Referat programråd 03.06.04

Referat programstyremøte 3. juni 2004

 

Tilstede: Raino Malnes (leder), Bjørn Erik Rasch, Knut Heidar, Anton Steen, Knut Andreas Christophersen, Martine Bonarjee, Steinar Andresen, Dagfinn Hagen, Øyvind Skaarer.

Orienteringssaker

Referat fra møte i nasjonalt fagråd fremlagt.

Orientering om privatisteksamen. Privatisteksamen vil avholdes i vårsemester. Eksamnene vil være identisk med ordinære eksamener  i de emner der dette gir en forsvarlig evaluering av privatistkandidatens ferdigheter.

Nye retningslinjer for klage/begrunnelse ble fremlagt. Enkelte anmerkninger gjør at følgende presiseres: Senorveiledning kan brukes som grunnlag for de generelle prinsippene som er lagt til grunn ved bedømmelsen. Sensor avgjør selv om begrunnelse gis skriftlig eller muntlig. Se Retningslinjer begrunnelse/klager

Utveksling. Ny Erasmusavtale med Universitetet i Ljubljana er under etablering. Forespørseler fra Universitetet i Lyon og Universitetet i Louvain, Belgia om å etablere avtaler.

STV 4226 og 4020: Presisering av navnet på STV4226 - "EU som global aktør". STV4020 - Vil bestå av tre deleksamener, men den vil vurderes med en samlet karakter. Det er anledning til å avlegge de tre deleksamene i ulike semestre. Dersom man fremstiller seg til kun en eller to av de tre deleksamnene vil det likevel regnes som ett av tre forsøk på STV4020.
 

16/04 Undervisningsplan for vårsemester 2005.                                                                                                    

Vedtak: Områdenes forslag til kurs ble vedtatt. Områdeledere gis fullmakt til eventuelle justeringer i undervisningsplanen. Se Vedtatte masterkurs v05 og Vedtatte bachelorkurs v05.

17/04 Forslag til justering av undervisningsopplegg på fordypningsemner.                                                  

Vedtak: Forslaget fra Heidar og Andresen vedtas i sin helhet: Det planlegges en uke senere oppstart på forelesningene for å utnytte mer av semesteret. Det planlegges senere oppstart også på seminarene. Det skal arrangere en faglig samling i slutten av semesteret. Oppgaveskriving blir obligatorisk aktivitet.

Siste del av forslaget innføres fra høsten 2005 dersom vi ikke tilates å gjøre det fra og med førstkommende semester.

18/04 Søknad om godkjenning av sommerskolens kurs innenfor statsvitenskap som 3 vektallskurs for dr. polit-kurset/9 studiepoeng for ph.d - graden.

Vedtak: Søknad innvilget.

 

 

For Programrådet

 

Øyvind Skaarer Sekretær                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

 

 


 


 

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 20. aug. 2012 10:13