Referat programrådsmøtet 5. mai 2022

Til stede: Dag H. Claes, Idun B. Erikstad, Jens Aage L. Johnsen, Karen H. Ulltveit Moe, Hanne H. Vik, Øyvind Colbjørnsen (sekr.)

 

Sak 01/22 - Orienteringssak: Opptak av nye studenter høsten 2022

Vi konstaterer at nedgangen i antall søkere som har programmet som førstevalg fortsetter. Denne høsten er det 342 som har Inter som førstevalg, tallene for de tre foregående årene var hhv. 426, 395 og 353. Altså en jevn nedgang.

Trenden for SV-fakultetet som helhet er den samme. Når det gjelder inntakskvaliteten er ikke utviklingen like negativ, dvs. at poenggrensen for å komme inn er stabil eller svakt økende.

Det kan ikke nødvendigvis kalles en trend, det er naturlig at søkertallene vil variere. Vi konstaterer ellers at tallene er spesielt negative for SV-fakultetet ved UiO som helhet. Åpen Dag er en av de aller viktigste arenaene for rekruttering og vi bør satse enda mer på denne, bl.a. ved å ha flere aktuelle og relevante miniforelesninger. Muligens kan vi også ta i bruk Instagram som en reklameplattform. 

Sak 02/22 - Orienteringssak: Utveksling

35 Inter-studenter var på utveksling i 2021, det er blant de høyeste tallene vi har hatt.

Programrådet tar saken til etterretning.

Sak 03/22 – Evaluering av INTER1000 og INTER2000

Programleder orienterer.

Programrådet tar saken til etterretning.

Sak 04/22 – Resultater fra studiebarometeret

Lenke til programmet på Studiebarometeret.

Programrådet tar saken til etterretning.

Sak 05/22 - Oppstart nye studenter høsten 2022.

Programleder redegjør for hva som er planlagt.

Programrådet tar saken til etterretning.

Sak 06/22 – Forelesninger på INTER3090

Studentene ønsker egne forelesninger tilrettelagt de ulike fagdisiplinene, istedenfor å følge de statsvitenskapelig rettet slik det er i dag.

Forslag: En forelesning til hver av fagdisiplinene der metode og oppgaveskriving blir rettet mot de ulike fordypningene.

Innspillene er gode, men hvorvidt vi kan gjennomføre det er i stor grad et spørsmål om ressurser og personer. Programledelsen tar saken videre med instituttet. 

Sak 07/22 – Praksisplass som studiepoengsgivende

Mange Inter-studenter tar ett semester som praktikanter under eller etter studiet, gjerne gjennom praktikantordningen.

Forslag: Mulighet for at studenter med historie- og statsvitenskapsfordypning kan få uttelling tilsvarende opp til 30 sp. gjennom f.eks. praktikantordningen. Hvordan dette eventuelt kan løses i praksis må avklares, men vi ønsker uansett å diskutere dette.

Programledelsen tar saken videre.

Publisert 6. mars 2024 08:23 - Sist endret 6. mars 2024 08:24