Innkalling til høringsmøte 22.11.2023

Til:

Fagutvalget ved Institutt for statsvitenskap
Programutvalget for Offentlig administrasjon og ledelse
Programutvalget for Internasjonale studier
Programutvalget for Peace and Conflict Studies

 

Invitasjon til høringsmøte onsdag 22. november kl. 14.15 – 15.00, møterom 629 i 6. etasje Eilert Sundts hus

 

Agenda:

Sak 1: Budsjett for Institutt for statsvitenskap for 2024 – 2028

Sak 2: Årsplan for Institutt for statsvitenskap for 2024 - 2026

 

Universitetsstyret vedtok 20.06.2023 retningslinjer for studentmedvirkning ved UiO: Retningslinjer for studentmedvirkning - Universitetet i Oslo (uio.no)

Retningslinjene legger noen nye føringer for hvordan studentenes høringsrett skal ivaretas. Det er ikke lenger tilstrekkelig at studentene er representert i de kollegiale beslutningsorganene. For at høringsretten skal ivaretas, må studentene ha mulighet til å komme med innspill, synspunkter og diskusjon underveis i behandlingen av saker som gjelder strategi, årsplaner, budsjett, byggesaker og endringer av regelverk.

Ved Institutt for statsvitenskap er det instituttstyret som er øverste beslutningsmyndighet. Studentene har to representanter i instituttstyret. På neste instituttstyremøte, som skal holdes 7. desember, har vi to saker som er av en slik type at de omfattes av høringsretten, nemlig årsplan og budsjett for instituttet.

For at studentene skal kunne komme med innspill til disse sakene før de legges fram for instituttstyret, sender vi herved ut et foreløpig utkast til budsjett, samt et foreløpig utkast til årsplan, til fag- og programutvalgene ved instituttet, og inviterer til et høringsmøte kl. 14.15 onsdag 22. november. På møtet vil vi gå gjennom dokumentene og få innspill fra dere. (Utkastet til årsplan tar utgangspunkt i fjorårets årsplan, de foreslåtte endringene er markert i teksten). Dere avgjør selv hvem og hvor mange som stiller på møtet. Dere kan komme med innspill muntlig under møtet, eller sende dem til oss skriftlig dersom dere foretrekker det.

Hilsen Bjørn Erik Rasch (instituttleder) og Ida Weseth Bjøru (sekretær for instituttstyret)

 

 

Publisert 20. des. 2023 13:29 - Sist endret 20. des. 2023 13:29