Referat programrådsmøte 30. mai 2013

Referat fra møte i programrådet for bachelor- og masterprogrammet i statsvitenskap 30. mai 2013

Til stede: Anne Julie Semb, Tora Skodvin, Åse Gornitzka, Knut-Andreas Christophersen, Bernt Aardal.

Fra administrasjonen: Vegard Berggård, Kristina Enge, Katrine Kranstad (referent)

Fra fagutvalget: Hanna Kielland Aalen, Anette Jenssen Walland (vara)

Meldt forfall: Raino Malnes

9/2014 Orienteringssaker

  • Det gjennomføres en forsøksordning høsten 2013 hvor emneansvarlige ikke går oppklaringsrunde i forbindelse med eksamen. Emneansvarlige vil være tilgjengelige på telefon. Så langt har tre emneansvarlige meldt sin interesse for å være med på forsøksordningen.
  • Høsten 2013 vil mange eksamener avholdes i Hasle tennishall. E-post vil bli sendt ut til alle ansatte hvor dette orienteres om, sammen med en oppfordring om å legge ekstra vekt på kvalitetssikring av eksamenstekster.
  • ISV har søkt og fått midler fra Fakultetet til å utvikle et mer profesjonsrettet/case-basert emne innen offentlig politikk og administrasjon, med oppstart høsten 2014. En arbeidsgruppe bestående av Anne Julie Semb, Åse Gornitzka og Jostein Askim vil utarbeide emneplaner.
  • Instituttleder har nedsatt en arbeidsgruppe som skal gjennomgå sammensetningen av 90-gruppen på bachelorprogrammet i statsvitenskap og organiseringen av skriveopplæringen på dette programmet.. Arbeidsgruppens medlemmer er Dag Harald Claes, Anne Julie Semb, Øivind Bratberg og Erlend Langørgen.
  • Masteroppgaver med store vedlegg (f.eks. syntaksfiler) kan levere vedleggene elektronisk, i form av minnepinne eller CD.
  • Første kullet på årsenheten i statsvitenskap uteksamineres denne våren og i den forbindelse evalueres programmet. Et nettskjema har blitt distribuert til samtlige studenter.

10/2013 V-sak: Plan for periodiske emneevalueringer, BA og MA

Det ble oppfordret til å tenke kreativt rundt evalueringsmetode, da erfaringer fra ISV viser at nettbaserte spørreskjemaer som distribueres til samtlige studenter på et emne genererer lav svarprosent. Medlemmene av programrådet ble gjort oppmerksom på verktøykassen for studentevalueringer som ligger tilgjengelig på SV-fakultetets nettsider om kvalitetssystemet.

Vedtak: Planene for periodiske evalueringer av bachelor- og masteremner høsten 2013 vedtas av programrådet. Sekretær i programrådet får ansvar for å følge opp planene for periodiske emneevalueringer og informere emneansvarlige om hvilke oppgaver hun/han har i forbindelse med evalueringene.

11/2013 V-sak: Forslag til mandat og sammensetning av komiteen som skal gjennomgå undervisningsopplegget på STV1020

Medlemmer: Knut-Andreas Christophersen (leder), Bernt Aardal, Jon Hovi, Carl Henrik Knutsen, Komiteen kan ved behov suppleres med en person fra studieadministrasjonen (Mari Øverås).

Innspill til mandat og sammensetning av komiteen: Fagutvalget foreslo å utvide komiteen til også å inkludere en studentrepresentant. Programrådet gav programrådslederen fullmakt til å supplere komiteen med én studentrepresentant.

Vedtak: Programrådet nedsatte komiteen

12/2013 V-sak: Innføring av designseminar på våren for studenter med sykemelding

Vedtak: det opprettes et felles designseminar i første undervisningsperiode om våren for studenter som kan dokumentere at de har gyldig fravær når det ordinære designseminaret på høsten gis. Seminaret gis første gang våren 2014.

13/2013 V-sak: Foreløpig undervisningsplan for BA og MA, Våren 2014

Vedtak: Foreløpig undervisningsplan vedtatt med de endringer som fremkom på møtet.

14/2013 V-sak: Møtedatoer for høsten 2013

Programrådet vedtok følgende møtedatoer for høsten 2013:

  • Uke 37 onsdag 11. september kl. 12.15, Rom 830 (rom bestilt i FinnRom)
  • Uke 45 torsdag 7. november kl. 12.15, Rom 824 (rom bestilt i FinnRom)
  • Uke 49 torsdag 5. desember kl. 12.15, Rom 824 (rom bestilt i FinnRom)

15/2013 Eventuelt

  • Bernt Aardal, på vegne av KP seksjonen, tok opp problemstillingen rundt tidspunktet for oppnevning av veileder til masteroppgaven. Dette gjøres i slutten av juni (våren 2013 er denne datoen 26. juni). Spørsmålet om når oppnevning av veileder burde finne sted er komplekst, og det er mange konkurrerende hensyn i saken. Spørsmålet er viktig og burde ses i sammenheng med spørsmålet om når designseminarene tilbys i høstsemesteret. Programrådet vil ta opp saken til grundig behandling til høsten.
Publisert 14. juni 2013 09:56 - Sist endret 17. sep. 2013 13:54