Referat fra programrådsmøte 17.februar 2011

Til stede: Bjørn Erik Rasch; Morten Egeberg, Knut-Andreas Christophersen, Oddbjørn Knutsen, Arild Underdal, Raino Malnes. Fra Fagutvalget: Mari Helén Varøy, Steinar Solås Suvatne. Fra administrasjonen: Siv Håberg, Ingrid Gauden-Kolbeinstveit (ref.).
 

Sak 1/11: Orienteringssaker
Prosjektforum og Ph.D.-undervisningen 2011. Fagutvalget beklaget at prosjektforum ikke lenger vil være tilgjengelig for våre studenter.
 

2/11: Undervisningsplaner H2011
Grunnet Arild Underdals forestående permisjon på 50 %  vil det bli visse omrokkeringer i IP-seksjonen, men emnetilbudet vil bestå som i planen.
Vi vil følge konsekvensene for masteremner som gis i første bolk i høstsemesteret, samtidig som designseminarene. Selv om designseminarene fordeles tematisk, vil det være mulig å flytte studenter ved svært skjev påmelding, antall designseminarer må kanskje nedjusteres.
Vedtak: Programrådet godkjente endelig undervisningsplan for høstsemesteret 2011
 

3/11: Modeller for videreføring av PECOS
Implikasjonene for masterprogrammet i statsvitenskap knytter seg først og fremst til metodeseksjonen, ved at PECOS 4020 vil bygge på et utvalg av STV4020s forelesninger. Disse forelesningene kan gis på engelsk, og tilhørende pensum vil også tilbys på engelsk. Det nye emnet 4021, som vil være et anvendt statsistikkemne, bør kunne gis som bolkefag også til STV-studentene.
 

4/11: Kvalitetssikring av emner
Tiltak for å synliggjøre evalueringer overfor studentene ble diskutert. Periodiske emneevalueringer skal bestå av tilbakemeldinger fra både studenter, administrative og relevante vitenskapelig ansatte. Rapporter legges fram for programrådet på første møte hvert semester og og gjøres tilgjengelige på nettet.
 

5/11: Uttelling for begrunnelser
Ulike tiltak i forhold til tiltaksforslagene fra Oddbjørn Knutsen ble diskutert (se eget sakspapir med forslag). Satser for uttelling drøftes videre i instituttets organer.
 

6/11: Prosjektoppgave
Det ble diskutert muligheter for å gi en kollektiv prosjektoppgave på et innføringsemne som et ledd i å bedre studentenes kvalifikasjoner for å arbeide i team. De emneansvarlige på STV1000 ytret ønske om å forsøke dette på STV1000 høsten 2011. Opplegg og form må konkretiseres i god tid før semesterstart.
 

7/11: Eventuelt: Begrunnelsesskjema
Det ble kort diskutert erfaringer fra andre runde med automatiske begrunnelsesskjemaer på bacheloremner. Vedlagt følger rapport fra H10.
 

Publisert 6. juni 2012 16:42 - Sist endret 12. nov. 2013 14:05