Referat fra ekstra programrådsmøte 2. mars

Gjennomgang av programevalueringen på Internasjonale studier

Til punktet «Rammebetingelsene ved UiO»

Når det gjelder ressurssituasjonen på programmet opplever vi at instituttet ønsker å satse på Internasjonale studier, og som det også står i rapporten opplever vi den som stabil og god. Men det er like fullt behov for å se nærmere på de totale budsjettene som vedrører programmet, blant annet dette som berører internfakturering. Vi er i dag på mange måter prisgitt godt samarbeid med enkeltpersoner hos de forskjellige samarbeidspartnerne.

Med tanke på dette er det også behov for å se nærmere på de ressursene vi bruker på å koordinere programmet. Dette er i perioder en ganske arbeidstung oppgave. Og som det også understrekes bør altså ikke driften av programmet bli for avhengig av enkeltpersoner – noe som til en viss grad har vært tilfellet.

Til punktet «Kandidatenes videre muligheter»

Internasjonale studier er i den gunstige posisjon at vi opplever at programmet har opparbeidet seg en identitet, og at studentene våre tar med seg denne identiteten også når de går videre. Med tanke på karrieremuligheter videre er dette noe vi bør spille enda mer på enn vi gjør i dag. Nye studenter bør tidlig i studiet (1-2 semester) bli bevisst de faglige redskapene de tilegner seg, og hvordan de kan bruke de videre. Her er det mulig å dra veksler på alumnusene våre, mange gir uttrykk for at de gjerne kommer tilbake for å fortelle om det de driver med i dag. Samtidig gjør programmets mange muligheter det vanskelig å gi noe fullstendig bilde av hva en ferdig kandidat (etter master) typisk vil jobbe med.

Det har vært diskutert mulighetene for å innføre et praksisemne på programmet, men dette har vi slått fra oss slik situasjonen er i dag. Det er vanskelig å finne plass til ekstra emner i programmet, i tillegg er dette tungt å administrere. Flere av de aktuelle masterprogrammene vil også ha muligheter for praksis/internship. Mer relevant for programmet kan være å inkorporere noe av dette i bacheloroppgaven.

Til punktet «Tverrfaglighet»

Flere studenter på programmet har gjennom årene ytret ønske om et eget masterprogram i Internasjonale studier. Slik den faglige profilen er ville dette mest naturlig måtte ligge under Institutt for statsvitenskap. Vårt svar er da at masterprogrammet i statsvitenskap gir dette tilbudet i dag, i gavn om ikke i navn. Det er fullt mulig å ta en master i statsvitenskap som i sin helhet fokuserer på internasjonale forhold/politikk.

Publisert 6. mars 2024 08:23 - Sist endret 6. mars 2024 08:24