Referat fra Programrådsmøtet 6. desember 2007

Tilstede: Bjørn Erik Rasch (leder), Dag Harald Claes, Oddbjørn Knutsen, Werner Christie Mathisen, Tom Christensen, Lawrence Rose, Johan Christensen, Hedda Lingaas Fossum

Fra administrasjonen: Dagfinn Hagen (ref.)
Forfall: Siv Håberg

Sak32/07 Orienteringssaker

O-sak 1: Den økonomiske situasjonen til SV/ISV i 2008
O-sak 2: Vitnemålstekster bachelor og master
O-sak 3: Pensumjusteringer på STV1300

Vedtak: Programrådet tar orienteringssakene til etterretning.

Sak 33/07: Foreløpige undervisningsplaner på bachelor og master for H08 og V09

Foreløpige undervisningsplaner H08/V09
Programrådsleder poengterte at alle emner med eksterne forelesere kan måtte utgå grunnet den økonomiske situasjonen i 2008.


Vedtak: Planen vedtas med de justeringer som fremkom i møtet.

Sak 34/07 Diskusjonssak: Forslag om innføring av tellende seminaroppgave på innføringsemner i statsvitenskap fra høsten 2008.

Det ble poengtert fra flere representanter at tiltaket er positivt, men prøveordningen på STV1300 må evalueres før det er aktuelt å innføre tellende seminaroppgave på andre emner. De økonomiske implikasjonene må også utredes nærmere. Kun studentrepresentantene ønsket å gå videre med forslaget umiddelbart.

35/07 Eventuelt

De to første sakene ble tatt opp av studentrepresentantene.

1) Sensorveiledninger. Det ser ut til at det er ulik praksis i forhold til å legge ut sensorveiledningene etter eksamenene. Programrådet ønsker at dette skal gjøres på følgende måte:

  • Sensorveiledning (dersom det finnes) legges ut på Fronter på dato for sensurfall og skal ligge ute i minst tre uker. Administrasjonen er ansvarlig for å legge ut sensorveiledningen. Emneansvarlig kan i spesielle tilfeller legge opp til ordninger med større grad av tilgjengelighet.

2)Det ble ytret ønske om en "skriveforelesning" i begynnelsen av hvert semester. Det blir brukt mye tid på tekniske detaljer i seminarene, noe som stjeler tid fra de faglige diskusjonene. Forslaget vurderes nærmere av instituttet.


3) Tom Christensen (som medlem av den stående klagekommisjonen på bachelornivå) tok opp at begrunnelser for karakterfastsettingen som studentene får fra sensorer ofte er for generelle, og i de tilfellene sensorveiledning finnes, bør det vises til punkter i denne i begrunnelsene.

Publisert 6. juni 2012 16:41