Referat fra programrådsmøtet 7. desember 2006

Referat fra programrådsmøtet 7. desember 2006

Tilstede: Bjørn Erik Rasch (leder), Raino Malnes, Dag Harald Claes, Oddbjørn Knutsen, Tom Christensen, Larry Rose, Sindre Hervig og Eirik M. Sødal
Fra administrasjonen: Siv Håberg, Anne M. Bjærke (ref.)

Sak 36/06: Orienteringssaker
1. Administrasjonen orienterer om frister for undervisningsplanlegging

2. Erklæringsskjemaer ifbm innlevering av masteroppgaven
For å sikre gode rutiner ved innlevering av masteroppgaver, vil instituttet ta i bruk nye og mer detaljerte egenerklæringsskjemaer.

3. Plan for periodisk evaluering av bacheloremner V07-H09
Programrådet vedtok 17.03.05 plan for periodisk evaluering (deltakerevaluering) av bacheloremner for perioden V05-H07. Ettersom det er blitt etablert nye emner siden da, justeres planen f.o.m. V07, og utvides t.o.m. H09.

4. Orientering om internasjonalisering v/Karin Dokken utsettes til neste møte

Vedtak: Programrådet tar orienteringssakene til etterretning.

Sak 37/06: Foreløpige undervisningsplaner H07 og V08

Vedtak: De foreløpige planene vedtas med de endringe som fremkommer av disse.

Sak 38/06: Diskusjonssak: Fagspesifikke læringsmål for bachelor og master
Instituttet arbeider videre med fagspesifikke læringsmål for bachelor- og masterprogrammene i statsvitenskap.

Sak 39/06: Godkjenning av bachelorprogrammer fra høyskolene i Bodø, Buskerud, Molde og Østfold som opptaksgrunnlag for masterprogrammet i statsvitenskap

Vedtak: ISV godkjenner bachelorprogrammet i statsvitenskap ved Høgskolen i Buskerud som opptaksgrunnlag for masterprogrammet i statsvitenskap ved UiO.

ISV kan ikke uten videre godkjenne bachelorprogrammet i statsvitenskap ved Høgskolen i Bodø, års- og påbyggingsstudiet i statsvitenskap ved Høgskolen i Østfold eller bachelorprogrammet i statsvitenskap med studieretningene ”Politikk og samfunnsendring” og ”Politikk og juss” ved Høgskolen i Molde som opptaksgrunnlag for masterprogrammet i statsvitenskap ved UiO.

Sak 40/06: Diskusjonssak: Eksamensordning for privatister
Det bør ikke være mulig å ta STV1020 Metode og statistikk som privatist. Studenter som ikke får plass på emnet bør istedet henvises til fjernundervisningsvarianten STV1021. Programrådet anser det ikke som nødvendig å avvikle privatistordningen på de øvrige emnene.

Sak 41/06: Forslag om faste lesesalsplasser for masterstudenter

Vedtak: Institutt for statsvitenskap gjeninnfører faste lesesalsplasser for studenter i tredje og fjerde semester for å sikre trygghet og forutsigbarhet ved oppgaveskrivingen slik at en kan klare mastergraden på normert tid.

Sak 42/06: Justering av 80-gruppen i statsvitenskap
Pr. idag ligger det informasjon på nettsidene våre om at studenter som ikke ønsker å kvalifisere til masteropptak kan slippe å ta STV3090, og istedet avlegge alle tre fordypningsemnene. ISV ønsker å endre denne informasjonen, ettersom vi ikke ønsker at studenter skal kunne fullføre fordypning i statsvitenskap uten å avlegge STV3090.

Vedtak: Emnet STV3090 Politisk analyse gjøres obligatorisk for alle som tar 80-gruppen i statsvitenskap, med mulig forbehold for bachelorprogrammene i Asiatiske og afrikanske studier og Europeiske og amerikanske studier.

Sak 43/06: Møtetidspunkter V07

Vedtak: De foreslåtte møtetidspunktene vedtas: 8/2, 22/3, 3/5 og 7/6 (ved behov).

Sak 44/06: Eventuelt
1.
Oddbjørn Knutsen etterlyste tilgang til fullstendige versjoner av studentenes søknader om veileder. Områdelærerne bør gis direkte tilgang til de nettbaserte veilednigssøknadene.

2. Eirik M. Sødal presenterte resultater fra fagutvalgets evaluering blant seminarlederne høsten 2006. En av anbefalingene er at emneansvarlig lager en liten "sensorveiledning" til hver seminaroppgave, noe som vil lette arbeidet for seminarlederne, og bidra til at studentene vurderes mer likt.

 

 

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 12. nov. 2013 13:57