Referat fra programrådsmøte 7.12.2017

Til stede: Bernt Aardal, Elin Haugsgjerd Allern, Tobias Bach, Målfrid Braut-Hegghammer, Robert Huseby, Tora Skodvin

Fra administrasjonen: Øyvind Colbjørnsen (referent), Malin Folgerø Stensland (MA)

Fra fagutvalget: Johanne Thunes, Barzan Naif Karim

 

O-sak 37/17: Evaluering av designseminarene

Undervisningsleder ga et sammendrag av evalueringen som er gjennomført på designseminarene.

Generelt er tilbakemeldingene gode, men svarene individuelt varierer en del. En generell konklusjon er at vi burde ha flere i kategorien «Svært fornøyd». Det er i tillegg få som svarer at de er «godt forberedt» til seminarene, på seminaret til Bernt Aardal (STV4600) er dette et krav.Kun 1 student fra STV4100 (PT) har svart på skjemaet.

 

Resultatet av evalueringen er ettersendt programrådet. Programrådet tar saken til etterretning

 

 

O-sak 38/17: Gjennomgang av 4020A

Undervisningsleder ga en oppdatering om oppfølgingsarbeidet etter den omfattende evalueringen av 4020A og resten av metodeundervisningen.

Det er nedsatt en arbeidsgruppe som skal ta en total evaluering av hele metodeopplegget ved instituttet, fra undervisning til evalueringsformer og karakterfordeling.

Programrådet tar saken til etterretning

 

 

O-sak 39/17: Status for samarbeidet mellom IAKH og ISV vedrørende PECOS

IAKH ønsker å trekke seg fra PECOS-samarbeidet, men vi vet ikke pr. i dag hva som blir prosessen videre. I første instans venter vi på en avklaring når det gjelder i hvilken grad og på hvilken måte IAKH har forpliktet seg som partner i programmet. Dette har direkte konsekvens for om, og hvordan, de eventuelt kan trekke seg ut av programmet. Det direkte resultatet av at IAKH eventuelt trekker seg som partner er at PECOS ikke lenger vil være tverr-/flerfaglig, og programledelsen mener da at dette vil være et sterkt argument for å legge ned programmet - og bruke de ledige ressursene i det disiplinære masterprogrammet i statsvitenskap. Dersom instituttet vedtar nedleggelse av PECOS må dette vedtas i fakultetsstyret og deretter universitetsstyret. Uansett utfall av denne prosessen må IAKH følge opp sine studenter på PECOS-programmet så lenge disse har aktiv studierett på programmet.

Opptaket høsten 2018 rammes ikke og programmet vil tilbys som et tverrfaglig program bestående av et statsvitenskapelig løp og et historieløp. Programrådet tar saken til etterretning

 

 

V-sak 40/17: Endringer i studiepoenguttellingen for masteroppgaven i masterprogrammet i statsvitenskap

Programledelsen mener dagens uttelling på 30 studiepoeng ikke reflekterer den reelle arbeidsmengden masteroppgaven innebærer. Videre tilsvarer ikke designseminaret i dag en arbeidsmengde på 10 studiepoeng, men derimot 5. Forslaget til endring i studiepoengsuttellingen for masteroppgaven innebærer dermed at dagens to veiledningsseminarer, til sammen 10 sp., blir studiepoengsmessig inkorporert i masteroppgaven, og at de 5 resterende poengene fra designseminaret også blir en del av det poengmessige omfanget på masteroppgaven. Altså at studiepoenguttellingen for masteroppgaven nå blir endret fra 30 sp. til 45 sp.

 

Vedtak: Instituttet søker fakultetet om innføring av endringene.

 

V-sak 41/17 – STV4020A forbeholdes studentene på masterprogrammet i Statsvitenskap

STV4020A er et undervisningsintensivt emne der instituttet ønsker å bruke ressursene på egne studenter. Studenter fra masterprogrammer med lavere opptakskrav kan med den nåværende ordningen søke om opptak til emnet. Det er svært få eksterne søkere til STV4020A. 

Vi ser også et behov for å klargjøre forkunnskapskrav på de andre mastermetodeemnene, eventuelt ved at potensielle gjestestudenter/hospitanter blir vurdert individuelt av emneansvarlig på emnet med tanke på faglige kvalifikasjoner. Metodeseksjonen forbereder sak til møtet 15. februar.

Vedtak: Emnesiden til STV4020A oppdateres med følgende informasjon under «Opptak og adgangsregulering»: Emnet er forbeholdt programstudenter på masterprogrammet i statsvitenskap.

 

V-sak 42/17: Nedleggelse av STV4027 og STV4028

Som en del av en generell omlegging av metodeundervisningen foreslås disse emnene nedlagt.

Bakgrunnen for forslaget er at det er for mange emner i forhold til antall studenter på menyen i 2. semester på masterprogrammet, og disse emnene lider spesielt ved at det er få som velger de. Som en del av hele metodeevalueringen har det også kommet fram at phd-programmet trenger egne metodeemner, ikke kun «heis-emner» som STV4027 og STV4028. Masterstudenter med gode metodeferdigheter kan få plass på phd-emner i metode.

Vedtak: Nedlegging av emnene godkjennes.

 

V-sak 43/17: Foreløpig undervisningsplan H18

 

Vedtak: Foreløpig undervisningsplan godkjennes.

 

 

Sak 44/17: Møtedatoer for vårsemesteret

Datoer for vårsemesteret blir:

 

15. februar 12:15

5. april 14:15

24. mai 12:15

 

Sak 45/17: Begrensning av antall bolkefag

Det er en utfordring i dag at mange studenter melder seg opp til flere emner enn de planlegger å ta. Et særskilt problem er det å få Akademika til å bestille nok pensumlitteratur, de vil gjerne dimensjonere ut i fra antall studenter på emnet sist det gikk – og er generelt redde for å sitte igjen med mye de ikke får solgt.

Vi kan ikke uten videre begrense antall mulige oppmeldinger for studentene på programmet, men med tanke på pensumbøker/-kompendier kan administrasjonen sørge for å bestille mer enn antall oppmeldte normalt sett vil tilsi.

 

Eventuelt: 

Studentrepresentantene hadde noen tilbakemeldinger fra studenter som blir håndtert av områdelærer. De formidlet også noen studenters skuffelse over endringer i studietilbudet på bachelor. 

Informasjon for masterstudenter, samt krav til forkunnskaper til fordypningsemner ble diskutert, og vil eventuelt bli tatt opp ved senere møter. 

 

 

Publisert 7. feb. 2018 19:44 - Sist endret 16. feb. 2018 12:42