Sak 9/05 Plan for deltakerevaluering av emner ved ISV

Sak 9/05 Plan for deltakerevaluering av emner ved ISV

Som ledd i kvalitetssikringen av studietilbudet, plikter ISV å foreta jevnlige deltakerevalueringer av emner og program. Det følgende er tatt fra SV-fakultetets beskrivelse av kvalitetssikringssystemet, vedtatt av fakultetsstyret 21.10.2004 og sist endret 08.02.2005 (med forbehold om godkjennelse av rektor).

Underveisevalueringer
Underveisevaluering av emner skal foretas hver gang de gis. Studentene skal gi tilbakemeldinger på en rask og enkel måte, slik at eventuelle forbedringer kan gjøres i løpet av studiet. Underveisevaluering av program skal foretas årlig. Studentene skal gi tilbakemelding angående gjennomføringen av studieprogrammet som helhet, og på en enkel måte kommentere emner de har fulgt. Førstesemesterstudenter skal i tillegg gi tilbakemelding om mottak, informasjon og kulltiltak.
Underveis i studiet skal studentene også oppfordres til aktivt å benytte eget fag-/programutvalg for å gi tilbakemeldinger om studietilbudet til institutt- og programledelse.

Periodiske evalueringer

Det skal jevnlig foretas en grundigere evaluering av emner. Hvilke emner som gis en grundigere evaluering bestemmes først og fremst av instituttledelsens helhetlige vurdering av nøkkeltall og relevante rapporter over emnetilbudet. Dernest skal det sikres at alle emner evalueres med jevne mellomrom. Det gjennomføres en deltakerevaluering som omfatter studenters, og relevante vitenskapelig og administrativt ansattes vurdering av emnet som helhet. Evalueringsformen tilpasses emnet.

Periodisk evaluering av program skal foretas med en frekvens på maksimalt 4 år, etter en syklus fastsatt av fakultetet1.

[1]
Fakultetet avventer varslede felles rammer for periodisk programevaluering ved UiO.

Underveisevaluering av emner

Det er den enkelte emneansvarlige som gjennomfører underveisevalueringen, og som bestemmer formen på denne. Formålet med evalueringen er, ved behov, å justere undervisningsopplegget underveis i semesteret. Det er følgelig emneansvarlig som selv følger opp resultatene av evalueringen.

Periodisk deltakerevaluering av emner

Administrasjonen vil i samråd med Programrådet utarbeide et standardskjema for periodisk deltakerevaluering av emner. For bacheloremnene, som gis i faste semestre, er det mulig å sette opp en plan for når disse skal evalueres (se tabell 1). Når det gjelder masteremnene gis disse med så ujevne mellomrom at det vanskelig kan legges en fast plan. Det foreslås derfor at masteremnene evalueres hver tredje gang de gis.
Forslaget til plan for deltakerevaluering av bacheloremnene ved ISV tar utgangspunkt i at alle emnene skal være igjennom en grundig evaluering i løpet av en treårsperiode. Dersom det skulle avdekkes spesielle forhold rundt et emne (for eksempel svært stort frafall), vil man eventuelt kunne fremskynde en evaluering av det aktuelle emnet.

Det skal skrives en rapport som oppsummerer resultatene av evalueringen, og som konkretiserer eventuelle endringstiltak.

Evaluering av seminarundervisningen vil inngå i evalueringen av det enkelte emnet. Utover dette vil alle nye seminarledere bli evaluert etter ett semesters undervisning.

Tabell 1. Evaluering av bacheloremnene ved ISV

80-gruppen

Und.

V05

H05

V06

H06

V07

H07

STV1020/1021 Metode og statistikk

V/H

X

 

 

 

 

 

STV1100 Politisk teori

H

 

 

 

X

 

 

STV1200 Internasjonal politikk 1

H

 

X

 

 

 

 

STV1300 Komparativ politikk 1

V

 

 

 

 

X

 

STV1400 Offentlig politikk og adm. 1

H

 

 

 

 

 

X

STV2200 Internasjonal politikk 2

H

 

X

 

 

 

 

STV2300 Komparativ politikk 2

H

 

 

 

X

 

 

STV2400 Offentlig politikk og adm. 2

H

 

 

 

 

 

X

STV3090 Politisk analyse

V

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øvrige emner

 

 

 

 

 

 

 

STV1201 EU som politisk system

V

 

 

X

 

 

 

STV1510 Nordic politics

V

X

 

 

 

 

 

STV1520 Det politiske systemet i Norge fra 1814 til idag

H/V

 

X

 

 

 

 

STV2410 Organisasjonsteori for offentlig virksomhet

V

 

 

X

 

 

 

STVXX Politikk og utvikling

V

 

 

X

 

 

 

STVXX Checkels nye kurs (f.o.m. H06)

H

 

 

 

X

 

 

 Underveis- og periodisk deltakerevaluering av studieprogram

Administrasjonen vil i samråd med Programrådet utarbeide et standardskjema for underveis- og  periodisk deltakerevaluering av studieprogram.

 Forslag til vedtak: Planen vedtas som et utgangspunkt for arbeidet med deltakerevaluering ved ISV.

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 6. juni 2012 16:41