Møte i LAMU 1. november 2022

Velkommen til fjerde møte i LAMU for perioden 2022.

Møtet ble gjennomført på teams

Tilstede:

Mari Gakkestad (LHVO), Audrey Stark (vara HVO),Hanne Degerstrøm Ellingsen (læringsmiljøkontakt), Rune Greaker (EA), Kari Davies (studier), Jannicke Monsen (HR). 

Ordinære saker

Sak 1 - Godkjenning av saksliste

Ingen saker meldt inn i forkant

Sak 2 - Godkjenning av referat

Møte i LAMU 6. september 2022 - Det samfunnsvitenskapelige fakultet (uio.no)

Referatet var ikke klart til møtet. Lenke til referat sendes på høring i etterkant. 

Orienteringssaker

Sak 3 - Orienteringssaker til/fra driftsområdene Øvre og Gaustad

Eiendomsavd. Videreformidler punkter til Gaustad, er ikke tilstede. Det har vært mye testing av brannalarm i ESH; mye flytting og innkommende møbler. Opplæring og testing av teknisk anlegg. Dette er en del av prosessen for å åpne en trygg bygning. Det er bekymring knyttet til tapt respekt for brannalarmen, så det er ønske om tilbakemelding på hvorvidt det blir ytterligere testing. I tillegg meldes det inn ønske om en reell brannøvelse når instituttene er på plass i bygget igjen for å forsikre oss om etterlevelse av brannvernrutiner med spesiell fokus på evakuering. 

EA gjennomfører gjerne øvelse med røyk men dette må diskuteres med brannansvarlig i god dialog med ansatte og studenter for å ikke skape kaos.; EA gjør det gjerne I god dialog med ansatte og studenter. 

Alle forelesere og ansatte i bygget har fått informasjon om testingen av brannalarm, samt at det har blitt hengt opp lapper på inngangsdørene. EA sender svar på spørsmål om testingen er avsluttet.

NOTE: det bekreftes fra driftsleder at testing av brannalarm i prinsippet er ferdigstilt, med mulig unntak knyttet til innmelding på høy lyd i visse rom. Hvis dette justeres må det gjennomføres en ny test.  

Sak 4 - Studentrelaterte saker

Det er sentralt diskutert ulike kompenserende tiltak knyttet til de radikalt økte energikostnadene. Aktuelle tiltak er å senke temperaturen generelt til 19 grader. For individuelle tilpasninger for ansatte skal tilrettelegging gjøres i dialog med ledere basert på dokumentert behov. Videre skal det ses på mer sambruk av lokalene for å redusere oppvarmingsbehov av hele bygningsmassen og tidspunkt for oppvarming. Dette betyr at studentene må belage seg på å flytte på seg til lesesaler med oppvarming etter gitte tidspunkt.

Identifisering av lokasjoner hvor strømmen skrus av til visse tidspunkt må tas i dialog med fakultetene, ettersom undervisning kan foregå etter kl 16. I tillegg må vi forsikre oss om at det er adgang til lokalene også på senettermiddag/tidlig kveld og sikre forutsigbarhet for studentene.

EA vurderer hvilke bygninger som egner seg for de ulike servicenivåene ift inneklima. Informasjon vil sendes ut til alle fakultetene. Informasjonen må legges ut på nettsider, fak adm studier er på saken.

Sak 5 - Saker fra læringsmiljøkontakten

Det er kaotisk I foajeen med alle pappesker og møbler. Ønsker at det er ryddig på torsdag da det er fagpedagogisk dag med masse lærere, og det har vært smale rømningsveier. Dette er meldt inn til byggeleder og prosjektleder for flytting som har bekreftet mottak å hensynta dette. 

Sak 6 - Saker fra lokalt hovedverneombud (LHVO)

Sak knyttet til allokert tidsbruk for verneombud (både vitenskapelige og tek/adm ansatte) sendes skriftlig til fakultetsadministrasjonen fra LHVO. 

Vernerunder gjennomføres gjerne på høsten, men ettersom mange er på flyttefot denne høsten er det ønskelig å utsette til nyåret når instituttene er tilbake i ESH. Det er ønskelig å følge opp vernerundene i LAMU. EA oppfordrer til at saker som oppdages ifm vernerundene meldes inn enkeltvis for bedre oppfølging i RT-køen.  

Sak 7 – Eventuelt

Første møte i LAMU 2023 berammes til mars med fysisk møte. 

 

 

Publisert 24. feb. 2022 10:51 - Sist endret 3. nov. 2022 18:20