Referat programstyremøte 12. februar 2004

Referat programstyremøte 12. februar 2004

Tilstede: Raino Malnes (leder) Steinar Andresen, Knut Andreas Christophersen, Knut Heidar, Bjørn Erik Rasch, Anton Steen, Øyvind Bjørkly, Martine Bonarjee , Siv Håberg, , Tori Sandlie, Øyvind Skaarer.

Saksliste:

Orienteringssaker

Søknad er sendt til fakultetet ang. sammensetning av eksamenskommisjon på avsluttende Mastereksamen. Det søkes om en ordning med sensurkommisjon bestående av to medlemmer, hvorav en er veileder og en er ekstern.

Notat om karakterstatistikk og antall deltakere på masterkurs fremlagt

Orientering om programutvalgets evaluering av STV4020.

01/04 Undervisningsplan høst 2004

Forslag til undervisningsplaner for høsten 2004 ble vedtatt med fullmakt til områdeansvarlige for eventuelle korrigeringer.

Nytt fordypningsemne høsten 2004 , STV 24xx - Organisasjonsteori for offenlig virksomhet ved Professor Tom Christensen.

Spørsmål fra Professor Anton Steen om det er hensiktsmessig å flytte et av fordypningsemnene fra høst til vår. Forslaget er notert, men foreløpig fastholdes opprinnelig plan der STV2200, STV2300 og STV2400 ligger til høstsemester.

Spørsmål fra Skaarer om mulighet for engelskspråklig emne på bachelornivå i høstsemesteret. Dette ligger ikke inne i kommende høsts undervisningsplan.

Vedtak: Et engelskspråklig emne hvert semester fra 2005.

 

02/04 Forslag om justering i eksamensordningen for STV4020

  • Hver hjemmeoppgave og skoleeksamen utgjør egne deleksamener på 10 studiepoeng og med separate karakter. De gis betegnelsene STV4021, STV4022 og STV4023
  • Skoleeksamen må avlegges forut for eller i samme semester som hjemmeoppgaver.
  • Veileder kan oppnevnes først når alle tre delene er gjennomført. Det kan søkes om veileder i samme semester som en eventuell gjenstående del planlegges avlagt.

03/04 Henvendelse fra Institutt for britiske og amerikanske ang. opptak til Master i statsvitenskap.

Institutt for britiske og amerikanske søker om en reduksjon i statsvitenskaps 80-gruppe som opptaksgrunnlag. De anmoder om at deres studenter skal kunne søke om opptak til Master i statsvitenskap på grunnlag av 60 studiepoeng med henvisning til at Bachelorprogrammene i Offentlig administrasjon og ledelse og Europastudier tillates dette.

Vedtak: Søknaden vil kunne innvilges bare hvis opplæringen i statsvitenskap og samfunnsvitenskapelig metode i BA-studiet ved Institutt for britiske og amerikanske studier svarer til den opplæring studenter får innenfor rammen av minst 60 vekttall i BA-studiet i statsvitenskap. En forespørsel om dette rettes til Institutt for britiske og amerikanske studier.

Eventuelt

Programstyreleder Raino Malnes varslet at han ville foreslå å trappe ned kontrollene med fremmøte på obligatoriske aktiviteter på bachelornivå. Det vil bli foreslått en ordning der oppmøtekrav til seminarer faller bort, mens obligatorisk oppgave beholdes. Saken kommer opp til en handling på et møte senere i dette semestret.

Øyvind Bjørkly bemerket at to av masterkursene foregår på samme tid. Dette noteres og søkes unngått i fremtiden.

Øyvind Skaarer

Sekretær

Publisert 6. juni 2012 16:41