Hjernen i sentrum slår på stortromma og avslutter i aulaen

Det blir tango, pianospill, blikk på Munchs kunst og mye mer når Hjernen og kunst er tema i aulaen 5. juni. Etter 13 fullsatte arrangementer er det «Grande Finale» i serien Hjernen i sentrum. Her gjelder det å vite sin besøkelsestid.

Musikere og en sanger i rød lang kjøle på scenen i aulaen med publikum.

Hjernen og kunst: Aulaen blir ramme for det siste arrangementet i serien Hjernen i sentrum. Det skal handle om kunst. Her fra en annen musikalsk opplevelse samme sted før jul. Foto: Gro Lien Garbo/UiO  

Arrangement-serien Hjernen i sentrum, som ledelsen ved SV-fakultetet ved Anne Julie Semb hadde ideen til, har nå gått sin seiersgang i Domus Bibliotheca i tre semestre med til sammen 13 arrangementer, faste publikummere, fullbookede arrangementer og køer for å komme inn.  Publikum forteller at de setter pris på å få dypdykke i kunnskap om forkjellige temaer i rolige omgivelser- uten krangling. De setter også pris på å få stille spørsmål. 

Arrangement i Domus Bibliotheca - fem på scenen full sal
Hjernen og KI: Med Kaja Nordengen, Anders Malthe-Sørensen, Arnoldo Frigessi, Ishita Barua og Håvar Brendryen. Foto:Gro Lien Garbo/UiO 

Hjernen har slått an: enten det har handlet om demens, søvn, ungdomshjernen, hukommelse, KI, språk, personlighet, kjønn eller annet.  Mange forskere fra SV-fakultetet, de fleste fra Psykologisk institutt, har bidratt med sitt forskerblikk.

Vi takker Ylva Østbye Berger, Anders Fjell, Håvard Brendryen, Eivind Ystrøm, Stian Orm og Annika Melinder -  alle fra PSI - for innsatsen- og også Willy Pedersen fra Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi. Takk også til Kaja Nordengen, lege og forfatter av boka Hjernen er stjernen, for stødig styring av alle arrangementene. 

Serien har vært et tverrfaglig samarbeid med særlig SV, Med.fak og sentrale krefter, men med alle fakulteter involvert.  Det siste arrangementet i Domus Bibliotheca er til uken og handler om hjernen og skjerm. Og så kommer den store finalen i aulaen med Hjernen og kunst  med musikalske og visuellle opplevelser- og helt klart noen overraskelser.

Velkommen 5. juni kl. 18.00!


Les også: Er kunstnerhjernen ulik andre hjerner? 

Av Gro Lien Garbo
Publisert 22. mai 2024 13:36 - Sist endret 22. mai 2024 14:33