Referat fra møtet 11. desember 2013

 

 

Sak 01/13 - Orienteringssaker

Orientering om opptak og søkertall (vedlagt)

 

Programmet opplever, i likhet med andre studieprogrammer ved fakultetet, fallende søknadstall. Det er fortsatt en del å hente på rekruttering, og både fakultet og institutt ser på tiltak som skolebesøk. Samtidig viser tallene at opptaksgrensen vår fortsatt er høy, altså tiltrekker vi oss de beste søkerne.

 

At relativt mange av søkerne som takker ja ikke faktisk påbegynner studiet, gjør at vi vil be fakultetet om at flere kan få tilbud om plass enn dagens tall på 100.

 

Programrådet tar saken til etterretning

 

Sak 02/13 - Oppfølging av programevalueringen (vedlagt)

 

Flerfaglighet blir sentralt i casene på det nye fordypningsemnet i programmet.

 

Når det gjelder påbygningsmaster («joint degree») i statsvitenskap vil mulighetene for dette bl.a. avhenge av hvor lett det blir å få godkjent eksterne emner som ekvivalente til metodeemnet STV4020.

I forhold til historie kan dette muligens ev. være enklere, dvs. at kravene til fritak for emner i masterprogrammet ikke er fullt så strenge.

ØI anslår at en slik mastermodell kan være vanskelig å få til.

Det er ingen stor interesse for en slik påbygningsmaster blant studentene på stående fot – og mange vil ikke kjenne til dette heller, det sentrale er om dette vil kunne bedre arbeidslivsmulighetene for våre kandidater. Her vil vi søke innspill fra Karrieresenteret.

 

 

Sak 03/13 – Muligheten for å bytte ECON1410 med ECON1210

 

Fra studentene:

«ECON1210 ses på som et bedre introduksjonsfag til økonomien. Det har også vært diskutert muligheten for å bytte det med STV2220 - Internasjonal politisk økonomi, men da faget skal være en introduksjon til økonomisk metode osv. vil det være mer relevant å bytte det aktuelle emnet med ECON1220.»

 

Økonomisk institutt vil ikke bytte ut ECON1410 med ECON1210 i graden, men kan se nærmere på innholdet i ECON1410. Det er primært ønske om at det blir lagt mer vekt på det grunnleggende ved økonomifaget for at studentene skal ha mer kunnskap når det velger fordypningsretning.

 

 Sak 04/13 - Gjesteforelesere på INTER1000

 

«Programutvalget har fått mange negative tilbakemeldinger på gjesteforeleserne i dette faget. Studentene savner derfor større grad av samkjøring mellom foreleserne ved dette faget, med forelesninger som blir relevante for videre fordypninger. «

Emnet er ment å være flerfaglig, altså gi innblikk i de forskjellige fagdisiplinene. Emnet skal altså ikke tverrfaglig, og på den måten være samkjørt.

Samtidig er det kritikk fra studentene som går på at enkelte forelesere ikke alltid virker å vite hva det er meningen de skal snakke om, dette vil programledelsen se nærmere på.

 

 

 

Sak 05/13 - Studiepoeng for praktikantstillinger

 

«På studiets 10-års jubileum ble dette nevnt som en mulighet, for å binde studiet mer til yrkeslivet, ved at (student)praktikantstillinger ved for eksempel UD blir belønnet med studiepoeng, siden dette er relevant erfring for studiet. Dette er det stor interesse for blant studentene.»

 

Programledelsen vil undersøke nærmere med fakultetet om dette er mulig. Det vil i så fall være snakk om at studentene skriver et paper som programleder godkjenner på forhånd.

Publisert 6. mars 2024 08:23 - Sist endret 6. mars 2024 08:24