Referat programrådsmøte 5. desember 2013

Referat fra møte i programrådet for bachelor- og masterprogrammet i statsvitenskap 5. desember 2013

Til stede: Anne Julie Semb, Tora Skodvin, Åse Gornitzka, Knut-Andreas Christophersen, Raino Malnes, Bernt Aardal, Håvard Strand

Fra administrasjonen: Kristina Enge, Malin Folgerø Stensland (referent)

Fra fagutvalget: Hanna Kielland Aalen, Robert Wood

Meldt forfall: Vegard Berggård

Sakslisten godkjent uten merknader.

26/13 - Orienteringssak

Institutt for statsvitenskap har fremmet forslag til fakultetet om at bachelorprogrammet i Europastudier legges ned. Dette er blant annet basert på synkende søkertall over flere år samt et betydelig frafall underveis i studieløpet. Opptaket vil gå som normalt høsten 2014. Det er tidligere sendt ut informasjon til studentene fra programleder og instituttleder.

V-sak 27/13: Foreløpig undervisningsplan for BA og MA H14

Foreløpig undervisningsplan for høsten 2014 ble vedtatt med de endringer som fremkom på møtet.

Til oppfølging:

  • To forskerkurs skal avholdes høsten 2014 innenfor henholdsvis OPA og KP med mulighet for masterstudenter å delta. Dersom disse skal vedtas med undervisningsplanen må emnebeskrivelsene foreligge innen vårens første møte. Ph.d.-konsulent Guro Schmidt Øvregard er på saken og kommer tilbake med informasjon om hvordan slike kurs har blitt annonsert tidligere.
  • Åse Gornitzka viste til at det er ønskelig med bedre oppfølging av studentene på STV1400. Midtveisevalueringene viser gang på gang at studentene ønsker seminarvirksomhet. Undervisningsleder understreket at det ikke er aktuelt å gjeninnføre seminarene på 1000-nivå emnene. Et alternativ er å utvide forelesningsrammen der det for eksempel gis rom for gjennomgang av tidligere eksamensoppgaver og tips til oppgaveskriving. Tematikken knyttet til seminarer er presentert i rapporten fra arbeidsgruppen om endringer i Bachelorundervisningen ved ISV og vil bli gjenstand for nærmere diskusjon på instituttet. Dersom det innføres nye ordninger på STV1400 må disse være avklart før vårens første møte i Programrådet.

V-sak 28/13: Møtedatoer for våren 2014

Programrådet vedtok følgende møtedatoer for våren 2014:

  • Uke 5: torsdag 30. januar, klokken 12.15, rom 824 (reservert i FinnRom)
  • Uke 12: fredag 21. mars, klokken 12.15, rom 824 (reservert i FinnRom)
  • Uke 21: torsdag 22. mai, klokken 12.15, rom 824 (reservert i FinnRom) Nytt tidspunkt: 28. mai, kl. 9.15, rom 824 i Eilert Sundts hus.

Sak 29/13: Eventuelt

  • Til orientering er avsnittene «Kort om emnet» og «Hva lærer du?» revidert på emnesiden til STV1520. Dette ble gjort før emnet åpnet for oppmelding 3. desember. Programrådet fikk utdelt den tidligere og den nye teksten. Reviderte eller nye emnebeskrivelser må hvert semester være godkjent av Programrådet før endelig undervisningsplan vedtas.
  • Fristen for å søke om veileder på masteroppgaven fremskyndes en uke f.o.m våren 2014. Ny frist er 20. juni. Dette gjør det mulig for områdelærerne å starte prosessen med å finne veiledere før alle reiser på ferie.
  • Bernt Aardal informerte om et nytt masteremne han planlegger med Elin H. Allern. Emnet er tenkt å ta opp planlegging og gjennomføring av intervju-, survey- og dokumentbaserte undersøkelser, og bearbeiding og analyse av data fra slike undersøkelser. Emnet er planlagt avholdt våren 2015 som et supplement til metodeundervisningen med vekt på praksis- og yrkesnærhet. Det er ønskelig med deltakelse fra forelesere fra instituttet og innspill mottas med takk. Håvard Strand la til at dette nok vil være av interesse for studenter på eksterne utdanningsinstitusjoner samt andre enheter ved UiO.
  • Det kommer et nytt masteremne våren 2015 om asiatisk sikkerhetspolitikk som skal holdes av Jo Bekkevold med flere fra Institutt for forsvarsstudier.
Publisert 11. des. 2013 13:47 - Sist endret 30. jan. 2023 21:45