English version of this page

Kandidater til fakultetsstyret

Presentasjon av kandidatene fra gruppen fast vitenskapelig ansatt til fakultetsstyret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet (2024-2027).

Klikk her for å avgi elektronisk stemme (åpner mandag 13. november kl. 12:00)

Fra denne gruppen skal det velges to faste representanter og to vara.

Jostein Askim

Jostein Askim er professor ved Institutt for statsvitenskap

Egenpresentasjon:

Jeg har god kjennskap til fakultetet og UiOs styringsstrukturer og mye erfaring fra arbeid i kollegiale organer, noe som gir meg gode muligheter til å fremme de faste vitenskapelig ansattes interesser i fakultetsstyret. Siden jeg ble fast ansatt ved Institutt for statsvitenskap i 2011, har jeg vært instituttets nestleder og medlem av instituttstyret i åtte år, medlem av fakultets programstyre for PhD og leder for et tverrfaglig BA-program. Erfaring fra arbeid i kollegiale organer har jeg også fra flere offentlige utvalg og styret ved Institutt for samfunnsforskning.

Dersom jeg blir valgt til fakultetsstyret, vil jeg jobbe for gode forskningsmuligheter for både de som bygger store eksternfinansierte prosjekter og de som vil forfølge sine forskningsinteresser uten slike rammer. Jeg mener fakultetet bør bestå av sterke og mest mulig autonome institutter. Jeg er opptatt av at prioritering av forsknings- og undervisningsinnsats bør skje nedenfra; fakultetet bør tilby profesjonelle støttetjenester og følge opp at instituttene har god økonomistyring og forvaltningspraksis. Fakultetet bør også arbeide for gode rammevilkår for samfunnsvitenskapene overfor universitetsledelsen og bevilgende og regulerende myndigheter. Jeg vil jobbe for at alle instituttene ved fakultetet kommer godt ut av de forestående endringene i økonomifordelingsmodellen.

Foreslått av Marte Mangset, Per Gunnar Røe, Tore Nilssen, Elin Lerum Boasson og Tobias Bach

Fulvio Castellacci

Fulvio Castellacci er professor ved TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur

Egenpresentasjon:

Bakgrunn: Fra Roma, Italia. Bosatt i Norge siden 2000. Fast ansatt ved TIK. Forskningsfelt: Innovasjonsøkonomi. Undervisning: Programleder, TIK og ESST Master (2015-2017); Koordinator, SV9107 International Publishing (PhD fellesdel). Ledelseserfaring: Senterleder TIK (2014-2022); Styremedlem (UiO:Energi).

Hovedtiltak: Hvis jeg blir valgt, ønsker jeg å etablere et forum for styrerepresentantene for de fast vitenskapelige ansatte ved alle enhetene på SV-fakultetet. Jeg ønsker å møte forumet i forkant av fakultetets styremøter for å diskutere saker som er på fakultetsstyrets agenda, samt for å gi representantene bedre mulighet til å melde inn saker til fakultetsstyret. Dette kan bidra til tettere dialog og bredere representasjon av fast vitenskapelige ansatte i fakultetsstyret.

Temaer: Jeg har vært del av instituttledergruppa i åtte år, og er godt kjent med alle de viktigste temaene som diskuteres på fakultetsnivå. Jeg ønsker særlig å sette følgende temaer på agendaen i årene fremover:

1. Forskning: Bruk av AI i forskning, muligheter og forskningsetiske spørsmål.

2. Utdanning: Digitalisering og kartlegging av kompetansebehov i det nye arbeidsmarkedet.

3. Organisering: En ny fordelingsmodell ved fakultetet som skal legge balansert vekt på både forskningsresultater og utdanningskvalitet.

4. Ansattes forhold: Lønnspolitikk og insentiver for å rekruttere og beholde høyt kvalifiserte forskere.

Foreslått av Timothy John Brennen, Sverre Johan Herstad, Francesca Refsum Jensenius, Jo Thori Lind og Taran Mari Thune

Nikolai Olavi Czajkowski

Nikolai Olavi Czajkowski er førsteamanuensis ved Psykologisk institutt

Egenpresentasjon:

Jeg har vært fast ansatt ved Psykologisk Institutt siden 2012, og tverrfaglig samarbeid har vært en rød tråd både i min forskning og undervisning. Jeg var med på å grunnlegge det tverrfaglige forskningssenteret PROMENTA, der jeg nå leder en forskningsgruppe. På undervisningssiden er jeg en del av lederteamet for senteret for fremragende utdanning (SFU) innen tverrfaglige studier, INT-ED. Med en plass i fakultetsstyret, vil jeg jobbe for å bygge ned organisatoriske barrierer og fremme et miljø som stimulerer til tverrfaglig forskning og undervisning.

Det siste året har brakt de første klare tegnene på en lenge varslet revolusjon innen kunstig intelligens, en utvikling som kan få store konsekvenser universitetet, og samfunnet som helhet. Denne teknologien vil påvirke hvordan vi utfører forskning, underviser og formidler kunnskap. Jeg ønsker å bidra til at vi posisjoner vårt fakultet i forkant av denne utviklingen, utnytter de mulighetene KI bringer, og forbereder våre studenter for fremtidens arbeidsmarked.

Foreslått av Espen Røysamb, Egil Nygaard, Mona Brekkhus, Christian Krog Tamnes og Tilmann von Soest

Ingjerd Hoem

Ingjerd Hoem er professor ved Sosialantropologisk institutt

Egenpresentasjon:

Jeg har god kjennskap til alle instituttene og sentre ved fakultetet, fra tidligere verv som instituttleder og prodekan. Jeg er også styrerepresentant ved Institutt for Samfunnsforskning. Det samfunnsvitenskapelige fakultet består av svært gode fagmiljøer, vi driver forskning på høyt nivå og utdanner nye generasjoner av samfunnsvitere.
Det er viktig at denne kompetansen blir ivaretatt, blant annet gjennom en aktiv formidling av våre resultater, til den norske allmenhet, til politikere og internasjonalt.

Jeg vil i den kommende perioden, om jeg skulle bli valgt som representant for de vitenskapelig ansatte i fakultetsstyret, legge vekt på å fortsette arbeidet for et godt arbeidsmiljø, gjennom personalpolitikk, ansettelsesprosedyrer, verneombudsinstitusjonen og ikke minst, ved å knytte forbindelser til arbeidslivet for våre kandidater.
Jeg ser fakultetsstyret som en viktig arena for å støtte og bygge gode tiltak som fremmer faglig utvikling og samarbeid på tvers av disiplinene, med å styrke våre undervisningstilbud med tanke på å kunne møte fremtidens utfordringer og behov.
Det er grunn til å tro at universitetssektoren, og samfunnsfagene, vil være under økende press i årene fremover. Jeg brenner for SV-fagene, og vil gjerne være med å bidra strategisk til at vi kan fortsatt ha gode rammebetingelser for vår virksomhet. Jeg vil legge vekt på å være lydhør og tilgjengelig for de vitenskapelig ansatte.

Foreslått av Theodoros Rakopoulos og Rune Flikke

Trine Waaktaar

Trine Waaktar er professor ved Psykologisk institutt

Egenpresentasjon:

Jeg er professor i klinisk psykologi ved Psykologisk institutt, og fram til årsskiftet 2023-24 er jeg også studiedekan ved SV-fakultetet. Forskningen min fokuserer hovedsakelig på utviklingspsykologi, der jeg er prosjektleder for en longitudinell tvillingstudie om stress og resiliens hos ungdom. Fra tidligere har jeg flere års ledererfaring, først som seksjonsleder utenfor UiO, deretter som klinikkleder, og senere som nestleder ved instituttet og utdanningsleder ved PSI. De siste fire årene har jeg jobbet som studiedekan ved SV-fakultetet.

Min styreerfaring inkluderer å ha vært ansattrepresentant i styret ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP), fire år som nestleder i styret ved PSI og fire år som studiedekan med møterett i fakultetsstyret ved SV-fakultetet.

Gjennom min tid i dekanatet har jeg utviklet et sterkt engasjement for betydningen av alle samfunnsvitenskapene for å løse framtidens utfordringer knyttet til samfunnsendring og bærekraft.

Fakultetsstyret er det viktigste strategiske organet for SV-fakultetet. Som ansattrepresentant ønsker jeg å bidra med det jeg kan for å sikre at vi tar gode valg innen forskning, utdanning og organisasjon, og at vi fatter velbegrunnede beslutninger som er til beste for samfunnet, våre fagområder, menneskene som er her og hele fakultetet.

Foreslått av Kristin Gustavson, Francisco Pons, Silje Reme, Espen Røysamb og Ida Tidemann

Publisert 10. nov. 2023 09:00 - Sist endret 13. nov. 2023 09:15