Referat fra møte i Programrådet for bachelor- og masterprogrammet i statsvitenskap 22. september 2011

Til stede: Morten Egeberg, Oddbjørn Knutsen, Raino Malnes, Bjørn Erik Rasch, Tora Skodvin, Larry Rose
Fra Fagutvalget: Helge Schwitters, Helene Rütsche
Fra administrasjonen ved ISV: Kristina Enge, Guro Schmidt Øvregard (ref.)

Sak 13/11 Orienteringssaker

Det vil komme et Ph.D.- kurs i regi av Demokratiprogrammet. Det er også ventet flere Ph.D.-kurs i statsvitenskap i som en del av Sommerskolen ved SV-fakultetet.

Opprettelsen av årsenhet i statsvitenskap er tenkt som et forsøk som kan legges ned dersom det ikke fungerer tilfredsstillende.

Vedtak: Orienteringssakene tas til etteretning.

Sak 14/11 Endelig undervisningsplan for våren 2012 (V-sak)

Vedtak: Undervisningsplanen for våren 2012 vedtas med de justeringene som fremkom på møtet.

Sak 15/11 Sensurordningen på STV4020 (V-sak)

Programrådets medlemmer er positive til endringene som foreslås i innstillingen (se sakspapirene). Det ble etterspurt bedre retningslinjer for hjemmeoppgavene i forskningsmetode og statistikk. I forbindelse med at det åpnes for utsatt eksamen i STV4020 er det viktig at denne ikke legges for tidlig etter ordinær eksamen, slik at studentene får tid til å forberede seg.

Vedtak: Forslaget til endringer i sensurordningen på STV4020 ble enstemmig vedtatt.

Sak 16/11 Eventuelt

- Samarbeidet med Unipub
Samarbeidet med Unipub om trykking av kompendier fungerer ikke tilfedsstillende. Det er stadig forsinkelser og i enkelte tilfeller er kompendiene klare først lenge etter semesterstart. Det oppleves også at det selges kompendier med utdatert pensum.

Fagutvalget mener studentene i større grad selv kan finne fram til artikler på pensum via BIBSYS og andre tilgjengelige nettsteder i stedet for at alt trykkes i kompendier.

Det ble foreslått å sette sammen en arbeidsgruppe som skal gå gjennom samarbeidet med Unipub og komme med forslag til løsninger.

- Metodeundervisningen på PECOS/Master i statsvitenskap
Utfordringene rundt metodeundervisningen på hhv. PECOS og masterprogrammet i statsvitenskap ble diskutert. Det ble uttrykt behov for å klarere hvordan undervisningstilbudet skal utformes uten at det går på bekostning av kvaliteten i undervisningen.

- Emnekontaker på bacheloremner
Fagutvalget vil oppnevne studenter som emnekontakter på alle bacheloremnene. Administrasjonen bidrar med praktisk tilrettelegging.

- Designseminarene
Programrådet presiserer at designseminar som er satt opp i første periode i høstsemesteret, skal avsluttes i løpet av første periode. Dette gjelder også selve godkjenningen av seminaroppgaven. Hvis designseminaret fortsettes inn i den andre perioden, kan det gå ut over masterstudentenes studieprogresjon da mange av de som tar designseminarene, tar nye kurs i andre periode på høsten.

 

Publisert 6. juni 2012 16:42 - Sist endret 2. apr. 2013 16:49