Referat programrådsmøte 4. desember 2014

Til stede: Knut-Andreas Christophersen, Bjørn Høyland, Raino Malnes, Anne Julie Semb, Tora Skodvin.

Fra administrasjonen: Kristina Enge, Malin Folgerø Stensland (referent)

Fra fagutvalget: Unnur Arnadottir, Thyra Askevold (for Christiane Borsheim Kyllesø)

Meldt forfall: Åse Gornitzka, Christiane Borsheim Kyllesø

Sakslisten ble godkjent uten merknader.

Dette var Raino Malnes sitt siste møte. Robert Huseby tar over områdelærervervet i Politisk teori fra 1.1.2015. Unnur Arnadottir hadde også sitt siste møte. Programrådet takker Raino og Unnur for god innsats.

 

D-sak 39/14 – Omlegging av STV4020 - Forskningsmetode og statistikk

Til informasjon: Omlegging av STV4020 ble diskutert mer inngående på stabsseminaret 12. desember.

STV4020 er et emne som rommer svært mye og som tas av mange studenter. Nesten 100 studenter følger undervisningen, hvilket gjør det begrenset hva som kan legges inn av operativ metodetrening. For å kunne legge enda mer vekt på operative metodeferdigheter som en del av metodeundervisningen vurderes STV4020 omlagt fra og med høsten 2015. Forslaget går ut på å dele STV4020 i to obligatoriske deler. Den ene delen skal være på 20 studiepoeng og være felles for alle på masterstudiet i statsvitenskap. I tillegg kommer et begrenset antall valgfrie emner på 10 studiepoeng. Av disse er mulige emner statistisk analyse, intervju- og dokumentundersøkelser, surveyundersøkelser, komparative undersøkelser og normative undersøkelser. Studentene har muligheten til å velge et annet metodeemne i tredje semester. De kan maksimalt ha 40 studiepoeng i metode.

Programrådet er positive til forslaget. Det ble diskutert om det er nok undervisningskapasitet ved instituttet til de nye emnene. Dette er det tatt høyde for, og i og med at statistikken flyttes ut av det nåværende STV4020, at instituttet allerede tilbyr et emne i tekstanalyse og at emnet om intervju-/dokumentundersøkelser er planlagt uavhengig omleggingen, er ressursene tilstrekkelige. Unnur Arnadottir mener den foreslåtte strukturen ser bra ut, og påpeker at det er fint å forberede studentene tidlig på hva de vil gå videre med slik at de er i stand til å ta velbegrunnede valg når det gjelder valgfagene i metode. Arnadottir legger til at det er ønskelig at prosjektpresentasjoner fra staben videreføres. Dette er allerede planlagt.

Emnebeskrivelsene til de nye valgfrie metodeemnene må være i vedtaksbar form innen papirene sendes ut 12. januar for programrådets møte 19. januar.

 

V-sak 40/14 – Godkjenning av nytt fordypningsemne i komparativ politikk: STV23XX Holdninger, verdier og politisk atferd

STV23XX Holdninger, verdier og politisk atferd er et av tre fordypningsemner innen komparativ politikk som erstatter STV2300 Komparativ politikk 2. Emnet skal gå hver høst med oppstart høsten 2015. Emneansvarlig er Bernt Aardal. Eksamensform: 4 timers skoleeksamen. Emnet skal ha seminarer. Formen på disse er ikke avgjort. Emnebeskrivelsen mangler punktet generell kompetanse.

Vedtak: Bacheloremnet STV23XX Holdninger, verdier og politisk atferd godkjennes. Emnet inngår som valgfritt fordypningsemne i 90-gruppa i statsvitenskap.

 

V-sak 41/14 – Godkjenning av nytt fordypningsemne i komparativ politikk: STV23XX Political Institutions and Politics in Democracies

STV23XX Political Institutions and Politics in Democracies er et av tre fordypningsemner innen komparativ politikk som erstatter STV2300 Komparativ politikk 2. Emnet skal gå hver høst med oppstart høsten 2015. Emneansvarlig er Knut Heidar. Eksamensform: Kombinasjon av hjemmeoppgaver i etterkant av de to seminarene og en kortsvar/flersvar skoleeksamen. Det legges opp til 12 forelesninger og 2 seminarer. I etterkant av hvert seminar skriver studentene en hjemmeoppgave som sammen med skriftlig skoleeksamen danner vurderingsgrunnlaget. Det vil gis en samlet karakter for skriftlig skoleeksamen og de to hjemmeoppgavene. Det er ønskelig at seminarlederne gir studentene en grundig tilbakemelding på hjemmeoppgaven etter at de har levert. Hjemmeoppgavene skal telle minst 50 prosent av eksamenskarakteren (studentene leverer inn hjemmeoppgaven, stipendiater/seminarledere leser dem og gir tilbakemelding, før en annen sensor igjen skal lese oppgaven og sette samlet karakter med skoleeksamen).

Vedtak: Bacheloremnet STV23XX Political Institutions and Politics in Democracies godkjennes, med forbehold om endring i eksamensform. Emnet inngår som valgfritt fordypningsemne i 90-gruppa i statsvitenskap.

 

V-sak 42/14 – Foreløpig undervisningsplan høsten 2015

Høsten 2015 vil det tilbys en rekke nye emner. Det er svært viktig at vi overholder fakultetets frister for oppretting og endring av emner.

Vedtak: Foreløpig undervisningsplan for høsten 2015 vedtas.

 

Merknader:

  • Instituttet tillater at innreisende bachelorstudenter får plass på masteremner, da tilbudet av engelske emner på bachelornivå ikke er tilstrekkelig. Denne ordningen avskaffes så snart et fullverdig tilbud til de innreisende BA-studentene er på plass.
  • Det er planlagt et nytt EVU-emne høsten 2015 om etatsstyring mellom politikk og forvaltning. Emnebeskrivelsen vil foreligge før endelig undervisningsplan vedas i januar.

 

Sak 43/14: Møtedatoer våren 2015

  • Uke 4: Mandag 19. januar, klokken 12.15, rom 824.
  • Uke 12: 19. mars, klokken 14.15, rom 830.
  • Uke 22: Torsdag 28. mai, klokken 12.15, rom 830.
Publisert 22. des. 2014 15:28 - Sist endret 15. feb. 2016 14:55