Referat fra programrådsmøte 01.06. 2017

 

Tilstede: Bernt Aardal, Tobias Bach, Målfrid Braut-Hegghammer Robert Huseby, Tora Skodvin

Fra administrasjonen: Elin Kristine Nilsen (BA, referent), Malin Folgerø Stensland (MA)

Fra fagutvalget: Elin Engum Segerblad, Sverre Skre

Forfall: Elin Haugsgjerd Allern

 

D-sak 19/17: Bruk av læringsutbytteformuleringer

Eirin Kristiansen holdt et nyttig innlegg om hva læringsutbytteformuleringene skal være og hvordan de kan brukes aktivt av både undervisere og studenter. Presentasjonen kan man se her.

 

V-sak 20/17: Evaluering av masteremner

I henhold til kvalitetssikringssystemet ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, skal alle emner underveisevalueres hvert semester det tilbys undervisning og eksamen i emnet. Emneansvarlige gjennomfører dette selv, og det er ikke krav til rapportering. Periodisk evaluering er en grundigere evaluering som foretas første og andre gang et emne tilbys, samt minimum hvert sjette år. Formålet med evalueringen er å gi grunnlag for faglige og strategiske vurderinger av behovet for endringer i emnet eller nedleggelse av emnet. Rapportering skjer etter mal fra fakultetet, og administrasjonen ved instituttet bistår emneansvarlig.

Ved ISV tilbys det mange emner på masternivå, og det opprettes ofte nye emner. Disse går uregelmessig og det er vanskelig å sette opp en strategisk plan for gjennomføring av evalueringer. Derfor vil administrasjonen fra og med høsten 2017 bistå med utsendelse av et nettskjema til studentene for evaluering av emnene. Dette kan fungere som bakgrunnsmateriale for de emnene som skal gjennom periodisk evaluering, samt gi nyttige innspill til øvrige emner. Det blir også mulig å sammenlikne over tid. Emner vil evalueres i tråd med fakultetets retningslinjer så langt det lar seg gjøre.

Vedtak: De valgfrie masteremnene ved ISV evalueres hver gang de tilbys f.o.m høsten 2017 ved hjelp av nettskjema.

 

V-sak 21/17: Evaluering av veiledning på masteroppgaven

Instituttet trenger tilbakemelding fra studentene på hvordan de opplever veiledningen de får på masterarbeidene sine. Administrasjonen kan sørge for utsending av evalueringsskjema og påminnelse til studentene. Programrådet foreslår at skjemaet skal ha mest mulig konkrete spørsmål, og at det sendes ut i perioden mellom masteroppgavelevering og muntlig eksamen. Veileder vil ikke få tilgang til svarene før etter muntlig.

Vedtak: Alle studenter blir bedt om å svare på et evalueringsskjema for veiledningen de har fått i forbindelse med masteroppgaven.

 

O-sak 22/17: Rammer for undervisning

Det har blitt etterspurt en oversikt over hvilke rammer som foreligger for undervisning. Dette har blitt gjennomgått av instituttleder og undervisningsleder. Følgende endringer implementeres fra og med 2018:

  • Redusere rammen for antall masteremner per område fra sju til seks i året
  • Rullering av metodeemnene på master. Tilby maks fire i året
  • Dersom mindre enn sju kandidater avlegger eksamen, må et masteremne revideres før det kan tilbys igjen

    Følgende tiltak vurderes også innført:

  • Å  begrense antall 2000-emner fra hver seksjon til to per år
  • Å tilby STV1020 bare én gang i året

 

V-sak 23/17: Foreløpig undervisningsplan

Vedtak: Foreløpig undervisningsplan godkjennes.

 

Sak 24/17: Møtedatoer for høstsemesteret

Torsdag 28. september

Torsdag 2. november

Torsdag 7. desember

 

Publisert 14. juni 2017 12:29 - Sist endret 10. jan. 2023 23:29