Protokoll fra møte i styret ved Institutt for statsvitenskap den 4. 09. 2003

15.09.2003

Protokoll fra ekstraordinært møte i instituttstyret 4. september 2003

Til stede: Per Kristen Mydske, Hanne Marthe Narud, Janne Haaland Matlary, Raino Malnes, Anton Steen, Ottar Hellevik, Francesca Jensenius, Aslak Solumsmoen, Bjørn Magne Forsberg, Øyvind Sørbye (vara)

Forfall: Ingar Refvik Bondhus

Fra adm.: Tori N. Sandlie

Saksliste:

38/2003 Budsjett 2004 - forslag til fordeling

Enstemmig vedtak: Instituttet slutter seg til det vedlagte forslag til budsjett for 2004.

Forslaget inneholder et nullbudsjett, samt et notat som redegjør for de elementer som instituttet, på grunn av kvalitetsreformen, ikke har dekning for i budsjettet. Budsjettforslaget blir sendt fakultetet for godkjenning.

39/2003 Eventuelt

  • Fagutvalget informerte om at det er problematisk at antallet lesesaler på lavere grad har sunket. Det er vanskelig å finne et sted å sette seg å lese.
  • Fagutvalget forespurte om instituttet var interessert i å gi økonomisk støtte til Fredskonferanse som arrangeres av studentene i hvert år, i Chateau Neuf. Styret svarte at instituttet ikke stiller med økonomisk bidrag til arrangementet, men at hver enkelt student står fritt til å søke om økonomisk støtte til deltakelse på konferansen, ut fra potten for student-aktiviteter.
  • Ottar Hellevik orienterte om fjernundervisningstiltaket som er satt i gang i metode på bachelornivå. Tiltaket trenger en referansegruppe med 2 studentrepresentanter. Det ble bestemt at 1 studentrepresentant skulle velges fra gruppen som deltar i fjernundervisningsprosjektet, samt 1 representant fra fagutvalget. Fagutvalget informerer Hellevik om navn på deres representant.
  • Per Kristen Mydske informerte om utkastet til styrings- og administrasjonsreglement for fakulteter og institutt som skal behandles i universitetsstyrets møte 9. september. På grunn av kort tidsfrist, ble det fra universitetsdirektøren ikke lagt opp til en ordinær høringsrunde om saken. Reglementet gir ikke tilstrekkelig veiledning ved etablering av styringsstrukturen ved det enkelte fakultet og institutt, verken med hensyn til organer, hvordan de kan settes sammen, og hvordan arbeidsfordelingen bør være i ledelsen. Universitetsledelsen vil derfor fastsette veiledende administrative retningslinjer for ansvars- og arbeidsdeling på fakultetet som både dekaner og fakultetsdirektører vil få komme med innspill til. Retningslinjene skal godkjennes av rektor.
    I universitetsstyremøtet som finner sted 9. september, vil også spørsmålet om overgangsordninger tas opp.

 

Per Kristen Mydske
Bestyrer

Tori Norheim Sandlie
Kontorsjef

Publisert 19. juni 2006 09:21 - Sist endret 17. nov. 2010 01:46