ReferatProgramraad111208

Referat fra programrådsmøtet 11. desember 2008

 

Til stede: Bjørn Erik Rasch (leder), Oddbjørn Knutsen, Arild Underdal, Harald Baldersheim (vara), Larry Rose, Raino Malnes, Johan Christensen og Aksel Braanen Sterri

Fra administrasjonen: Siv Håberg og Anne Martins Bjærke (ref.)

Forfall: Morten Egeberg

Sak 29/08: Orienteringssaker

  1. Undervisningsopplegget på STV1300 V09
    Som erstatning for seminarundervisning vil det organiseres kollokvier og skriftlig tilbakemelding på oppgaver gjennom Fronter.

  2. Vedtak i instituttstyret vedrørende bachelorundervisningen
    Se sak 36/2008 i referat fra instituttstyremøtet 24.11.2008.

  3. Fjerning av anbefalte emnekombinasjoner i bachelorprogrammet
    Instituttet har fjernet de anbefalte emnekombinasjonene i bachelorprogrammet i statsvitenskap. Vi kan fremdeles unngå kollisjon med enkelte populære emner ved andre institutter gjennom timeplanleggingen.

  4. Komité for periodisk programevaluering V09 er nedsatt med følgende medlemmer: Professor Fredrik Engelstad (ISS; leder), professor Ola Listhaug (NTNU) og ekspedisjonssjef Karin Bugge (Justis- og politidep.).

Vedtak: Programrådet tar orienteringssakene til etterretning.

Sak 30/08: Foreløpig undervisningsplan H09 (planen for V10 utsettes til neste møte)

Vedtak: Planen vedtas med de endringer som fremkom under og i etterkant av møtet.

Sak 31/08: Diskusjonssak: Masteropptak én gang i året

Se vedlagte notat. Det var støtte for overgang til opptak én gang i året, men det må tas høyde for noen praktiske problemer. Det var bred oppslutning om modell A, og det var enighet om at metodeemnet ikke bør endres vesentlig. Saken tas opp på instituttsamlingen 16. januar 2009, og endelig vedtak fattes av instituttstyret 2. februar 2009.

Sak 32/08: Diskusjonssak: Nytt innføringsemne – STV1000

Det var relativt bred enighet i programrådet om at det er grunnlag for å gå videre og foreslå et emne av denne typen, men det fremkom også klare reservasjoner (fra områdelærerne i OPA og KP). Det ble lagt vekt på at hvis emnet opprettes, bør det være preget av områdeovergripende temaer, aktualitet, problemorientert undervisning, case-basert pedagogikk og skrivetrening. Seminarer bør tilbys som del av undervisningen. Det blir arbeidet videre for å avklare om emnet skal opprettes allerede høsten 2009.

Sak 33/08: Møtedatoer V09

Vedtak: Møtedatoene og -tidspunktene vedtas. IP-seksjonen stiller med vara 26. mars. Påminnelse om faste saker sendes ut tre uker før møtet.

Sak 34/08: Eventuelt

1. Gjesteforelesere på masteremner

Nedenfor finnes informasjon om en endring i rutinene for å engasjere gjesteforelesere på masteremner. Endringen springer ut av behovet for å få god oversikt og kontroll med utgiftssiden i budsjettet.

Dersom det er en faglig begrunnelse for det, vil en emneansvarlig på et valgfritt masteremne kunne invitere en gjesteforeleser for én (og bare én) dobbelttime. Slike invitasjoner skal alltid være klarert med kontorsjefen i forkant dersom det skal utbetales honorar. Uten tilsagn og registrering på forhånd kan det altså ikke utbetales honorar. Det gis ikke uttelling på timeregnskapet for emneansvarlig når det er gjesteforeleser (kun for tilstedeværelse).

Denne ordningen med invitasjon av gjesteforelesere gjelder ikke bacheloremner. Eventuelle eksterne forelesere på bacheloremner skal vurderes (kostnadsberegnes) i god tid før tiltaket holdes, og fremgå av undervisningsplanen.

2. Fokusgruppe på STV4020
Larry Rose orienterte. Metodeemnet STV4020 er blitt evaluert høsten 2008 ved hjelp av en fokusgruppe. Åtte studenter deltok i gruppen, og evalueringen anses som vellykket. Det bør vurderes om denne evalueringsformen også kan benyttes på andre emner/områder.
 

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 12. nov. 2013 14:00