Referat 20.04

Referat programstyremøte 20. april 2004

 

Tilstede: Raino Malnes (leder) Knut Heidar, Anton Steen, Knut Andreas Christophersen, , Øyvind Bjørkly, Martine Bonarjee , Steinar Andresen, Dagfinn Hagen, Øyvind Skaarer.

Orienteringssaker

  • Hanne Marte Narud og Ingar Bondhus orienterte om forskerkurstilbud for inneværende og kommende semester.
  • Øyvind Skaarer orienterte om instituttets retningslinjer for privatisters adgang til å avlegge eksamen. De fleste emner på bachelornivå vil ha eksamen for privatister. Eksamensordning for hvert enkelt emne vil utarbeides på bakgrunn av retningslinjene.

11/04 Interne retningslinjer for sensorbruk .

Programstyret oppfatter §50 pkt 1 i Lov om universitet om og høgskoler som uklar i forhold til bruk av ekstern evaluering.

Vedtak: Programstyret sender et notat til fakultet der det bes om klargjøring av følgende moment:

Er det tilstrekkelig med ekstern sensor for oppgavevurdering eller kreves det i tillegg ekstern vurdering også av vurderingsordningen, jf siste setning i §50 pkt 1 i Lov om universitet om og høgskoler.

Når punktet er klargjort tas saken opp i nytt programstyremøte.

 12/04 Kvalitetssikring av program og undervisning.

 Vedtak: Studentevalueringen av bachelorprogrammet og studentevalueringen av seminarundervisningen på innføringsemner presenteres i neste programstyremøte.

Neste programstyremøte avgjør hvilke evalueringer som skal gjennomføres for studieåret 2004/5.

 13/04 Forespørsel om opprettelse av emne i ”Politikk og utvikling” fra bachelorprogrammet i utviklingsstudier.

 Programstyret mener dette er et spørsmål om overordnet ressursbruk ved instituttet

Vedtak: Programstyret sender forespørselen til Instituttstyret.

 14/04 Overlapp på pensum på STV1300 og STV1510

 Pensum vil endres på STV1510 i det ny bok vil erstatte tidligere bok som i dag felles for de to emnene. Programstyret ser nærmere på de to kursenes pensuminnhold når undervisningsplan for våren 2005 skal vedtas i neste PS-møte.

15/04

Utgår

 16/04 Forespørsel fra PECOS om avtale med ISV om tildeling av veileder for deres studenter, og om tilgang til kurs ved ISV .

 Vedtak: PECOS-studenter får adgang til alle STV-emner.

Når det gjelder eventuell avtale om tildeling av veiledning ber PS om følgende klargjøring fra PECOS: Ved eventuell avtale, hvem har ansvar for oppnevning av veileder. Saken oversendes Instituttstyret i det PS mener saken omhandler overordnede prioriteringer i forhold til ressursbruk på instituttet.

 17/04 Klager/begrunnelser på eksamen. Forslag til nye prosedyrer.

 Det foreslås at begrunnelse gis muntlig fra sensor til kandidat.

Vedtak: Administrasjonen utarbeider retningslinjer i tråd med gjeldende lovverk. Dette legges frem i neste PS-møte.

 18/04 Endret 40-gruppe i historie

 Historie vil legge opp til et noe annet opplegg for deres 40-gruppe. Programutvalget på historie forespør om en noe endret 40-gruppe passer for programstudenter på statsvitenskap som vil velge dette som 40-gruppe.PS ved sekretær gir tilbakemelding at justering i histories 40-gruppe passer godt for våre bachelorstudenter som ønsker å ta dette som 40-gruppe.

 19/04 Forespørsel fra Europeisk og amerikanske studier om deres studenter kan søke opptak til STV-Master med 60 studiepoeng i statsvitenskaplige emner.

 Emnene på Europeisk og amerikanske studier vurderes ikke til å kunne kompensere for emner i statsvitenskaps 80-gruppe.

 Vedtak: Der er ikke grunnlag for reduksjon i statsvitenskaps 80-gruppe til 60 studiepoeng for studenter på Europeisk og amerikanske studier i de tilfeller de søker opptak på STV master. Skriftlig meddelese sendes Programstyret for britiske og amerikanske studier.

 Eventuelt:

Ang.tidligere forespørsel om kurs i organisasjonsteori: Det vil ikke bli satt opp et slikt kurs neste semester av kapasitetshensyn. Professor Tom Christensen vil imøtekomme ønsket et stykke på vei ved å vektlegge organisasjonsteori i kursene STV 4446 - Stat og marked.

 

 For Programstyret

Øyvind Skaarer

Sekretær

 

 

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 12. nov. 2013 13:55