English version of this page

Quali-Lab

Styrke kvalitativ forskning med samarbeid og mangfold.

Bildet kan inneholde: post-it lapp, håndskrift, font, mønster, rektangel.

Foto: Startaê Team from Unsplash

Om gruppa

Quali-LAB er en samarbeidsgruppe for kvalitative forskere ved PSI i Oslo. Nettverket legger til rette for forskning, diskusjoner og samarbeid mellom ulike deler av psykologifaget. Med en kjernekompetanse innen kvalitative- og «mixed-methods», fokuserer laben på å fremme metodediskusjoner, forskningskvalitet og formidling. Det har blitt en viktig arena for forskere som ønsker å diskutere sine metodiske tilnærminger og samarbeide med kollegaer på andre psykologiske fagfelt. 

Oppdrag

Gjennom seminarer, arbeidsverksteder, diskusjoner og formidling av pågående forskning, er Quali-LAB et sted for å fremme bruken av kvalitative metoder og tilnærminger der man kombinerer flere ulike metoder. Oppdraget vårt er å fungere som en samarbeidsplattform for kollegial veiledning, og fremme et trygt miljø for forskere med ulik bakgrunn. Vi ønsker å gi muligheter for nettverksbygging på tvers av metodiske og psykologiske felt, og åpne muligheter for lokale og globale nettverk.

Mål

Quali-LAB har som mål å være en møteplass for samarbeid, en læringsarena og et kreativt rom for å diskutere og snakke om aspekter ved kvalitative metoder og tilnærminger der man kombinerer flere ulike metoder i psykologi. Vi ønsker å stryke dialogen i psykologisk forskning, slik at kvalitative og «mixed methods»-tilnærminger blir mer tilgjengelige. 

Visjon

  • Målet vårt er å bli et knutepunkt for kvalitative forskere og de som er interessert i kombinasjonen av ulike metodologiske tilnærminger på PSI.
  • Vi har som mål å fremme en kultur av epistemologisk mangfold, og anerkjenne og respektere det brede spekteret av kvalitative og flermetodologiske tradisjoner og tilnærminger.
  • Målet vårt er å fremme og heve viktigheten og relevansen av kvalitative tilnærminger innen psykologi.
  • Vi ønsker å være en plattform for konstruktiv dialog som overskrider det tradisjonelle skillet mellom kvalitative og kvantitative metoder.

Aktiviteter

  • Møte hver tredje uke
  • Seminarserier med lokale og internasjonale forskere
  • Interne og eksterne workshops
  • Veiledningsseminarer for MA-studenter/studenter fra den kliniske utdanningen/ PhD-studenter
  • Veiledning av forskere i tidlig i karrieren, spesielt kvinner og minoriteter
Publisert 29. mai 2024 12:00 - Sist endret 13. juni 2024 15:20