English version of this page

Kandidater til fakultetsstyret

Presentasjon av kandidatene fra gruppen midlertidig vitenskapelig ansatt til fakultetsstyret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet 2024.

Elektronisk valg blir gjennomført i perioden 13. november kl. 12.00 til fredag 17. november kl. 12.00

Klikk her for å avgi elektronisk stemme (åpner mandag 13. november kl. 12:00)

Fra denne gruppen skal det velges en fast representant og to vara.

Torjus Solheim Eckhoff

Torjus Solheim Eckhoff er stipendiat ved TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur

Egenpresentasjon: 

Få sektorer i Norge har like mye midlertidighet som universitetene. Kunnskapsdepartementet har sagt at universitetene har derfor bedt UiO og de andre om å rydde opp for å få midlertidigheten ned. Jeg ønsker å presse fakultetet på dette punktet. Mulighetene til en karriere ved UiO med trygge rammer er viktig både for den enkelte og for å skape et godt forskningsmiljø som kan jobbe langsiktig opp mot fakultets strategier. Det er derfor et mål for meg å representere færre ansatte på slutten av en eventuell representasjonsperiode enn på begynnelsen.

Mange ønsker å ta i bruk kunnskapen og ferdighetene sine utenfor universitet. Her tror jeg forskningskommunikasjon, eller outreach som det så flott heter på norsk, er viktig for å bli bedre til å anvende forskningen sin i relevante samfunnsspørsmål. Fakultetet har flere etablerte samfunnsdebattanter, men vi må bli flinkere til å skape initiativ blant midlertidige vitenskapelige ansatte til å bli med i ordskifte. Vi trenger at det legges til rette for at de mange spennende forskningsprosjektene kan skape ringvirkninger utover fagdiskursene. Her kan det for eksempel legges særlig vekt på å hjelpe internasjonale ansatte og grupper som historisk har vært mindre synlige i den offentlige diskursen.

Kursing i pedagogikk må styrkes og bygge på de gode initiativ som allerede eksisterer. Svein Stølen snakker i høye ordelag om sine mål med UiO. Internasjonale ambisjoner for forskningen er vel og bra, men det er også viktig å ha beina på bakken å forstå vårt samfunnsoppdrag. UiO og SV skal være for de mange, ikke for de få. Jeg tenker her særlig på utdanningen av våre mange studenter som skal bidra til å løse samfunnsutfordringer. Midlertidig ansatte er ofte en bro mellom studenter og den mer etablerte delen av institusjonen, noe fakultetet bør benytte seg av. Det er veldig gøy å undervise – når man får det til.  Det er derfor viktig at det settes av nok ressurser og at det skapes et miljø som gjør undervisningen faglig god men samtidig mer engasjerende.

UiO har utfordringer med universitetsdemokratiet. For å sørge for forankring hos de jeg skal representere er det derfor nødvendig at jeg aktivt søker innspill fra de ulike midlertidig ansatte. Videre er jeg opptatt av helheten, som betyr å skape godt samarbeid på tvers av vitenskapelige ansatte, både midlertidige og faste, og teknisk-administrativt ansatte. God vitenskapspolitikk og institusjonsbygging er helt nødvendig for at vi skaper bedre strukturer for å gjennomføre vår jobb, vårt samfunnsoppdrag og for å skape en sterk identitet og stolthet for universitetet og fakultetet vi representer.

Foreslått av Thokir Pallev

Alfred Løvgren

Alfred Løvgren er stipendiat ved Økonomisk institutt

Egenpresentasjon:

Representasjon for midlertidig vitenskapelig ansatte i fakultetsstyret er viktig for å ivareta og fremme behov for gruppen. Først og fremst trenger vi en kandidat som sørger for gjensidig kommunikasjon og informasjonsflyt mellom styret og de midlertidig ansatte. Vi trenger en kandidat i styret som aktivt jobber med å fremme de midlertid ansattes interesserer og bidrar med en stemme på vegne av hele gruppen. Jeg stiller med ønske om å fylle denne rollen og jobbe for de midlertidig ansattes prioritering på dagsordenen. 

Min tilnærming til rollen er: 1) aktivt samle inn innspill fra gruppen (nettskjema eller e-post), 2) legge frem og jobbe for gjennomslag av innspill, 3) organisere klarere informasjonsflyt for styresaker relevante for gruppen (fortrinnsvis en e-postliste). Jeg mener det beste for gruppen er om vi ser på kandidaten som en stemme i styret som skal systematisk videreformidle og aktivt jobbe for gjennomslag.

Jeg har styreerfaring fra verv som nestleder ved Fagutvalget ØI og som styremedlem i Rethinking Economics Blindern. Jeg er ansatt som PhD-student ved Økonomisk Institutt. 

Kort og godt ønsker jeg en systematisk og strømlinjeformet organisering av de midlertidig ansattes representasjon i styret. 

Foreslått av Alfred Løvgren

Marte Lund Saga

Marte Lund Saga er stipendiat ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi

Egenpresentasjon:

På tross av at de midlertidig ansatte utgjør en stor ansattgruppe ved fakultetet, har vi kun en representant i fakultetsstyret. Derfor er det desto viktigere med politisk representasjon som tar utfordringene til gruppen vår på alvor. Jeg ønsker å jobbe for rettighetene til de midlertidig ansatte ved det samfunnsvitenskapelige fakultet i valgperioden 2024. Jeg mener det er viktig å følge opp arbeidet med vedtatte handlingsplaner og årsplaner, ansvarliggjøre ledelsen i oppfølgingen av disse, og sørge for at de midlertidig ansatte får en stemme inn i arbeidet med nye planer.

Å være midlertidig ansatt ved et universitet er en særlig utsatt stilling. Denne gruppen er for eksempel overrepresentert i samtaler med bedriftshelsetjenesten. Det har blitt opprettet kurs og foredrag om stressmestring og mental helse, som i stor grad individualiserer problemet, men strukturelle tiltak som kan bedre den mentale helsen til stipendiater og postdoktorer virker fraværende. Som representant for midlertidig ansatte ønsker jeg å være en tydelig stemme i diskusjoner i fakultetsstyret, og jobbe for gode arbeidsvilkår, muligheter og forutsigbarhet i midlertidige stillinger. Medbestemmelse på arbeidsplassen og gode arbeidsvilkår er viktig, også i stillinger som er midlertidige.

Jeg har fra før noe erfaring som vararepresentant i instituttstyret for sosiologi, og jeg har sittet i flere styrer for idrettsorganisasjoner tidligere. Denne erfaringen ønsker jeg å ta med meg inn i fakultetsstyret ved det samfunnsvitenskapelige fakultet. Samtidig ønsker jeg å opprettholde god kontakt med stipendiater og postdoktorer gjennom perioden, slik at jeg kan representere denne gruppen på en god måte.

Foreslått av Marte Lund Saga

Publisert 10. nov. 2023 09:07 - Sist endret 13. nov. 2023 11:57