Referat fra programrådsmøtet 23. mars 2006

Tilstede: Bjørn Erik Rasch (leder), Raino Malnes, Dag Harald Claes, Oddbjørn Knutsen, Anton Steen (vara), Knut-Andreas Christophersen (vara), Hilde Skarvang, Ivar Torgersen
Fra administrasjonen: Siv Håberg (ref.)
Forfall: Tom Christensen, Larry Rose, Anne M. Bjærke

9/06 Orienteringssaker

1. Fagutvalgets rapport fra Aktualitetssymposiet våren 2006
Fagutvalget konkluderer med at vårens Aktualitetssymposium var vellykket til tross for svakt oppmøte.

2. Pensumendring på STV1100 Politisk teori

3. Pensumendring på STV2300 Komparativ politikk 2

Vedtak: Programrådet tar orienteringssakene til etterretning.

10/06 Forslag om endring av faste uker for Aktualitetssymposiet
På bakgrunn av lav deltakelse på et ellers vellykket Aktualitetssymposium dette semesteret, ønsker fagutvalget å endre de faste ukene for symposiet.

Vedtak: De faste ukene for Aktualitetssymposiet flyttes til uken før hhv skolens høst- og vinterferie, (det vil stort sett si til uke 7 og 39). Arrangementene legges utenom ordinær undervisning, og det gis derfor ikke undervisningsfri verken på bachelor- eller masternivå.

11/06 Videreføring av STV1021 Metode og statistikk – fjernundervisning
I forbindelse med behandling av undervisningsplaner for høsten 2006 og våren 2007 fattet programrådet i sitt møte av 8. desember 2005 et vedtak der det bl.a. sto ” Det bør vurderes hvorvidt STV1021 Metode og statistikk - fjernundervisning skal videreføres.”

Vedtak: Fjernundervisningsemnet STV1021 Metode og statistikk videreføres både høsten 2006 og våren 2007 som ledd i et forsøk på å øke tilstrømningen til tiltaket. Områdelærer og emneansvarlig må konkretisere målgruppen for tiltaket, og følge opp med markedsføring rettet mot målgruppen, bl.a. i samarbeid med UNIVETT. Utfra erfaringer med dette kan programrådet komme tilbake til spørsmål om videreføring/avvikling av STV1021.

12/06 Søknad om endring av undervisningssemester for STV1201 EU som politisk system
Bachelorprogrammet i Europastudier har søkt om å endre undervisningssemesteret for STV1201 EU som politisk system fra vår- til høstsemesteret, på bakgrunn av at

Vedtak: Søknaden kan ikke etterkommes nå. En flytting av STV1201 til høstsemesteret ville ha ført til en ytterligere skjevhet i fordelingen av våre emner mellom semestrene. Programrådet vil på neste møte gå igjennom og vurdere plasseringen av våre bacheloremner i hhv høst- og vårsemesteret.

13/06 Diskusjonssak: Innpassing av nytt prosjektemne i masterprogrammet i statsvitenskap

Programrådet ser for seg to mulige løsninger for en innpassing av prosjektemnet:

1. Studenter som tar prosjektemnet uten at dette er knyttet direkte opp mot masteroppgaven, får godskrevet prosjektemnet med 10 sp innenfor masterprogrammet i statsvitenskap. Det vil altså si at disse studentene kan erstatte ett av de valgfrie masteremnene (10 sp) med prosjektemnet (20 sp). Prosjektemnet bør i dette tilfellet tas i 2. eller 3. semester av masterstudiet.

2. Studenter som bygger masteroppgaven direkte på prosjektemnet (for eksempel ved å utvide deler av prosjektoppgaven), og som derfor har fått hjelp med forskningsdesignet som del av prosjektemnet: De kan erstatte ett av de valgfrie emnene (10 sp) og – etter konkret søknad – også designseminaret (10 sp), og få godskrevet inntil 20 sp. Vi vil foretrekke at studentene velger denne løsningen, og prosjektemnet bør i så fall tas i 3. semester av masterstudiet.

Programrådet vil utforme retningslinjer i tråd med dette.

14/06 Eventuelt
Ingen saker.

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 17. aug. 2012 14:09