Referat fra programrådsmøte 08. nov. 2017

Tilstede: Hanne Hagtvedt Vik, Olav Schram Stokke, Elise Barring Berggren, Ole Kristian Fauchald, Jon Hovi, Jon Eskil Ramsrud Kindberg, Karen Helene Ulltveit Moe, Øyvind Colbjørnsen (sekr.)

Frafall: Sunniva Engh

Sak 01/17 Orienteringssak: Søkertall H-17 for Internasjonale Studier

 

 

Søknader

Endring

1.pr. søknader

Endring

Søker pr. plass

Int. studier

2009

13 %

472

18%

5,90

SV totalt

30794

-2%

4854

-1%

3,71

 

 

Programrådet tar saken til etterretning

 

Sak 02/17 Orienteringssak: Skolebesøk

I samarbeid med bachelorprogrammet i statsvitenskap har vi ansatt tre skolebesøkere denne høsten, hvorav alle går på masterprogrammet vårt – og én har bakgrunn fra Inter. Vi kan melde om bra antall besøk og gode tilbakemeldinger.

Programrådet tar saken til etterretning

 

Sak 03/17 Orienteringssak: Frafallsundersøkelsen

Internasjonale studier er plukket ut som et av fire program ved fakultetet som skal undersøke mer nærgående hvilke grunner studentene har når de slutter på et studieprogram. Det være seg faglige som sosiale, eller andre grunner.

Svarskjemaer er sendt ut til alle som har sluttet på programmet vårt etter 2011, dvs. ca. 300 studenter. Pr. i dag har ca. 60 studenter svart på undersøkelsen (20 %).

Vi kommer til å avholde dybdeintervjuer med 4-5 av respondentene, primært plukket ut blant de som har sluttet de senere år – og hadde studert minst ett år på programmet før de sluttet.

 

Programrådet tar saken til etterretning

 

Sak 04/17 Orienteringssak: Studiebarometeret

 

Programrådet tar saken til etterretning

 

Sak 05/17 Utvekslingsmuligheter for studenter med jus-fordypning

 

Det har vært noen uklarheter og uavklarte spørsmål hva angår utvekslingsmuligheter for de studentene som velger jus som fordypning. Det har vist seg å være vanskelig å få tilgang til jus-emner under de eksisterende utvekslingsavtalene fakultetet har.

 

Vi har nå fått bekreftet fire avtaler som vil være spesialtilpasset for disse studentene:

  • Bond University (Australia)
  • University of Leicester (England)
  • Utrecht universitet (Nederland)
  • Lapland universitet (Finland)

 

Programrådet tar saken til etterretning

 

Sak 06/17 Anbefalte utdanningsplaner

 

Delvis som en konsekvens av innføringen av jus som fordypning på programmet, er de anbefalte utdanningsplanene som ligger på nettsidene blitt mindre oversiktlige – og også mindre hensiktsmessige. Det er derfor på tide at vi påny gjennomgår de forskjellige fordypningsplanene med blikk for om de optimalt balanserer kriteriene som ligger til grunn, herunder tidlig eksponering for alle fire disipliner, progresjon i utdanningsløpet, og muligheter for relevant utveksling som særlig for Jus’ vedkommende kan tilsi flere fordypningsemner tidlig i løpet.

Vi ser at det er viktigere nå enn tidligere å vise studenter rett vei med tanke på valg av emner allerede i andre semester, avhengig av hvilke fordypningsretninger de vurderer å velge. Konkret kan det f.eks. være hensiktsmessig å velge JUROFF1410 i stedet for ECON1410 dersom en student er relativt sikker på at vedkommende ikke kommer til å velge økonomi som fordypning, men trenger mer kjennskap til jus for å velge/velge bort denne fordypningen.

Vi endrer litt på de anbefalte planene som ligger på nettsidene, men vil også være klare på å informere om hva som ligger i disse planene på informasjonsmøtene vi har for nye studenter.

 

Sak 07/17 Saker fra PU

 

  • INTER2000: Vurderingsgrunnlag og gjennomføring. Flere studenter har meldt inn ønske om mer skriftlig informasjon om vurderingsgrunnlaget på dette emnet – særlig vektingen av skriftlige vs. muntlige bidrag.

    Vi tar nok en gjennomgang av informasjonen som ligger på emnesiden, og vil også melde videre til emneansvarlig at det er behov for klare beskjeder ved emnestart.

     

  • Jus-fordypningen:
  •  
    • Kan man gjøre mer for å synliggjøre denne INTER-fordypningen? I motsetning til de øvrige disiplinene, er jus ikke representert med eget emne i de to semestrene man tar før valget av fordypning.

      Vi vil oppfordre de som vurderer jus som fordypning å velge JUROFF1410 i andre semester, og da ev. dytte ECON1410 til fjerde semester. Dette klargjøres på nettsider og på informasjonsmøter.

    • Er det mulighet for et eget innføringsemne i juridsk metode for dem som velger jus-fordypning?

      Pr. i dag vil dette være en del av INTER1000.

       

  • Jus-pensum i INTER1000: Flere på førsteåret har meldt inn misnøye med pensumboken i jus (Martin Dixon: Textbook on International Law. Oxford University Press).

 

Eventuelt

Det ble slått et slag for nettsiden norgeshistorie.no, som er en nettside utviklet av IAKH, med over 550 forskningsbaserte artikler om Norges historie fra steinalderen til i dag.

Publisert 6. mars 2024 08:23 - Sist endret 6. mars 2024 08:24