Protokoll fra møte i instituttstyret 22. januar 2004

04.02.2004

Til stede: Per Kristen Mydske (leder), Hanne Marthe Narud, Bjørn Erik Rasch (vara), Anton Steen (vara), Ottar Hellevik, Tora Skodvin (vara), Chris Culina, Roar Haugsdal, Bjørn Magne Forsberg

Forfall: Janne Haaland Matlary, Raino Malnes, Jostein Askim

Fra adm.: Tori Norheim Sandlie

Saksliste:

01/2004 Konstituering - godkjenning av valgprotokoll til nytt instituttstyre

Valgprotokoll fra valgmøtene for valg til nytt instituttstyre 20.11.03 var sendt ut som sakspapir.

Vedtak: Styret godkjenner valgprotokollen for valg til nytt instituttstyre

02/2004 Fullmakts- og orienteringssaker

1. Fullmakt: Godkjenning av søknader fra studenter (se vedlegg)

Ane Tusvik Bonde er innvilget kr. 1000,- til støtte til reise i forbindelse med hovedoppgaven

Gro Dahle er innvilget kr. 1000,- til støtte til reise i forbindelse med hovedoppgaven

2. Fullmakt: Forlengelse av forskningsopphold (se vedlegg)

Mona Fixdal er innvilget forlengelse av forskningsopphold på Princeton University våren 2004

3. Orientering: Masteropptak våren 2004

Antall søkere: 133 (hvorav 1 allerede var tatt opp)

Antall innvilget opptak: 65

Antall ja-svar per 15. januar: 46

Vedtak: Styret tar fullmaktssakene til etterretning.

3/2004 Stipendtildeling i Ikke-Europeiske studier

Det samfunnsvitenskapelige fakultet vedtok i fakultetsstyremøte 19. juni 2003 å avvikle ordningen med stipendtildeling i Ikke-Europeiske studier. Ordningen har etter fakultetets mening endret karakter fra opprinnelig å gå til studier som typisk krever lengre feltarbeid i ikke-europeiske land, til studier hvor feltarbeid ikke har en slik fremtredende plass. Ordningen har også vist seg vanskelig å administrere på en måte som alle enheter oppfatter å oppfylle intensjonen i ordningen. På bakgrunn av dette avviklet fakultetet ordningen med virkning fra 1. august 2004, og henviser til det enkelte institutt og vurdere hvorvidt de vil videreføre ordningen innenfor egne budsjettrammer.

Institutt for statsvitenskap har de siste årene hatt relativt stor søknad til stipend i Ikke-Europeiske studier, og instituttet oppfatter det som at ordningen er etterspurt og viktig for studentene. Det er imidlertid nødvendig å utarbeide kriterier for tildelingene, samt å utarbeider regler og retningslinjer for prosessen.

Vedtak: Styret går inn for å videreføre ordningen med stipendtildeling i Ikke-Europeiske studier. Det opprettes en komite som skal utarbeide kriterier og retningslinjer for tildelingene og prosessen.

04/2004 Utlysning av stilling som 1. amanuensis på mastergradsprogrammet Peace and Conflict Studies

Vedtak: Institutt for statsvitenskap foreslår overfor fakultetet å lyse ut stilling som førsteamanuensis på masterprogrammet ”Peace & Conflict Studies”.

05/2004 Søknad bistilling – Øyvind Østerud

Vedtak: Østerud gis tillatelse til å inneha bistilling ved Forsvarets Forskningsinstitutt tilsvarende 20 % av årsverket for hovedstillingen for en periode på 2 år fra 01.01.2004 til 31.12.2005, under forutsetning av at det ikke er til hinder for utførelse av arbeidsoppgavene ved Institutt for statsvitenskap.

06/2004 Fordeling 2003 – Endring i tildeling

Institutt for statsvitenskap har fått økte bevilgninger i forhold til 2003 og i forhold til foreløpig tildeling i juni. Rammene for 2004 beregnes ved bruk av den nye finansieringsmodellen, det vil si etter antall vitenskapelige publikasjoner, antall avlagte dr.grader m.m ( forskningskomponenten ), antall produserte vekttall og antall utvekslingsstudenter ( undervisningskomponenten ) og grunnfinansiering ( basiskomponenten ).

ISV mottok bevilgninger på kr. 36.342.000,-. Økningen er blant annet ment å dekke opp for merutgiftene i forbindelse med det høye studenttallet på masternivå. Det er blant annet budsjettert med 2 nye førsteamanuensis-stillinger, videreføring av stipendordningen i Ikke-Europeiske studier, en sivilarbeiderstilling og det er foretatt små økninger i enkelte andre budsjettposter.

Det er kommet klare signaler fra fakultetet om å opprettholde plantallet på stipendiatene. ISV har per i dag 8 stipendiater, mens plantallet ligger på 9. ISV går likevel inn for 2 nye førsteamanuensisstillinger og ikke 1 stipendiatstilling, da instituttet anser muligheten for å møte det økte behovet for veiledning og undervisning som større med førsteamanuenser enn med stipendiater. Instituttet vil underveis vurdere muligheten for å kunne oppfylle plantallet på 9 stipendiater.

I styremøtet kom det noen kommentarer på budsjettet, blant annet ble det poengtert at forskning skal styrkes, men at dette ikke kommer fram i budsjettet. Eksamensposten oppfattes som altfor høy, og må evalueres. Eksamensutgiftene må analyseres, og se hva som ligger til grunn for økningen.

Vedtak: Styret slutter seg til det vedlagte forslag til budsjett for 2004. Instituttleder får fullmakt til å foreta små justeringer i budsjettet. Instituttet må foreta en analyse av de høye eksamensutgiftene.

07/2004 Eventuelt

Det har vært problemer med pensum-kompendier i vår. Flere kompendier har ikke vært tilgjengelig ved semesterstart, og flere er fremdeles ikke tilgjengelig. Dette skyldes blant annet at UniPub har hatt problemer med sykdom i det siste. En annen årsak til forsinkelsene er at flere av foreleserne/kursholderne ikke har overholdt fristen for å levere inn pensum til trykking.

Studentutvalget orienterte om at de har foretatt en evaluering av metodekurset STV 4020. Evalueringen vil bli oversendt instituttet.

 

Per Kristen Mydske   

Instituttleder                 

Tori N. Sandlie

                  Administrativ leder

Frist for innsigelser: 2. februar

Publisert 21. juni 2006 14:27 - Sist endret 17. nov. 2010 01:46