Protokoll fra møtet i fakultetsstyret

Til stede: Nils-Henrik von der Fehr, Ingjerd Hoëm, Tim Brennen, Grete Brochmann, Bjørn Høyland, Caroline Hals, Hilde Reinertsen, Tor Saglie, Ellinor Major, Kristine Berg Heggelund, Kari Lisa Eide, Truls Olaussen Sætrang.

Fra administrasjonen: Tone Vold-Sarnes, Gudleik Grimstad.

Ordinære saker

V-SAK 1

Godkjenning av dagsorden

Vedtaksforslag:

Fakultetsstyret godkjenner innkalling og dagsorden.

            
V-SAK 2

Godkjenning av protokoll fra møtet 06.12.2018

Protokoll fra møtet 6.12.2018 var vedlagt saken.

Vedtak: 

Fakultetsstyret godkjenner protokollen med retting vedrørende møtedeltakelse studentrepresentanter. 

            
V-SAK 3

Godkjenning av protokoll fra valg av midlertidig vitenskapelige ansatte til fakultetsstyret 2019

Notat fra dekanen av 4.3.2019 var vedlagt saken, sammen med valgprotokoll og valgstyrets godkjenning av valget.

Vedtak:

Protokollen godkjennes. Ny representant er Hilde Reinertsen. Vara er Tarald Laudal. 

            

V-SAK 4

Valg av ledere ved fakultet og institutt for perioden 2020-2023

Nota fra dekan av 15.3.2019 med tidsplan for valg og mandat for valgkomiteen var vedlagt saken.

Vedtak: 

Fakultetsstyret fremmer med dette følgende forslag til valgkomité for valg av dekan/prodekan for perioden 2020-2023: Professor Bjørn Erik Rasch, Institutt for statsvitenskap; Professor Trine Waaktaar, Psykologisk institutt, seniorkonsulent Marte Emilie Engebretsen, Økonomisk institutt, student Kristine Berg Heggelund. 

Saken oversendes universitetsstyrets tilsettingsutvalg for godkjenning.

Fakultetsstyret delegerer valgene på instituttnivå til instituttene.

            
V-SAK 5

Administrasjonsreglement for Psykologisk institutt

Notat fra dekanen av 15.3.2019 var vedlagt innkallingen, sammen med nåværende administrasjonsregelement og forslag til nytt administrasjonsreglement.

 

Vedtak:

Fakultetsstyret godkjenner forslaget om å velge instituttleder og forslaget til endring av styrings- og administrasjonsreglement for Psykologisk institutt. Forslaget oversendes universitetsstyret for endelig godkjenning.

   

V-SAK 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

V-SAK 7



 

 

 


 

 

V-SAK 8


V-SAK 9

Forslag til valgkomité for valg av instituttleder for Psykologisk institutt

Notat fra dekanen av 15.3.2019 var vedlagt innkallingen.

 

Vedtak:

Fakultetsstyret godkjenner forslaget til valgkomité for valg av instituttleder ved Psykologisk institutt for perioden 2020-2023: Nora Sveaas (vit), Thomas Espeseth (vit), Felix Koppe (stud) og Gunnar Malmin (adm). Som vararepresenter oppnevnes: Fransisco Pons, (vit,1. vara), Anders Fjell (vit, 2. vara), Sigurd Lerkerød Alnes (stud), Nicklas Poulsen Viki (adm).

Vedtaket fattes med forbehold om endelig godkjenning av nytt styrings- og administrasjonsreglement for Psykologisk institutt i Universitetsstyret.

 

Forslag til valgkomité for valg av instituttleder for Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi

Notat fra dekanen av 15.3.2019 var vedlagt innkallingen.

Vedtak: 

Fakultetsstyret  nedsetter følgende valgkomité for valg av instituttleder ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi for perioden 2020-2023: Anne Lise Ellingsæther (vit), Bjørnar Sæther (vit), Brita Langeid (adm) og Sigurd Eid Jacobsen (stud).
 

UTGÅR
 

Økonomirapport for 3. tertial 2018

Notat fra dekanen av 14.3.2019 var vedlagt saken.

Akkumulert resultat ved utgangen av 2018 for basisvirksomheten er 97,8 mill. kr. Dette er ca. 10,5 mill. kr høyere enn forventet i prognosen. 

Inntekter ligger ca. 5,0 mill. kr over forventningen i prognosen for året. Fakultetet fikk mot slutten av 2018 1,6 mill. kr i frie forskningsmidler, samt 750 000 kr i prosjektetableringsstøtte fra UiO sentralt. 

 

Personalkostnader ligger ca. 0,7 mill. kr over prognosen. Det er mindre avvik på flere institutter. 

Driftskostnader inkluderer blant annet husleie, personlige driftsmidler, sentrale avsetninger på fakultetsnivå til forsknings- og undervisnings satsninger og ordinære driftsmidler. Regnskapet viser et mindreforbruk på disse på postene sammenlignet med prognose på ca. 5,1 mill. kr i 2018. Avviket er spredt ut på de fleste enheter, men knytter seg overordnet til 1,0 mill. kr på verdensledende miljøer, 2,4 mill. kr på småforsk og personlige driftsmidler, 0,6 mill. kr på forskerutdanning og 1,2 mill. kr på internhusleie. Internhusleien er redusert på psykologisk institutt som følge av noe mindre lokaler ved instituttet.

Nettobidraget endte på 53,7 mill. kr, noe som er ca. 2,3 mill. kr høyere enn forventet i prognosen. De fleste institutter har mindre avvik mot prognosen her, men særlig psykologisk institutt avviker mye med ca. 1,8 mill. kr høyere nettobidrag enn forventet. Årsaken til dette avviket er hovedsakelig høyere nettobidrag enn forventet på nye prosjekter, inkludert RITMO prosjektet. 

 

Akkumulert resultat for hele den eksternfinansierte virksomheten er 61,3 mill. kr, noe som er ca. 14,7 mill. kr mindre mer enn forutsatt i prognosen.  

 

Inntektene ligger totalt ca. 18,7 mill. kr under prognosen. Av dette er ca. 16,0 mill. kr knyttet til forsinkelser i betalinger fra EU på om lag 8,5 mill. kr og NFR med om lag 7,2 mill. kr. Bakgrunnen for forsinkelsene er gjerne treghet i godkjenning av rapportering og ved oppstart av nye prosjekter. 

 

Vedtak:
Fakultetsstyret godkjenner regnskapsrapporten pr. 3. tertial 2018. Styret viser til at fakultetets enheter fortsatt øker sitt akkumulerte mindreforbruk og ber om at dette vies ekstra oppmerksomhet i dialogen mellom fakultet og grunnenheter. Styret mener det bør legges vekt på økonomistyring ved opplæring av nye styrer og instituttledere for perioden 2020-2023.

   

Diskusjonssaker

     
D-SAK 1

Organisering av sentre 

Notat fra dekanen av 15.3.2019 var vedlagt innkallingen

Vedlagt var også:

- Brev fra fakultetet til grunnenhetene av 12.12.2018 med vedlegg om organisering av sentre

- Notat til universitetsstyrets møte 12. mars (V-sak 8) om Politikk for eksternfinansierte sentre ved ved UiO

- Høringssvar fra ARENA Senter for europastudier

- Høringssvar fra Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi

- Høringssvar fra Institutt for statsvitenskap

- Høringssvar fra Psykologisk institutt

- Høringssvar fra Sosialantropologisk institutt

- Høringssvar fra TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur 

- Høringssvar  fra studenter ved TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur 

- Høringssvar fra Økonomisk institutt

- Høringssvar fra UiO:Energi

- Studentopprop fra studenter ved TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur og Sosialantropologisk institutt

- Referat fra drøftings- og informasjonsmøte med tillitsvalgte 20.3.2019.

Fakultetsstyret anbefaler at fakultetet ikke går videre med det konkrete forslaget om organisatorisk innpassing av sentrene TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur og ARENA Senter for europastudier under henholdsvis Sosialantropologisk institutt og Institutt for statsvitenskap.

Fakultetsstyret viser til årsplantiltak 15 om organisering og innpassing av sentre og til fakultetets arbeid med strategi 2030, og ber om at styret får anledning til å diskutere tverrfaglighet og retningslinjer mer prinsipielt i et senere møte.

Fakultetsstyret vil få en sak med forslag til konkret håndtering av styre- og lederskifte ved sentrene fra og med 2020 til behandling i møtet 13. juni 2019.

   

Orienteringssaker

O-SAK 1

 

 

 

 

 

O-SAK 2

Protokoll fra møter i fakultetsstyrets tilsettingsutvalg

Protokoll fra møtene 18.12.2018, 29.1.2019 og 26.2.2019 var vedlagt innkallingen.

Vedtak: 

Fakultetsstyret tar saken til orientering

 

Studiebarometeret

Fakultetsrapport for Studiebarometeret 2018 var vedlagt innkallingen,sammen med lenke til fakultetets presentasjon av funnene på fakultetets nettsider.

Det årlige Studiebarometeret ble lagt fram 12.2.2019. På en skala fra 1-5, der 5 er best, får høyere utdanning en karakter på 4,1. Universitetet i Oslo kommer på fjerdeplass blant de ti norske universitetene med en studietilfredshet på 4,0.  

Ved fakultetet er 82 prosent av studentene fornøyd med det studieprogrammet de går på og 89 prosent oppgir at de studerer det de ønsker. Studentene synes også at studiene ligger på at riktig nivå med hensyn til utfordringer, krav til forståelse og resonnement.

Studentene er minst fornøyd med informasjon om karriere og muligheter for å knytte kontakt med arbeidsliv, med muligheter til medvirkning og manglende tilbakemelding fra lærere. 

Vedtak:

Fakultetsstyret tar saken til orientering.

            
       

O-SAK 3

Tema for ledersamling 23. mai, Gabels hus

Fakultetet arrangerer hver vår en ledersamling med bred deltakelse fra alle grunnenhetene, der dekanen gjennomgår årsrapport for foregående år og aktuelle tema tas opp til diskusjon. Dekanen ber styret om innspill til tema som styret mener kan være særlig aktuelle i 2019. Forslag:

- Økonomistyring

- Studiebarometer/kandidatundersøkelsen

- Strategi 2030

- Tverrfaglighet 

- Personvern (GDPR) og forskningsetikk (kompetanse/struktur)

Vedtak:

Fakultetsstyret tar saken til orientering.

   

O-SAK 5

 

 

 

 

 

O-SAK 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eventuelt

Årsplaner 2019 - 2021 fra instituttene

Årsplan fra samtlige grunnenheter, unntatt ARENA Senter for europastudier og TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur var vedlagt innkallingen.

Vedtak:

Fakultetsstyret tar årsplanene til orientering. 


Regnskapsrapport per februar

Regnskapsrapport per 28.2.2019 var vedlagt innkallingen.

Fakultetets regnskap viser et akkumulert underforbruk på 92,8 mill. kr (jfr. tabell 1). Det er 3,7 mill. kroner lavere sammenlignet med periodens budsjett.  
Resultatet innebærer generelt en utvikling hovedsakelig i tråd med vedtatt budsjett.   

Basisinntekter er 3,0 mill. kr høyere enn budsjettert (tabell 3). En innbetaling på 1,4 mill. kr har kommet tidligere enn budsjettert, men SV har også mottatt en del ekstra midler fra ulike incentivordninger på UiO. 

Personalkostnader i basisvirksomheten er 2,7 mill. kr høyere enn budsjettert. Offentlige refusjoner er 1,2 mill. kr lavere enn budsjettert. Det er også brukt mer penger på timelærere og annen bilagslønn enn budsjettert, dette kan skyldes noe etterslep fra 2018.  

Nettobidrag fra prosjekter (tabell 3) er 1 mill. kr lavere enn budsjettert, dette skyldes noe etterslep av regnskapsføring av frikjøp.  Det er avsluttet 7 prosjekter med et samlet underskudd på 2,3 mill. kr. 
 

Vedtak: 

Fakultetsstyret tar regnskapsrapporten til orientering. 

 

Dekanen orienterer om at valgstyret ved UiO har kjent fakultetsstyrets vedtak om prolongering av ledelse og styre ved Institutt for statsvitenskap ugyldig. Saken følges opp av dekan.

Publisert 26. mars 2019 11:38 - Sist endret 26. mars 2019 14:45