Referat 13. juni 2022

Til stede: Karine Nyborg, Jens Jungblut, Haldor Byrkjeflot, Marita Westervik Henriksen, Thomas Huh Tangen, Øyvind Colbjørnsen (sekretær)

Sak 01/22 - Orienteringssak: Opptak av nye studenter høsten 2022

Denne høsten er det 167 som har OADM som førstevalg, tallene for de tre foregående årene var hhv. 194, 221 og 194. Altså en jevn nedgang. Trenden for SV-fakultetet som helhet er den samme. Hva kan vi gjøre for å snu trenden?

Det er et spørsmål om dette kan kalles en trend, vi er tross alt tilbake til opptakstallene før de nevnte årene. Vi vil likevel fortsette å ha fokus på rekruttering av flere og bedre kandidater. Konkret gjennom skolebesøk og Åpen Dag, men også ved å involvere alumniene våre. Herigjennom kommer økte kontakter med arbeidslivet. 

Sak 02/22 - Diskusjonssak: Changing the student evaluation approach for courses with an OADM course code

Fra Jens: In line with recent changes that the Department of Political Science implemented for the BA and MA programs in political science as well as the MA in Peace and Conflict Studies, I suggest changing the way we collect student feedback for the courses that have an OADM course code (OADM1001, OADM2100 & OADM3090).

Sakspapirer

Vedtak: Programrådet vedtar endring

Sak 03/22 – Vedtakssak: Legge til STV2022 som valgfritt emne på fordypningen i statsvitenskap

The department of political science has just established a new methods course for BA students on analyzing large corpora of texts with the help of computational methods (STV2022 – Store Tekstdata). Pre-requisite for the course is to pass STV1020, which is part of the methods courses that OADM students can choose from. The course runs every spring and given its relevance for OADM students we would like to add it to the list of recommended “fri emne” in the political science track.

Vedtak: Programrådet vedtar endring

Sak 04/22 – Orienteringssak: NOKUT-evaluering

NOKUT gjennomfører tilsyn med UiOs systematiske kvalitetsarbeid høsten 2022. I den forbindelse har NOKUT plukket ut en del utdanningstilbud som skal tjene som eksempler på UiOs arbeid med utdanningskvalitet i den kommende tilsynsprosessen.

Programrådet tar saken til etterretning

Sak 05/22 – Vedtakssak: Endring av studieløp for sosiologi

Fra ISS: Det er lite hensiktsmessig at studentene tar emner på 1000-nivå i tredje studieår. Vi må regne med at de gjennom de foregående studieårene har tilegnet seg tilstrekkelig grunnleggende samfunnsvitenskapelig innsikt til at et nytt innføringsemne (SOS1004) er overflødig og lite inspirerende for studentene. Hvert fordypningsemne inneholder en god del sosiologisk teori av ulik art. Det er i liten grad nødvendig at akkurat SOS1100 «sosiologisk teori» inngår i graden da studentene tilegner seg et bredt spekter av teoretisk innsikt i fordypningsemnene.

Vi ser at anbefalte fordypningsemner for retningen Offentlig administrasjon og ledelse ikke er oppdatert for sosiologiemner: Ett av opplistede emner er obligatorisk i programmet og de to andre er nedlagt for en tid siden.

Vi foreslår i stedet følgende:

  • - SOS1100 – Sosiologisk teori 
  • - SOS2402 – Family, gender equality and the welfare state 
  • - SOS2901 – Anvendt maskinlæring for samfunnsvitere 
  • - SOSGEO2400 – Introduksjon til demografi 

Forslag til vedtak: I stedet for de obligatoriske emnene SOS1004 og SOS1100 tas valgfritt fordypningsemne med emnekoder starter med SOS eller SOSGEO. I tillegg bør listen over valgbare «Fordypningsemner» på retningen Offentlig administrasjon og ledelse oppdateres.

Vedtak: Programrådet vedtar endring i programplanen

Sak 06/22 – Resultater fra studiebarometeret

Lenke til programmet på Studiebarometeret: Studiebarometeret

Publisert 8. juli 2022 17:43 - Sist endret 19. apr. 2024 13:16