Referat fra programrådsmøtet 2. november 2006

Tilstede: Bjørn Erik Rasch (leder), Raino Malnes, Dag Harald Claes, Oddbjørn Knutsen, Tom Christensen, Larry Rose, Sindre Hervig og Kjetil Krøkje
Fra administrasjonen: Siv Håberg, Anne M. Bjærke (ref.)

Sak 30/06: Orienteringssaker
1.
Felles læringsmål for hhv bachelor- og masterprogrammene ved SV-fakultetet
En arbeidsgruppe bestående av Anne Julie Semb (PECOS), Halvard Vike (SAI), Karl Halvor Teigen (PSI), Jørund Støre Bergrem (PSI) og Anne-Lene Andresen (Fakadm) har jobbet med å lage felles læringsmål for både bachelor og master. Målene har også vært diskutert i Forum for studiespørsmål og hos fakultetsledelsen. Det er opp til programmene selv å lage gode programspesifikke kunnskapsmål. I det videre arbeidet med læringsmål oppfordrer fakultetet sterkt til at programmene skal bruke de felles ferdighets- og holdningsmålene som er laget så langt som mulig.

2. Referat fra Nasjonalt fagråd for statsvitenskap
Referat fra møtet 10. oktober.

3. Fordeling av stipend for ikke-europeiske studier H06
Syv studenter er innvilget stipend for våren 2007.

Vedtak: Programrådet tar orienteringssakene til etterretning.

Sak 31/06: Godkjenning av bachelor i samfunnskunnskap fra NTNU som opptaksgrunnlag for masterprogrammet i statsvitenskap
Programrådet ser det ikke som ønskelig å godkjenne eksterne bachelorgrader med fordypning i statsvitenskap på mindre enn 80 studiepoeng.

Vedtak: Institutt for statsvitenskap kan ikke godkjenne bachelor i samfunnskunnskap, med fordypning i statsvitenskap, fra NTNU som opptaksgrunnlag for masterprogrammet i statsvitenskap ved UiO.

Sak 32/06: Masteroppgaven: Innleveringsfrister for studenter som er mer enn ett semester forsinket
To masterstudenter fremmet i samarbeid med fagutvalget forslag om mer fleksible innleveringsfrister for studenter som er mer enn ett semester forsinket med masteroppgaven. Programrådet gjorde mindre justeringer i forslaget.

Vedtak: Studenter som er mer enn ett semester forsinket med oppgaven, kan levere oppgaven i tiden fra semesterstart til og med april/oktober.

Sak 33/06: Undervisningstilbudet på STV3090 Politisk analyse
Fagutvalget fremmet forslag om å tilby STV3090 i høstsemesteret for studenter som søker, og som har spesielt behov for dette. Programrådet stemte over om instituttet skulle gå videre med forslaget, og det falt med 3 mot 4 stemmer. Sindre Hervig, Kjetil Krøkje og Dag Harald Claes stemte for.

Vedtak: STV3090 vil fortsatt kun tilbys i vårsemesteret.

Sak 34/06: Endring av regler for ny eksamen i STV3090

Vedtak: a) Hjemmeoppgave som studenten tidligere har levert i STV3090 kan ikke brukes som utgangspunkt for ny oppgave. Studenten må velge en annen problemstilling, og skrive en helt ny oppgave. Dersom studenten er i tvil om den nye problemstillingen er tilstrekkelig forskjellig fra den hun/han har behandlet før, må dette tas opp med seminarleder eller emneansvarlige før hun/han går i gang med arbeidet.
b) De obligatoriske aktivitetene på emnet utvides til, i tillegg til obligatorisk oppmøte 6 av 10 ganger, å omfatte presentasjon av både et kort problemnotat og en fullstendig skisse i seminaret, samt til å være opponent minst to ganger. Det presiseres at deltakelse i seminarundervisningen og gjennomføring av de ovennevnte aktivitetene er obligatorisk også for de som tar emnet om igjen.

Sak 35/06: Eventuelt
1. Faste lesesalsplasser for masterstudentene
Instituttet ber studentene fremme forslag gjennom fagutvalget dersom de ønsker å gjeninnføre faste lesesalsplasser.

 

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 17. aug. 2012 14:04