Referat programrådsmøte 18. april 2013

Referat fra møte i programrådet for bachelor- og masterprogrammet i statsvitenskap 18. april 2013

Til stede: Anne Julie Semb, Raino Malnes, Tora Skodvin, Åse Gornitzka, Knut-Andreas Christophersen, Olle Törnquist.

Fra administrasjonen: Vegard Berggård, Kristina Enge, Katrine Kranstad (referent)

Fra fagutvalget: Hanna Kielland Aalen, Bjørn Harald Bratli.

Innspill til saksliste:

Programrådslederen foreslo å utsette sak 7/2013 Sammensetning av 90-gruppe på BA-programmet i statsvitenskap. Grunnlaget for utsettelsen er at diskusjonen trenger mer tid og det er ikke ønskelig å forsere prosessen innenfor områdene. Instituttlederen vil om kort tid nedsette en arbeidsgruppe som skal drøfte denne saken i sammenheng med årsplanpunktet om gjennomgang av skriveopplæringen på BA-programmet. Arbeidsgruppen vil legge frem et forslag til programrådet i høstsemesteret. Medlemmer av fagutvalget vil bli invitert til å delta i denne arbeidsgruppen. Olle Törnquist refererte ulike synspunkter innenfor KP-seksjonen. Programrådet sluttet seg til forslaget om å utsette sak 7/2013.

5/2013 Orienteringssaker

Anne Julie Semb orienterte om tidlig undervisningsoppstart i forbindelse med studiestart høsten 2013. Noe undervisning begynner uke 33. De fleste emner på BA begynner uke 34. Undervisning på MA må avvikles innenfor den tilmålte tiden på 6 uker.

6/2013 D-sak: Diskusjon av foreløpig undervisningsplan for BA og MA V14

Den foreløpige undervisningsplanen for BA og MA våren 2014 ble diskutert på programrådsmøtet. Undervisningsleder minnet om rammene for valgfrie emner på MA (OPA, KP og IP kan tilby 7 valgfrie masteremner per år, PT noe mindre. IP kan tilby 15 emner i løpet av en to-årsperiode pga. overlappende undervisning mellom STV4208B og  PECOS4110)

8/2013 D-sak: Gjennomgang av ordningen med trøsterunde i forbindelse med skriftlig eksamen

Det var enighet blant medlemmene av programrådet at trøsterunde slik den blir avviklet per i dag er en kilde til uro i eksamenslokalet. Det er også en manglende felles forståelse blant studentene om hva de kan forvente av trøsterunden, og gråsoner når det gjelder hvilke type spørsmål faglærer svarer på. Dette kan medføre forskjellsbehandling mellom studentene.  Programrådet diskuterte mulige alternativer til dagens ordning og tiltak som kan forbedre eksisterende ordning. Administrasjonen, i samråd med programrådsleder, utarbeider retningslinjer i samsvar med synspunktene som fremkom under diskusjonen.

 

Publisert 29. apr. 2013 15:43