Referat fra programrådsmøtet 26. mars 2009

Til stede: Bjørn Erik Rasch (leder), Oddbjørn Knutsen, Morten Egeberg, Larry Rose, Sindre Hervig, Anne-Julie Semb (vara Arild Underdal), Aksel Braanen Sterri

Fra administrasjonen: Siv Håberg, Ingrid Gauden og Anne Bjærke (ref.)

Forfall: Raino Malnes, Arild Underdal

Etter en kort diskusjon ble det åpnet for at sider ved statistikkomiteens innstilling også kunne diskuteres under sak 8/09

Sak 7/09: Pensum 1020

Det ble fremmet alternativer til det opprinnelige forslag til vedtak i sakspapirene fra Larry Rose (før møtet) og Bjørn Erik Rasch (under møtet). Larry Rose trakk sitt forslag under diskusjonen.

Vedtak: Forslaget som programrådsleder fremmet i møtet ble vedtatt (Egeberg, Rasch, Rose og Semb), mens tre stemte for programrådslederens opprinnelige forslag som bygget på flertallsinnstillingen i statistikk-komiteen (Braanen Sterri, Hervig og Knutsen).

Sak 8/09: Pensum 4020

Larry Rose fremmet et alternativt forslag før møtet; det ble trukket før avstemningen. Programrådsleder fremmet nytt forslag i møtet. (Som følge av avstemningen ble det ikke stemt over sakspapirenes opprinnelige forslag til vedtak.)

Vedtak: Det nye forslaget fra programrådsleder ble enstemmig vedtatt.

Sak 9/09: Statistikkomiteens innstilling (diskusjonssak)

Det var særlig spørsmålet om eventuell modulisering av STV4020, eventuelt med et innslag av valgfrihet, som ble diskutert. Ulike synspunkter gjorde seg gjeldende.

Sak 10/09: Periodisk programevaluering (diskusjonssak)

Det var enighet om at evalueringskomiteen hadde laget en god rapport, og flere av forslagene som lanseres bør følges opp. Det ble også tatt til orde for mer aktiv og enhetlig bruk av Fronter. Eventuell muntlig eksamen på STV3090 ble diskutert.

Sak 11/09: Eventuelt:

1. Orientering om STV1000. Aksel Braanen Sterri foreslo hjemmeoppgave pluss multiple choice som evalueringsform. Emnebeskrivelsen sendes på sirkulasjon blant programrådsmedlemmene når den er klar.

2. Søknad SV-fakultetet om 90 sp som opptaksgrunnlag til masterprogrammet i statsvitenskap, og flytting av Ex.phil. til 3. semester i anbefalt studieløp.

- Fakultetet godtar 90 sp som opptaksgrunnlag, men vil ha møte om saken der andre programmer i tilsvarende situasjon også deltar.

- Fakultetet godtar at Ex.phil. flyttes til 3.semester.

 

 

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 12. nov. 2013 14:19