Referat Programråd 25.11.04

Referat fra programrådsmøtet 25. november 2004

Tilstede: Raino Malnes (leder), Knut Heidar, Knut-Andreas Christophersen, Tom Christensen (vara), Dag Harald Claes (vara), Øyvind Haugneland, Sindre Hervig
Fra administrasjonen: Dagfinn Hagen, Anne Bjærke (ref.)
Fraværende: Anton Steen, Bjørn Erik Rasch, Steinar Andresen

Orienteringssaker

  •  STV1020 Metode og statistikk
    Raino Malnes orienterte om at ISV har registrert et stort frafall fra emnet STV1020 Metode og statistikk. Knut-Andreas Christophersen, Larry Rose og Ottar Hellevik skal se nærmere på saken.
  • Stipendiatenes undervisningsplikt
    Raino Malnes orienterte om den vedtatte, kraftige økningen i stipendiatenes undervisningsplikt, og ba om at det bør tas hensyn til dette og tilrettelegges for f.eks. samarbeid om masterkurs. Det var imidlertid ulike oppfatninger om dette blant Programrådsmedlemmene. Bl.a. er stipendiatene forventet å undervise som seminarledere i STV4020 og STV3090.
  • STV4323 som heisemne
    Anne Bjærke orienterte om et ønske fra bachelorprogrammet i Utviklingsstudier om å gjøre masterkurset STV4324 The Politics of Poverty til et såkalt heisemne, tilgjengelig også for bachelorstudentene på Utviklingsstudier. Kursansvarlig Dan Banik er forespurt og åpen for idéen. Det ble bemerket at tilsvarende forslag vedrørende STV2410 Organisasjonsteori for offentlig virksomhet tidligere er blitt nedstemt i Programrådet. Dan Banik bes utarbeide et forslag til hvordan dette evt kan løses pedagogisk før Programrådet tar stilling til saken.
  • Erasmus-avtalene ved ISV
    Anne Bjærke orienterte om at sak 25/04 Justering av Erasmus-avtalene ved ISV fra Programrådsmøtet 23.09.04, som ble vedtatt skulle tas opp på påfølgende møte, ikke er glemt. Det er imidlertid nødvendig med nærmere samtaler med fakultetet før et nytt forslag kan fremstilles.

34/04 Opptak til master i statsvitenskap for studenter fra bachelorprogrammet i Utviklingsstudier

Foreløpig vedtak: Programrådet ønsker en nærmere beskrivelse av omfanget av emnene UTV1000 og UTV3090 før det kan ta stilling til saken.

35/04 Godkjenning av undervisningsplaner t.o.m. våren 2006

Vedtak: Undervisningsplanene ble godkjent, med mindre justeringer.

36/04 Seminarundervisningen i bacheloremner i statsvitenskap
Raino Malnes la frem sitt notat basert på evalueringen blant seminarlederne på emnene STV1100, STV1200 og STV1400 høsten 2004.

Notatet tas til etterretning.

37/04 Mulig ny utvekslingsavtale med University of Alberta, Canada
Etter besøk av representanter fra Alberta tidligere i høst, er det aktuelt å etablere en egen avtale mellom ISV og Alberta, i tillegg til avtalen som eksisterer mellom Alberta og UiO sentralt.

Foreløpig vedtak: Internasjonaliseringsansvarlige Karin Dokken og Anne Bjærke bes utarbeide forslag til avtale.

38/04 Tidspunkt for besøk av forleser fra Wroclaw, Polen (Erasmus)
Foreleseren ønsker å komme i mars/april.

Vedtak: Da gjesteforeleserens fagfelt best lar seg knytte opp mot Janne Haaland Matlarys kurs STV4225, må tidspunktet avtales med henne. I tillegg bør det koordineres med bachelorprogrammet i Europastudier, som også er interessert i å benytte seg av gjesteforeleseren.

39/04 Eventuelt
Ingen saker

Publisert 6. juni 2012 16:41