og legger til grunn at nytilsatte stipendiater med senere sluttdato har bedre forutsetninger for å planlegge et PhD løp som tar høyde for utfordringene en pågående pandemi forårsaker. Styret var innstilt på at slik forlengelse bør gjelde alle, både universitetsstipendiater og stipendiater fra eksterne finansierte prosjekter. Styret var delt i sin mening i hvorvidt finansiering av ev forlengelser skal tas av friske midler/avkortning av øvrig budsjett eller om kostnaden dekkes ved å utsette rekruttering av nye stipendiater og postdoktorer. 

 
Publisert 10. sep. 2021 08:29 - Sist endret 10. sep. 2021 08:29