Grønn og rettferdig omstilling? Bærekraftkonferansen 2023

Bærekraftkonferansen arrangeres av Bærekraftlaboratoriet, og er en møteplass for arbeidslivsaktører, studenter og universitetsansatte.

Bildet kan inneholde: vann, mennesker i naturen, lykkelig, kropp av vann, font.

Bærekraftlaboratoriet er et laboratorium for utvikling av nye læringsformer og måter å styrke samarbeidet mellom akademia og arbeidsliv på. Bærekraftlaboratoriet er et samarbeid med UN Global Compact Norge (UNGC), som er FNs bedriftsinitiativ for bærekraft. Studentene på emnet B-LAB2000 – Bærekraftlaboratoriet: tverrfaglig praksisemne jobber tverrfaglig i mindre grupper med reelle, bærekraftrelaterte problemstillinger fra UNGCs samarbeidsbedrifter.

Arrangementet er åpent for alle, men da det blir lett servering og kaffe/te vil vi gjerne vite hvor mange som kommer på konferansen, og om det er noen som har behov for tilrettelegging av lokalet/sitteplass. Meld derfor gjerne at du kommer her:

Meld deg på her

Program:

10.15-11.20: Velkommen og prosjekter

Velkommen v/ Gunn Enli, studiedekan ved Humanistisk fakultet

Samarbeidsbedriftene

Ida Marie Ruud Stemmedalen, daglig leder i Rakkestad næringsråd og Ingeborg Skaalen Berg, Bærekraftrådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge presenterer årets caser.

Prosjektpresentasjon ved årets studenter

Bærekraftlaboratoriet er et tverrfaglig praksisemne for studenter med fagbakgrunn fra historie og/eller psykologi, hvor studentene bruker sin fagkunnskap og metodeferdigheter til å løse bærekraftrelaterte utfordringer i bedrifter og organisasjoner. Julie Dilauro, Sondre Barmen, Liana-Andreea Maciovan og
Jeanette Offerdal Schreurs
vil presentere sitt arbeid og løsningsforslag på casen fra Rakkestad Næringsråd. Lars Magnus Enge Ellingsen, Helena Anita Malvik, Sunniva Dunbar Risan, Inger-Marie Brenna Schjønberg og Hanna Victoria Ørka vil presenter fra sitt arbeid med Sparebank1 Sørøst-Norge.

11.20-11.30 Kaffe og enkel servering

11.30-13.00: Foredrag og panelsamtale

Per Fredrik Pharo, historiker og avdelingsdirektør klima og miljø i Norad – Grønn og rettferdig omstilling, hva innebærer det?

Ragnhild Nilsen, klimapsykolog – Hvordan få mennesker med på omstilling?

Panelsamtale ledet av Grace-Anne Stensrud, prosjektleder i UN Global Compact

  • Ida Marie Ruud Stemmedalen, daglig leder i Rakkestad næringsråd
  • Ingeborg Skaalen Berg, Bærekraftrådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge
  • Sunniva Dunbar Risan, student ved Bærekraftlaboratoriet

For å bidra til å løse dagens bærekraftutfordringer trengs kunnskap om hvordan menneskelig handling og motivasjon kan mobiliseres - både i fortid, samtid og fremtid. I Bærekraftlaboratoriet bidrar historikere og psykologivitere med tverrfaglig og tverrsektorielt endringsarbeid, til gjensidig nytte for studenter, arbeidsliv og universitet.

Bærekraftlaboratoriet er et samarbeid mellom IAKH (HF), PSI (SV-fakultetet), LINK og UN Global Compact Norge (UNGCN), FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv.
Bærekraftlaboratoriet er finansiert gjennom prosjektmidler fra HK-Dir for å øke arbeidsrelevans i høyere utdanning. Prosjektet bidrar også til utdanningsforskning, og til å oppfylle UiOs bærekraftstrategi.


UiOs logo

UN Global Compact Norges logo


Kontaktperson: Nora Birkeland, prosjektkoordinator Bærekraftlaboratoriet

Emneord: bærekraft, historie, psykologi, arbeidsliv
Publisert 1. nov. 2023 10:11 - Sist endret 10. juni 2024 13:31