Protokoll fra styremøte ved Institutt for statsvitenskap den 16. novemberr 2000

Protokoll fra møte i instituttstyret 16. november 2000

Til stede: Knut Heidar, Per Kristen Mydske, Karin Dokken, Bjørn Erik Rasch, Trond Nordby (vara), Tor Bjørklund (vara), Tanja Ellingsen (vara), Per Øyvind Langeland, Lucas H. Weldeghebriel, Bjørn M. Forsberg, Ingar R. Bondhus

Meldt forfall: Harald Baldersheim, Jon Hovi, Jarle Trondal

Fra adm.: Monica Bakken

Alle saker kan ses ved henvendelse til administrasjonen.

Saksliste:

70/2000 Fullmaktssaker.

Søknad om økonomisk støtte fra vitenskapelig ansatte.

Søknad fra Tor Bjørklund om støtte til deltakelse på fagkonferanse, kr 10 938. Innvilget på bestyrers fullmakt.

Enstemmig vedtak: Styret tar fullmaktssaken til etterretning.

71/2000 Implementering av ny karakterskala.

Enstemmig vedtak: Instituttstyret slutter seg til forslaget om å på sikt gå over til et enklere og mer oversiktlig karaktersystem med de kommentarene som er gitt av undervisningsutvalget.

72/2000 Undervisningsregnskapet: Status og revisjon av retningslinjer.

Punkt 1 vedtatt med ni mot to stemmer (Langeland og Weldegehebriel) og punkt 2 vedtatt enstemmig:

Undervisningsregnskapet ved ISV endres som følger:

  1. Den enkelte ansatte kan maksimalt overføre et timetall tilsvarende ett semesters undervisningsplikt fra det ene kalenderåret til det neste. Unntatt herfra er de overskuddstimer som er registrert pr V-2001 og som går ut over ett semesters undervisningsplikt. Det skal foreligge samtykke fra bestyrer hvis denne timerammen ikke kan overholdes på grunn av pålagt veiledning, undervisning eller andre instituttoppgaver. Kompensasjon utover timerammen skal som regel tas ut som lønn og godtgjøres pr. klokketime, eller i form av driftsmidler etter nærmere avtale med bestyrer.
  2. Det timetall som gis for medlemskap og ledelse av IT-utvalget reduseres fra hhv 20 og 40 timer pr. semester til hhv. 10 og 20 timer.

73/2000 Søknad fra Anton Steen om forskningstermin høsten 2001.

Retting av feil i styrenotatet: Nordby og Rasch har ikke forskningstermin H2001 og V2002. De har fått tillatelse til å henlegge sin forskningsaktivitet til Senter for høyere studier og til å redusere sine undervisningsforpliktelser - så langt det er forsvarlig innen for rammen av undervisningstilbudet – ved frikjøp, avspasering og overføring av undervisningstimer til påfølgende semestre.

Enstemmig vedtak: Instituttstyret innvilger Anton Steen forskningstermin høsten 2001.

74/2000 Oppnevning av sakkyndig komite for postdoktorstilling ved Institutt for statsvitenskap.

Enstemmig vedtak: Instituttstyret slutter seg til forslaget og oppnevner førsteamanuensis Hege Skjeie og forsker Steinar Andresen som medlemmer av sakkyndig komite for å vurdere søkere til postdoktorstilling ved Institutt for statsvitenskap. Førsteamanuensis Hege Skjeie oppnevnes som komiteens leder.

75/2000 Forslag til videreutdanningstilbud 5 vekttall i "Nye arbeids- og ledelsesformer i offentlig forvaltning" i samarbeid mellom Institutt for statsvitenskap, Partnerforum og BI.

Instituttets retningslinjer for etter- og videreutdanning, vedtatt i sak 62/99 på styremøtet, ble delt ut. Retningslinjene skal behandles på neste styremøte.

Enstemmig vedtak:

  1. Styret godkjenner opplegg til studieplan og den framlagte prinsippskissen til samarbeid mellom Institutt for statsvitenskap, Partnerforum og BI om videreutdanningsprogrammet "Nye arbeids- og ledelsesformer i offentlig forvaltning". Økonomisk godgjørelse avtales nærmere med Partnerforum.
  2. Styret anbefaler at fakultetets arbeidsutvalg godkjenner den delen av programmet som Institutt for statsvitenskap er ansvarlig for og at det gis en uttelling på 5 vekttall, forutsatt at undervisningsutvalget ved instituttet finner omfang, kvalitet og organisering tilfredsstillende.
  3. Undervisningsutvalget gis fullmakt til å godkjenne kursplaner for Institutt for statsvitenskaps del av programmet.

76/2000 Eventuelt.

  1. Muntlig orientering om demonstrasjonen mot statsbudsjettet 16.11.
  2. Muntlig orientering om mulig forskningsekskursjon til Cuba våren 2001.

 

Knut Heidar

Bestyrer

Monica Bakken

Kontorsjef

Frist for innsigelser: 5. desember 2000

Publisert 21. juni 2006 16:21 - Sist endret 17. nov. 2010 01:46