Referat fra programrådsmøtet 9. februar 2006

Tilstede: Bjørn Erik Rasch (leder) Oddbjørn Knutsen, Lawrence Rose, Raino Malnes, Tom Christensen, Dag Harald Claes, Ivar Torgersen, Hilde Skarvang, Jon Hovi (kun sak 2/06)
Fra administrasjonen: Siv Håberg, Anne Bjærke (ref.)

1/06 Orienteringssaker

1. Masteropptaket V06
Dette semesteret var det 115 søkere til masterprogrammet i statsvitenskap. 64 av disse fikk tilbud om plass, og 56 takket ja. Poenggrensen ble 63,20, en litt god C.

2. Ny seminarmanual på bachelornivå
Som følge av vedtaket i sak 39/05 om forbedring av seminarundervisningen på bachelornivå, er seminarmanualen for bachelorstudiet blitt revidert. Den gamle manualen er omarbeidet til skriveregler, mens det er kommet en ny, separat manual for organiseringen av seminarundervisningen. Manualen og skrivereglene finnes på bachelorprogrammets hovedside: www.uio.no/studier/program/statsvitenskap

3. Oppretting av evalueringsgruppe i fagutvalget
Fagutvalget har opprettet en egen evalueringsgruppe. De ønsker å involvere seg tungt i instituttets arbeid med å evaluere emnene og bachelorprogrammet.

4. Tema for fagkritisk dag er ”Norsk språk i statsvitenskapen”
Fagutvalget har bestemt at tema for fagkritisk dag 2006 skal være ”Norsk språk i statsvitenskapen”. Felles fagkritisk dag ved UiO arrangeres 15. mars.

Vedtak: Programrådet tar orienteringssakene til etterretning. Administrasjonen ber fakultetet melde fra til universitetet sentralt om at ISV ønsker at dato for fagkritisk dag fastsettes på et tidligere tidspunkt enn idag.

2/06 PhD-undervisningen i 2006

Vedtak: Planen for PhD-undervisningen godkjennes.

3/06 Undervisningsplaner H06
Forslaget om å legge kurset STV41XXB Territorialstat, nasjonalstat og etniske minoriteter til den tidligere annonserte masterplanen for H-06 ble avvist mot én stemme (Raino Malnes).

Vedtak: Undervisningsplanene for høsten 2006 godkjennes med de endringer som fremkommer av planen. Områdelærer for metode legger frem et notat vedrørende videreføring/avvikling av fjernundervisningsemnet STV1021 Metode og statistikk på neste programrådsmøte.

4/06 Diskusjonssak: Forslag til fordypningsemne i politisk teori på engelsk
Werner C. Mathisen har i samråd med områdelærer for Politisk teori utformet et forslag til et fordypningsemne på engelsk innen Politisk teori. Undervisningen tenkes delt med en ekstern foreleser.

Programrådets holdning er at et eventuelt fordypningsemne i Politisk teori må gis som et fritt emne utenfor den obligatoriske 80-gruppen i statsvitenskap. Programrådet vil ta endelig stilling til saken når en mer detaljert emnebeskrivelse og pensumliste foreligger.

5/06 Diskusjonssak: Forslag om pensum og seminarer på engelsk på norskspråklige emner
Fagutvalget fremmet ønske om at det opprettes alternative pensumlister på engelsk på alle emner, og at det opprettes engelskspråklige seminarer på norskspråklige emner. Diskusjonen viste at det ikke er grunnlag for å gå videre med forslagene.

6/06 Nye masteremner i St. Petersburg
Høsten 2005 tilbød Det norske universitetssenter i St. Petersburg i samarbeid med ISV to 15 studiepoengs masteremner i statsvitenskap for norske studenter. ISV hadde ansvar for eksamensavviklingen. Emnene ble godkjent som del av masterprogrammet i statsvitenskap ved UiO.

Etter til dels negative tilbakemeldinger fra studentene, ble det besluttet å endre emnetilbudet for høsten 2006. Fordi ISV må foreta en vurdering av eventuelle nye emner som skal kunne godkjennes som del av vårt masterprogram, ble emnebeskrivelser og pensumlister for følgende to emner lagt frem for programrådet:

  • Electoral Politics In Contemporary Russia: Political Parties, Voters, And Institutions
  • Russian Foreign and Security Policy

Vedtak: De to nye emnene godkjennes som del av masterprogrammet i statsvitenskap ved UiO, med forbehold om at pensum i hvert emne utvides til ca. 1200 sider og at hjemmeoppgaven utvides til 15-20 sider. Utvekslingsmuligheten til St. Petersburg høsten 2006 lyses ut.

7/06 Studentstipend for ikke-europeiske studier
Det er foreslått å revidere kriteriene for tildeling av studentstipend for ikke-europeiske studier.

Vedtak: De reviderte kriteriene for tildeling av studentstipend for ikke-europeiske studier vedtas, og gjøres gyldige f.o.m. inneværende semester.

8/06 Eventuelt
Oddbjørn Knutsen uttrykte bekymring vedrørende veiledningsutvalget for våren 2006. Alle studentene innenfor KP søkte eksterne veildere, samtidig som at flertallet av prosjektskissene manglet forankring i de emnene studentene så langt har avlagt innenfor masterprogrammet. Det var bred enighet om å arbeide for å forbedre søknadsprosessen, og sikre at områdelærerne får et bedre vurderingsgrunnlag.

 

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 12. nov. 2013 13:58