Referat fra møte i programstyret for bachelor og master i statsvitenskap, 25. april 2003

 

Tilstede: Raino Malnes (leder), Bjørn Erik Rasch, Anton Steen, Knut Heidar, Christina Bu og Thomas Sætren (Janne Haaland Matlary meldte forfall)

Fra administrasjonen: Hilde Thoresen og Anne M. Bjærke

Sak 1 Seminarundervisning for bacheloremner

Hilde Thoresen orienterte om hvordan seminarundervisningen vil bli lagt opp, og om hvor langt man er kommet i prosessen med å skaffe timelærere til innføringsnivå. Begrepet timelærer skal brukes, og ikke seminarleder, for å skille førstnevntes utvidete rolle fra sistnevntes (myndighet til å vurdere seminaroppgaver som godkjent/ikke godkjent). Dagens rammer for seminarundervisningen vil bli videreført, med mindre endringer.

På innføringsnivå vil det bli engasjert eksterne timelærere med hovedfag i statsvitenskap, og det vil bli holdt 7 seminarer (dobbelttimer) pr. semester. På fordypningsnivå vil foreleserne fungere som seminarledere, men antallet seminarer vil her være begrenset til 3 dobbelttimer pr. semester. Når det gjelder STV 3090 vil seminarene bli ledet av stipendiatene.

Sak 2 Lengden på skoleeksamen på masteremner

Instituttstyret har vedtatt at skoleeksamen skal være på fire timer.

Vedtak: Programstyret vil fremme ønske overfor Instituttstyret om å la skoleeksamen være på 5 timer.

Sak 3 Sammensetning av sensurkommisjonen for masteroppgaver

"Innovasjonskomitéen" har fremmet forslag om at sensurkommisjonen skal bestå av to personer - veileder og en ekstern sensor (universitetet er pålagt ved lov å engasjere ekstern sensor ved vurdering av masteroppgaver).

Vedtak: Programstyret slutter seg til "Innovasjonskomitéens" forslag.

Sak 4 Muligheten av konsentrert undervisning og eksamen for masteremnene

Det børe være mulig å konsentrere undervisningen, men antall emner med slik undervisning bør begrenses. Emneansvarlige som ønsker konsentrert undervisning må kontakte administrasjonen for å avklare hvorvidt dette er mulig.

 

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 20. aug. 2012 09:48