Referat programrådsmøte 21. feb 2013

Referat fra møte i programrådet for bachelor- og masterprogrammet i statsvitenskap 21. februar 2013

 

Til stede: Anne Julie Semb, Raino Malnes, Jon Hovi (for Tora Skodvin), Åse Gornitzka, Knut-Andreas Christophersen, Olle Törnquist.

Fra administrasjonen: Vegard Berggård, Katrine Kranstad (referent)

Fra fagutvalget: Hanna Kielland Aalen, Anette Jenssen Walland (vara)

 

O-sak 1/13 Orienteringssaker

  1. Periodiske emneevalueringer på BA emner i statsvitenskap. Evalueringene hadde lave svarprosenter. Fagutvalgets forslag om å innføre en «emnekontakt» ble diskutert. En slik ordning går ut på at det velges en studentrepresentant for et emne og at denne representanten utgjør bindeleddet mellom studentene og emneansvarlig. Målet med å ha en emnekontakt er å muliggjøre en bedre tilbakemeldings ordning mellom studenter og emneansvarlig. Det ble vedtatt at dette følges opp med de som tilbyr BA emner.

 

  1. ISVs årsplan 2013. Det ble orientert om tre punkter i årsplanen for 2013 som berører utdanning.
  1. å ikke tilby masteremner der færre enn fem studenter avla eksamen forrige gang emnet ble gitt uten at emnet omarbeides vesentlig.

På møtet ble seksjonene oppfordret til å gjennomgå emneporteføljen med tanke på å slå sammen/omarbeide emner med liten studenttilstrømning.

  1. å gjennomgå dagens ordning med «trøsterunde» på skriftlige eksamener (ikke metodeemner) med tanke på å kartlegge alternative måter å oppklare uklarheter i oppgaveteksten på.

Forbedring av ordningen med trøsterunde vil tas opp som diskusjonssak ved neste programrådsmøte 18. april 2013.

  1. å gjennomgå sammensetningen av 90-gruppen på bachelorprogrammet.

 

  1. Oppfølging til sak 14/12: Eventuelt, pkt. 3 designseminar: Anne Julie Semb orienterte om spørsmålet om flytting av designseminaret til 2. undervisningsbolk i høstsemesteret, som ble tatt opp på møtet 13. september 2012 og møtet 6. desember 2012. Studieadministrasjonen har hatt kontakt med lederne av designseminarene om denne saken, og de fleste er skeptiske til å flytte designseminaret. Den nåværende ordningen beholdes og designseminaret settes derfor fortsatt opp i 1. undervisningsbolk om høsten. For å stimulere studenter til å fullføre masteroppgaven på normert tid ble det foreslått å minne veiledere på viktigheten av deres tilstedeværelse og oppfølging av studenter i den tidlige fasen av masteroppgaveprosjektet hvor utvikling av prosjektskisser finner sted.

 

V-sak 2/13: Endelig undervisningsplan for BA og MA H13

  • Kommentar til emnebeskrivelse for STV4120B Rule of Law: eksamensform er litt avvikende fra retningslinjene. Dette vil avklares. Ingen store endringer vil måtte gjøres.
  • Emnebeskrivelsene for STV4120B og STV4115B ble vedtatt av programrådet.
  • Emneansvarlig for videreutdanningskurset STV4810V vil bli avklart.

Endelig undervisningsplan for H13 ble vedtatt av programrådet.

 

V-sak 3/13 Forsøksordning med R på STV4020 f.o.m høsten 2013

Vedtak: Det settes i gang en forsøksordning med undervisning i R, parallelt med undervisning i SPSS, i STV4020 høsten 2013. Ordningen evalueres etter høsten 2015.

 

Sak 4/13 Eventuelt

Fagutvalget ved Institutt for statsvitenskap fremmer saken om endring av gradstitler for studier med faglig tyngde i kultur- og samfunnsfag fra Bachelor i Kultur- og samfunnsfag studieprogram <studieprogram> til Bachelor i <studieprogram>.

Saken har tidligere blitt vedtatt i studentparlamentet og målsetningen er å bringe saken frem for rektoratet. Bakgrunnen for ønske om endring av gradstittel er at tittelen gir en vag fremstilling av hva studenten har studert og at dette kan medføre en ulempe med tanke på jobbsøking i visse deler av arbeidslivet. Fagutvalget ønsker at programrådet stiller seg bak deres forslag om endring av gradstittel som et ledd videre i prosessen rundt denne saken.

Programrådet stilte seg bak forslaget fremmet av fagutvalget.  

Publisert 1. mars 2013 14:03 - Sist endret 26. des. 2022 03:58