Referat fra programrådsmøtet 13. september 2007

Tilstede: Bjørn Erik Rasch (leder), Dag Harald Claes, Oddbjørn Knutsen, Raino Malnes, Tom Christensen, Larry Rose, Johan Christensen, Haakon Gunnerud, Jon Hovi (kun sak 17/07)
Fra administrasjonen: Siv Håberg (ref.)
Forfall: Anne M. Bjærke (sekr.)

Sak 17/07: PhD-undervisningen V08/H08/V09
Vedtak:
Planen vedtas. Det vil i tillegg arbeides for å tilby et kurs innen OPA V08, samt et kurs i "Demokratisering" (KP) i løpet av perioden, som ikke skal tilbys på Sommerskolen. Instituttets nestleder fremmet ønske om et bredere engasjement blant de ansatte når det gjelder PhD-kurs.

Sak 18/07: Orienteringssaker
1. Bachelor- og masteropptaket H07

2. Klager V07
To ting ble bemerket:
a) Studentene gir ofte ingen begrunnelse for klagen. Det ble foreslått at alle skriftlige begrunnelser bør sendes i kopi til ekspedisjonen, slik at de kan legges ved en evt klage.
b) Uttelling for sensur slår ujevnt ut ettersom arbeidet med begrunnelser ikke fordeler seg jevnt. Instituttet må eventuelt vurdere om satsene skal endres.

Vedtak: Programrådet tar orienteringssakene til etterretning.

Sak 19/07: Endelig undervisningsplan V08
Vedtak:
Planen vedtas med de endringer som fremkom under og i etterkant av møtet.

Sak 20/07: Ny søknad fra Høgskolen i Molde om godkjenning av deres bachelor i statsvitenskap som grunnlag for masteropptak ved ISV
Dag Harald Claes er professor II ved HiM, og anså seg derfor som inhabil i saken. Han forlot derfor møtet under behandlingen av denne.

Vedtak: I sin nåværende form kan ikke bachelorstudiet i statsvitenskap fra Høgskolen i Molde danne generelt opptaksgrunnlag for masterprogrammet i statsvitenskap ved ISV. Bachelorstudenter i statsvitenskap fra Høgskolen i Molde kan imidlertid søke om opptak på masterprogrammet ved ISV på individuelt grunnlag, og det vil da bli gjort en bred, skjønnsmessig vurdering av kvalifikasjonene til studenter med tilstrekkelig høyt karaktersnitt.

Sak 21/07: Forsøksordning med tellende seminaroppgave på STV1300 Komparativ politikk 1 våren 2008

Vedtak: Som en forsøksordning innføres tellende seminaroppgave på emnet STV1300 Komparativ politikk 1 våren 2008. Den konkrete sensurordningen legges frem på neste programrådsmøte.

Sak 22/07: Diskusjonssak: Muligheter for opprettelse av masteremne i ”Vitenskapelig assistansearbeid”
Programrådet anser det ikke som interessant å utarbeide et konkret forslag til et slikt emne ved ISV, og instituttet vil derfor ikke gå videre med saken.

Sak 23/07: Diskusjonssak: Notat fra fakultetet: ”Tiltak for å kvalifisere studentene bedre for arbeidslivet - en meny”
Instituttet er allerede godt igang med dette arbeidet, særlig overfor masterstudentene. På bachelornivå har vi ennå en jobb å gjøre.

Sak 24/07: Diskusjonssak: Karakterfordelingen V07
Det registeres at emner holdt av eksterne forelesere ofte har høyere karaktersnitt enn øvrige emner. Det må derfor påses at medsensor på slike emner er intern.
Det ble også foreslått at instituttet bør standardisere kravene til en god hjemmeoppgave.

Sak 25/07: Eventuelt
Det ble fremmet forslag om at kritikk og påståtte mangler ved masteroppgaven som sensorene har tenkt å framføre ovenfor studenten, og som kan skyldes den veiledningen som studenten har fått, må diskuteres i formøtet mellom sensorer og veileder. Dette bør inn i følgebrevet til sensorene. De skriftlige ”Retningslinjer for masteroppgaven” foreslås delt ut til sensorene på forhånd.

Publisert 6. juni 2012 16:41