Protokoll fra møte i instituttstyret 12. juni 2003

20.06.2003

Til stede: Per Kristen Mydske, Hanne Marthe Narud, Janne Haaland Matlary, Anton Steen, Jon Hovi, Kristin Mørkestøl, Tom Christensen, Ingar Bondhus, Siv Håberg, Anne M. Bjarke

Forfall:    Karin Dokken, Øyvind Sørbye, Jozef Bátora, Bjørn Magne Forsberg, Raino Malnes

Fra adm.: Tori N. Sandlie

Saksliste:

28/2003 Fullmakts- og orienteringssaker

1. Fullmakt: Godkjenning av søknader fra ansatte

Søknad fra Dag Harald Claes om støtte til deltakelse på konferanse, kr. 9500,-

Søknad fra Hanne Marthe Narud om støtte til språkvask, kr. 5600,-

Søknad fra Jon Hovi om støtte til deltakelse på konferanse, kr. 16590,-

Søknad fra Jozef Bátora om støtte til forsendelse av bøker, kr. 390,-

Alle søknader godkjent på bestyrers fullmakt

2. Fullmakt: Godkjenning av søknad om forlenget henleggelse av forskningsaktivitet til Uppsala – Camilla Gjerde. Søknad godkjent på bestyrers fullmakt

3. Fullmakt: Godkjenning av søknad om henleggelse av forskningsaktivitet til Princeton – Mona Fixdal. Søknad godkjent på bestyrers fullmakt

4. Orientering: Utsettelse av oppstart av STV 3090.

STV3090 skulle starte opp høsten 2003, men blir utsatt til våren 2004. Høsten 2003 skal studentene følge undervisning og ta eksamen i alle 2000-emner.

5. Orientering: Øvelse i bokstavkaraktersetting.

Utvalgte eksamenskommisjoner skal våren 2003 sette både tall- og bokstavkarakterer. ISV får på denne måten et bilde på hvordan det nye systemet vil fungere, samt indikere evnt. behov for ”opplæring” og samkjøring.

6. Orientering: Overgangen til PhD – praktisering av regelverket ved SV-fakultetet.

7. Orientering: Opprettelse av én seminargruppe i tilknytning til det tverrfaglige emnet i kvalitativ metode (SVMET1010).

8. Orientering: Ny områdelærer i Internasjonal politikk.

Janne Haaland Matlary fratrer som områdelærer for Internasjonal politikk, på grunn av verv som programstyreleder for bachelorprogrammet Internasjonale studier ved SV-fakultetet. Ny områdelærer i Internasjonal politikk er Steinar Andresen.

Enstemmig vedtak : Styret tar fullmakts- og orienteringssakene til etterretning.

29/2003 Søknad om forskningstermin 2004 – Øyvind Østerud

Enstemmig vedtak: Øyvind Østerud innvilges forskningstermin vår og høst 2004.

30/2003 Forslag til undervisningsplaner for BA, MA og PhD frem t.o.m. våren 2005

Programstyret for Bachelor og Master i statsvitenskap har foreslått undervisningsplaner fram t.o.m. våren 2005.

Enstemmig vedtak : Instituttstyret slutter seg til Programstyrets forslag til undervisningsplaner for BA, MA og PhD fram t.o.m. våren 2005

 31/2003 Veiledningstimer for individuell veiledning av masteroppgaven

Programstyret for Bachelor og Master i statsvitenskap har foreslått å utvide antall møter mellom masterstudent og veileder fra totalt 6 til totalt 10 møter i løpet av 3. og 4. semester av masterprogrammet.

Enstemmig vedtak: Instituttstyret slutter seg til Programstyrets forslag, og vedtar at veileder og masterstudent har 10 møter i løpet av 3. og 4. semester av masterprogrammet.

32/2003 Forslag om opprettelse av seminargruppe i tilknytning til SVMET1010

Programstyret for Bachelor og Master i statsvitenskap foreslår at det opprettes én seminargruppe i tilknytning til det tverrfaglige emnet i kvalitativ metode på Bachelornivå; SVMET1010, hvor en student engasjeres som seminarleder. Werner C. Mathiesen bes om å lage et opplegg for seminarvirksomheten. Ordningen gjelder foreløpig for høsten 2003.

Enstemmig vedtak: Instituttstyret slutter seg til Programstyrets forslag, og vedtar å opprette én seminargruppe i tilknytning til SVMET, hvor en student engasjeres som seminarleder.

33/2003 Justering av tidligere vedtatte ordninger for arbeidet med masteroppgaven

Programstyret for masterprogrammet har foreslått følgende utkast til retningslinjer for arbeidet med masteroppgaven:

Masteroppgaven Masteroppgaven skal være 50 – 90 sider lang (Times Roman, 13 punkt, linjeavstand 1,5). Hvis sidetallet overstiger 95, vil oppgaven bli avvist administrativt. Det normerte sidetallet gjelder hele teksten, inkludert litteraturlisten og eventuelle tillegg.

Studentene oppfordres til å begynne arbeidet med masteroppgaven i første semester av masterstudiet.

Individuell veiledning. I henhold til normert studieplan skal studentene søke om å få oppnevnt veileder i slutten av annet semester i masterstudiet. Det er anledning til å søke veileder i slutten av første semester. Søknadsfristen er 1. mai i vårsemesteret og 1. desember i høstsemesteret. Oppnevnelse finner sted i begynnelsen av semesteret som følger. For å få oppnevnt veileder, må metodekurset være bestått.   Søknaden om veileder skal inneholde en kort beskrivelse av temaet for masteroppgaven. Omfanget av individuell veiledning er 10 møter, fordelt over 2 semestre (eller 3 semestre, hvis oppnevnelsen skjer ved starten av annet semester).

Studenter som ønsker avbrudd i den individuelle veiledningen, må avtale dette med veilederen og instituttet. Avbrudd kan avtales for høyst ett semester.

 

Designseminar

Hvert semester arrangeres designseminar for studenter som har fått oppnevnt veileder. Det gis flere designseminarer. Studentene plasseres i et egnet seminar på grunnlag av temaet for masteroppgaven (som er beskrevet i søknaden om veileder.) I henhold til normert studieplan skal studentene følge designseminar i tredje semester av masterstudiet. Det er anledning til å følge seminaret i annet semester. Ønsket tidspunkt for seminardeltakelse oppgis i søknaden om individuell veileder. Studentene presenterer et kort notat, som beskriver (i) problemstilling, (ii) forskningsdesign og (iii) disposisjon for masteroppgaven. Deltakelsen er obligatorisk. Studentene må møte minst 2/3 av gangene, og forutsettes å delta aktivt i diskusjonene.

Forskningsseminar

Hvert semester arrangeres forskningsseminar for studenter som har fullført designseminaret. Hensikten med forskningsseminaret er å først og fremst å oppøve studentenes ferdighet i muntlig presentasjon og deres evne til å kommentere og diskutere faglige ideer. Studentene presenterer utvalgte deler av masteroppgaven, og den muntlige presentasjonen er grunnlag for diskusjonen. (Det er ikke forutsatt at seminarleder og deltakere skal lese en lang tekst på forhånd.) Seminarene legges ellers opp slik seminarleder og deltakere finner hensiktsmessig.Det er obligatorisk å delta i ett forskningsseminar. I henhold til normert studieplan skal dette skje i fjerde semester av masterstudiet. Det er også anledning til å følge forskningsseminar i tredje semester. Det forutsettes aktiv deltakelse. For å lette planleggingen av forskningsseminarer, tar instituttet utgangspunkt i notatene som innleveres i designseminarene. Studenter med spesielle interesser oppfordres til selv å ta initiativ til spesialiserte seminarer. Et seminar må være stort nok til å tillate frisk meningsutveksling, og lite nok til at alle får slippe til.

Innlevering av masteroppgaven. Det er to innleveringsfrister i hvert semester. I vårsemesteret er firstene 1. april og 1. juni. I høstsemesteret er fristene 1. oktober og 1. desember.

Enstemmig vedtak: Instituttstyret slutter seg til Programstyret for masterprogrammets forslag til retningslinjer for arbeidet med masteroppgaven (45 studiepoeng)

  34/2003 Eventuelt

  • Anne M. Bjærke ga en grundigere orientering om orienteringssaken Utsettelse av oppstart av STV 3090. Det vil bli holdt 11 forelesninger, samt 1 dobbeltime med stipendiat m/gjennomgang av oppgaver. Når det gjelder eksamen; skoleprøven vil telle 2/3 og essayet vil telle 1/3. Veiledningen i essayskriving blir gitt av stipendiater 1 gang i grupper (eller individuelt)
  • Bestyrer orienterte om vedtaket om ny organisasjonsstruktur.
  • Kontorsjefen orienterte om møtedatoer for høsten 2003:

                     Torsdag 21. august 9.15

                     Torsdag 16. oktober 9.15

                     Torsdag 13. november 9.15

                     Torsdag 11. desember 9.15

Per Kristen Mydske, Bestyrer  

Tori N. Sandlie,   Kontorsjef

 

 

 

Publisert 21. juni 2006 14:27 - Sist endret 17. nov. 2010 01:46