Referat fra instituttstyret

PROTOKOLL FRA MøTE I INSTITUTTSTYRET 21. JANUAR 1999

Tilstede: Knut Heidar, Per Kristen Mydske, Karin Dokken, Jon Hovi, Bjørn Erik Rasch, Trond Nordby, Mona Fixdal, Ingar R. Bondhus, Heidrun Hole, Carl A. Drevfelin, Hege Haaland

Meldt forfall: Harald Baldersheim (forskningsfri V99)

Fra adm.: Reidunn Nielsen, Bjørn M Forsberg (under sak 5/99)

Alle saker kan ses ved henvendelse til administrasjonen

Saksliste:

1/99 Fullmakts- og orienteringssaker.

1. Søknader fra vitenskapelig ansatte.

  • Tor Bjørklund har søkt om 30 000 kroner til dekning av arbeid med fullføring av avhandling. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad fra Lawrence Rose om ekstraordinær uttelling i undervisningsregnskapet på 55 timer for veiledning av hovedfagsstudent Wang Yi. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad fra Tore Hansen om dekning av reiseutgifter på 7 334 kroner i forbindelse med møte i Mannheim. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad fra Jo Saglie om dekning av reiseutgifter på 1 708 kroner i forbindelse med Nasjonal fagkonferanse i statsvitenskap på Røros. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad fra Leif Helland om dekning av reiseutgifter på 1 708 kroner i forbindelse med Nasjonal fagkonferanse i statsvitenskap på Røros. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad fra Anton Sten om dekning av reiseutgifter på 2 500 kroner i forbindelse med Nasjonal fagkonferanse i statsvitenskap på Røros. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad fra Ottar Hellevik om dekning av reiseutgifter på 700 kroner i forbindelse med Nasjonal fagkonferanse i statsvitenskap på Røros. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad om reisestøtte fra Karin Dokken på 1 967 kroner i forbindelse med fagkonferanse om Stillehavsasia-studier i Bergen. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad fra Arild Underdal om dekning av reiseutgifter 12 850 kroner i forbindelse med deltakelse på årskonferansen til ISA. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad fra Helge Hveem om dekning av reiseutgifter på 14 000 kroner i forbindelse med deltakelse på ISA i februar 1999. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad fra Lawrence Rose om dekning av reiseutgifter på 1 921 kroner i forbindelse med Nasjonal fagkonferanse i statsvitenskap på Røros. Godkjent på bestyrers fullmakt. Godkjent på bestyrers fullmakt.
  • Søknad fra Tanja Ellingsen om dekning av reiseutgifter på 21 220 kroner i forbindelse med deltakelse på ISA i februar. Godkjent på bestyrers fullmakt.

2. Tildeling av to nye postdoktorstillinger til Institutt for statsvitenskap.

Fakultetet har i brev av 11.1.99 meddelt at Institutt for statsvitenskap er tildelt to postdoktorstillinger. Stillingene er øremerket kvinner og bakgrunnen er at det er ønskelig å styrke kvinneandelen blant vitenskapelige ansatte.

3. Ny normer for beregning av pliktarbeid for vitenskapelige ansatte ved SV-fakultetet

Fakultetsstyrets arbeidsutvalg fastsatte på møte 26.03.98 nye normer for beregning av pliktarbeid for vitenskapelige ansatte ved SV-fakultetet.

Vedtak Tas til etterretning

2/9 Innstillning til stipendiatstilling på eksteernt finansiert prosjekt ved Institutt for statsvitenskap (3 år)

Vedtak: Institutt for statsvitenskap gir sin tilslutning til at den eksternt finansierte stipendiatstillingen besettes uten foregående kunngjøring.

Institutt for statsvitenskap foreslår for fakultetet å tilsette Hilde Wisløff Nagell midlertidig som eksternt finansiert stipendiat fom 01.02.99 tom 30.11.2001. Tilsetting skjer under forutsetning av at de eksterne midlene opprettholdes.

3/99 Opptaksrammer til hovedfag ved Institutt for statsvitenskap

Vedtak: Institutt for statsvitenskap foreslår for Det samfunnsvitenskapelige fakultet at opptaksrammen til hovedfag for studieåret 1999/2000 fastsettes til 120 studenter. Det forutsettes at laudgarantien for opptak til hovedfag opprettholdes og at denne er overordnet opptaksrammen. Videre forutsettes det at denne reduksjonen ikke vil ha noen konsekvenser for den budsjettildeling instituttet har fått for inneværende år - eller for fremtidige tildelinger- og at fakultetets budsjettmodell justeres i henhold til dette.

4/99 Manglende personer til verv

Vedtak:

Instituttstyret oppnevner følgende til områdeledere og koordinatorer for perioden 1999-2001 (de med uthevet skrift ble valgt på dette møtet):


Ansvarlig

Vara

Områdelærer OPA

Anton Steen

Morten Egeberg

Områdelærer KP

Tor Bjørklund

Oddbjørn Knutsen

Områdelærer IP

Karin Dokken

Helge Hveem

Områdelærer PT

Knut Midgaard

Bjørn Erik Rasch

Områdelærer Metode

Larry Rose

Ottar Hellevik

Koordinator grunnfag

Tor Bjørklund


Koordinator mellomfag

Anton Steen

Koordinator hovedfag

Per Kristen Mydske


Koordinator STV621

Larry Rose


Instituttstyret oppnevner Werner Christie Mathisen til biblioteksansvarlig.

Instituttstyret oppnevner Larry Rose til leder av it-utvalg og Øyvind Sørbye og Knut Andreas Christophersen til medlemmer av it-utvalget. Studentene supplerer med en representant når nytt fagutval er valgt.

Nina Hellen Bradahl oppnevnes som verneombud.

5/99 Forslag til årsplan og budsjett for 1999

Vedtak: Styret slutter seg til forslag til årsplan og budsjett for 1999

6/99 Eventuelt

1 Søknad fra Golkomiteen / FU om ekstra tildeling av midler til vinterseminaret.

Vedtak: Søknaden avslås.

2. Møteplan for instiuttstyret for 1999.

Vedtak: Tas til etterretning

3. Verneombud

Oppnevnelse av verneombud ble behandlet under sak 4.

Knut Heidar

bestyrer

Reidunn Nielsen

kontorsjef

Frist for innsigelser:

Mandag den 1. februar 1999.
Publisert 21. juni 2006 16:21 - Sist endret 17. nov. 2010 01:46