Referat programstyremøte 27. august 2003

Tilstede: Steinar Andresen, Anne Bjærke Knut Andreas Christophersen, Knut Heidar, Siv Håberg Raino Malnes, Kine Nilsen, Øyvind Skaarer, Anton Steen, Thomas Sætre

Saksliste:

18/2003 Orienteringssaker

1. Anne Bjærke slutter i stillingen som studiekonsulent med administrativt ansvar for Bachelorprogrammet og Erasmusprogrammet og Nordplusutveksling. Øyvind Skaarer går inn i stillingen og overtar hennes arbeidsoppgaver.
2. Seminarene for innføringsemner på bachelor har startet opp. Seminarene for fordypningsemnene starter i uke 37, alternativt uke 38 dersom det er mer hensiktsmessig.
3. Studentopptak. Det er tatt opp 130 nye masterstudenter. Dette er en fordobling av opprinnelig planlagt antall. Dette vil medføre store utfordringer i kommende semestre, spesielt i forhold til veiledning på masteroppgaver. Mulige løsninger på dette drøftes i kommende programstyremøte.

19/2003 Seminarundervisning

Seminarundervisningens videre opplegg og organisering for neste semester, drøftes på kommende programstyremøter.

Når det gjelder hovedoppgaveseminarer, så avholdes de etter "gammel modell" i inneværende og neste semester. De kalles da hovedoppgave/designseminarer . Høst 2004 endres betegnelsen til designseminar (hovedoppgaveseminar).

20/2003 Norsk politisk historie

Det foreslås å videreføre forelesningene i "Norsk politisk historie" som et emne på bachelornivå. Dette kan være et "fritt emne" med vekt på konstitusjonell historie. Det er ikke påkrevet med seminarundervisning for dette. Professor Trond Nordby forespørres å være faglig ansvarlig for dette.

21/2003 Engelskspråklige BA-emner

Instituttet tilbyr ett engelskspråklig emne på BA-nivå for vår 04. Anne Bjærke mener dette er lite fordi det synes å gå mot mer utveksling på BA-nivå. Hun mener instituttet således bør etterstrebe å ha ett fullt semesters tilbud i engelskspråklige emner.

Videre bør det drøftes og avklares nærmere om instituttet skal prioritere utveksling på masternivå, mens fakultetet eventuelt tilrettelegger utveksling på BA-nivå

Forslag om å forespørre professor Jeff Checkel om han kan ta ansvar for et nytt engelsspråklig BA-emne.

 

22/2003 Innleveringsfrister for hjemmeoppgaver i masteremner

Fredag 28. november er innleveringsfrist dersom annet ikke er bestemt på de enkelte kurs.

 

23/2003 Privatister

Forslag om at det inntil videre ikke er adgang for privatister. Privatisters eventuelle rettigheter avklares av fakultet.

 

24/2003 Eventuelt

Forespørsel om særavtale for studenter på lektor- og adjunktprogrammet (LAP).

Det ble stilt spørsmål ved realitetene i de faktiske forhold, hvilken bakgrunn disse studentene faktisk har mht. til studiepoeng og fordypning. Saken foreslås å tas tilbake for klargjøring.

Generelt vedtak: Ikke adgang til master i statsvitenskap uten fordypningsemner på BA-nivå. Møteplan for høstsemesterets programstyremøter:

 

torsdag 25/9 kl. 13.15

torsdag 23/10 kl. 13.15

torsdag 13/11 kl. 13.15

 

 

 

 

 

Øyvind Skaarer

Sekretær

 

Publisert 6. juni 2012 16:41