Referat fra programrådsmøtet 4. mai 2006

Tilstede: Bjørn Erik Rasch (leder), Raino Malnes, Dag Harald Claes, Oddbjørn Knutsen, Tom Christensen, Larry Rose, Ivar Torgersen, Hilde Skarvang
Karin Dokken og Øyvind Colbjørnsen var tilstede under hhv orienteringssak 1 og 2.
Fra administrasjonen: Anne M. Bjærke (ref.)
Forfall: Siv Håberg

Sak 15/06:Orienteringssaker
1. Rapport fra kontaktbesøk i Spania

Internasjonal koordinator Karin Dokken orienterte om besøket og om aktiviteter innen internasjonalisering i 2005 og 2006.

2. Alumnus-nettverk i statsvitenskap lansert
Øyvind Colbjørnsen orienterte. Et nettbasert alumnus-nettverk i statsvitenskap er nettopp lansert. Alle vitenskapelig ansatte ved ISV vil bli innmeldt i nettverket.

3. Timeregnskapet
Områdelærer i PT tok til orde for at ansatte med stort underskudd på timeregnskapet bør pålegges sensur, og flere ga uttrykk for støtte til synspunktet.

4. Endringer i eksamenstilbudet
Som hovedregel skal fakultetet ha en praksis hvor ordinær eksamen arrangeres kun i semestre med undervisning. Fakultetet viderefører ordningen med at enhetene kan søke om å få tilby ny eksamen ved stryk i bestemte emner. Fakultetet opprettholder en øvre grense på totalt tre eksamensforsøk for den enkelte eksamen.

5. Endringer i STV4900 Veiledningsseminar
Endringene omfatter bl.a. at det skal stilles klarere krav til innholdet i søknaden om veileder. Samtidig skal studentene følges nøyere opp i prosessen med valg av veileder, gjennom møter arrangert av instituttet.

6. Fagutvalgets evaluering av seminarundervisningen
Fagutvalget har nedsatt en egen gruppe som har evaluert seminarundervisningen på innførings- og fordypningsemnene.
Rapporten følges opp av instituttet.

Vedtak: Programrådet tar orienteringssakene til etterretning.

Sak 16/06: Ny søknad om endring av undervisningssemester for STV1201 EU som politisk system
Bachelorprogrammet i Europastudier sendte 19.04.06 en søknad med nye momenter i saken. (Se forøvrig sak 12/06.)

Vedtak: STV1201 EU som politisk system flyttes til høstsemesteret fra og med høsten 2007. Emnet vil gis både vår og høst 2007.

Sak 17/06: Vurdering av undervisningssemestre på bacheloremner
ISV har vurdert det dithen at det ikke er tungtveiende grunner til å endre undervisningssemestre for noen av bacheloremnene. Fagutvalget ønsker imidlertid å flytte STV1100 Politisk teori fra høst- til vårsemesteret.

Vedtak: ISV, med bidrag fra fagutvalget, utreder nærmere hvilke konsekvenser en eventuell flytting av STV1100 vil ha for de involverte studieprogrammene. Saken tas opp igjen på møtet i juni.

Sak 18/06: Søknad fra Høgskolen i Hedmark om godkjenning av deres bachelor i statsvitenskap som grunnlag for masteropptak ved ISV
Under møtet fremkom det enkelte mangler som bør utbedres før eventuell godkjenning.

Vedtak: ISV sender utfyllende brev til HiH, og programrådet kommer tilbake til saken.

Sak 19/06: Diskusjonssak: Eksamensspråk på engelskspråklige emner
Det ble diskutert hvorvidt vi skal kreve at alle studenter skriver eksamensbesvarelsen på engelskspråklige emner på engelsk. Det var ikke stemning for å endre dagens praksis.

Sak 20/06: Foreløpige undervisningsplaner V07 og H07

Vedtak: De foreløpige undervisningsplanene for V07 og H07 vedtas.

Sak 21/06: Eventuelt

1. Oppnevning av kommisjoner for masteroppgaver
Tom Christensen foreslo at veileder selv ordner kommisjon til masteroppgaver, og avtaler tidspunkt. ISV oppfordrer veiledere til å gjøre dette, men kan ikke gjøre dette til en regel.

2. Kompetanse-/prosjektkatalogen
Oddbjørn Knutsen etterlyste fortgang i oppbyggingen av kompetanse-/prosjektkatalogen ved ISV. Ikke minst kan denne være nyttig for masterstudentene ved valg av veileder, og den bør derfor være ferdig til orienteringsmøtet i juni (for masterstudenter som skal søke om veileder for H06).

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 17. aug. 2012 14:06