Referat programstyremøte 25. september 2003

Referat programstyremøte 25. september 2003

Tilstede: Raino Malnes (leder) Tora Skodvin, Knut Andreas Christophersen, Knut Heidar, Bjørn Erik Rasch, Anton Steen, Siv Håberg, Øyvind Skaarer, Anders T. Kråkenes og Maria Lyngra.

Saksliste:

  25/2003 Orientering – nytt engelskspråklig emne

Nytt engelskspråklig emne ved professsor Jeff Checkel. Jeff ønsker oppstart vår 2005. Nærmere emnebeskrivelse vil komme.

26/2003 STV 3090 - Politisk analyse

Professor Per Kristen Mydske orienterte om arbeidet med emnet. Foruten å skulle være et gjennomarbeidet faglig og pedagogisk opplegg for studentene, skal kurset også profilere fagpolitiske hensyn. Studentene skal få nødvendig oppgave- og skrivetrening i form av seminarer ledet av stipendiater. Seminaret vil være studentenes forum i arbeidet med en hjemmeoppgave i omfang 10-15 sider. Videre søker STV 3090 spesielt å vektlegge et faglig helhetssyn på tvers av disiplingrensert.

Notatet som omhandler etableringen av STV 3090 sendes til områdeforelesere på innføringsemner/fordypningsemner. De bes gi tilbakemelding med forslag til temaer og oppgaveområder som særlig ivaretar en tverrdisiplinær tilnærming. Frist for tilbakemelding er fredag 10/10. Endelig emnebeskrivelse ferdigstilles til neste programstyremøte 23/10.

For øvrig bør klargjøres faglige forutsetninger for å kunne ta emnet. Studiekonsulent Øyvind Skaarer gjør dette.

27/2003 Status Ph.d. – utsettes til 23/10. Faglig ansvarlig på reise.

28/03 Utveksling for Bachelor

Erasmuskoordinator Øyvind Skaarer redegjorde for status: Relativt få plasser som er prioritert mastergrad/hovedfagsstudenter. Bachelorstudenter kan søke, men rangeres etter forannevnte gruppe. Spørsmål videre er hvordan ISV kan møte intensjoner i Bachelorprogrammet om lett tilgang til utveksling også for bachelorstudenter.

For det første søkes en avklaring på fakultetsnivå hvem som skal ha ansvar for å oppfylle intensjonene. Parallelt med ansvarsavklaring undersøker ISV mulighetene for å utnytte eksisterende avtaler innenfor Erasmusprogrammet i bredere skala, slik at bachelorstudenter får egne kvoter gjennom ISV. Skaarer jobber videre med dette og gir ny orientering på programstyremøte 23/10.

Vedtak: For å sette ytterligere fokus på det internasjonale arbeidet vedtas at internasjonal koordinator ved ISV møter på siste programstyremøte i hvert semester for å redegjøre for status.

29/03 Fravær fra obligatorisk undervisning

Programstyret fant at det er behov for utarbeidelse av et mer detaljert reglement enn hva som eksisterer. Programstyret vektlegger at en avveining av flere hensyn må gjøres. Det er et ønske å være fleksibel i forhold til studenters behov. Samtidig skal det gode grunner til å få dispensasjon fra oppmøteplikten, noe som i utgangspunktet er et vilkår for å kunne fremstille seg til eksamen. I noen grad inngår seminarene også som en del av vurderingsgrunnlaget i det bestått seminaroppgave også er et vilkår for å kunne fremstille seg til eksamen.

Skaarer jobber videre med et reglement og rådfører seg med nødvendig ekspertise. Fullstendig utkast til reglement skal være klart til neste programstyremøte 23/10.

Forslag fra Universitetslektor Knut Andreas Christophersen om å pålegge en ekstra eksaminasjon av kandidater med høyt fravær. Det foreslås at dette gjøres i regi av seminarleder. Dette forslaget innarbeides i fraværsreglementet og presenteres på neste programstyremøte.

Forslag fra Professor Bjørn Erik Rasch om å etablere konsentrerte/intensive seminarer i emner med obligatorisk undervisning. Dette vil bidra til å øke fleksibiliteten i forhold til studenter med spesielle behov. Dette drøftes nærmere i administrasjonen. Programstyret orienteres i neste møte 23/10.

 

30/03 Eventuelt

  1. Metode 1020: Knut Andreas Christophersen peker på uavklarte momenter vedrørende STV1020 og SOS1020. Er det rimelig at studenter kan få studiepoeng for to svært like emner? Bør ISV samarbeide eller konkurrere med ISS på dette området?
Programstyret ved leder Raino Malnes ber professor Larry Rose, professor Ottar Hellevik, professor Jon Hovi og stipendiat Håvard Strand vurdere hvordan instituttet bør forholde seg til spørsmålene. De bes samtidig vurdere hvordan STV1020 kan legge til rette for å gi innføring i SPSS.
  1. Studentinformasjon: Anders T. Kråkenes ber om at informasjonen fra ISV til studenter blir ryddigere. I dag oppfattes den som spredt og usystematisk med hensyn til publisering på instituttets internettsider.

Vedtak: Tiltak iverksettes umiddelbart. Skaarer gir tilbakemelding til fagutvalg v/ Anders T. Kråkenes.

Øyind Skaarer

Sekretær

 

 

 

Publisert 6. juni 2012 16:41