Ungdoms fokus og følelser

Denne undersøkelsen er nå stengt, takk til deltakerne! Ti vinnere av gavekort er trukket ut og vil bli kontaktet snarest!

Dette er et Master-prosjekt ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo, som undersøker sammenhengen mellom ADHD-relaterte symptomer, som konsentrasjonsvansker, hyperaktivitet og impulsivitet, og andre psykiske vansker hos ungdom, med fokus på kjønnsforskjeller i dette forholdet. Ved å delta i denne studien bidrar du til å kartlegge den mentale helsen til ungdommer i Norge. I tillegg vil mer kunnskap på dette området bidra til at unge som opplever vansker kan få bedre hjelp.

Illustrasjonsbilde

Illustrasjon av Elly Makem

Vi ønsker jenter og gutter i alderen 16-18 år til å delta i prosjektet. Symptomene og vanskene vi er interessert i å undersøke er vanlige i den generelle befolkningen, og du trenger derfor ikke å ha en ADHD-diagnose for å delta!

Deltakelse i prosjektet vil innebære å svare på en spørreundersøkelse som tar 30-35 minutter å gjennomføre. Svarene du oppgir vil være helt anonyme.

Ved deltakelse i prosjektet har du mulighet til å vinne et gavekort på kr. 500,-.

Vi deler ut totalt 10 gavekort!

Les mer om prosjektet og delta her! (stengt)

Ungdoms fokus og følelser (UFF) arbeider mot flere målsettinger. Prosjektet er en del av forskningsprosjektet Personlighet og plager (PoP), ledet av forskere ved Universitetet i Oslo, som arbeider for etablering og normering av flere psykologiske tester som skal brukes til utredningsformål i Norge. UFF vil derfor bidra med å kartlegge hvordan individuelle forskjeller i ungdomsbefolkningen kommer til uttrykk i en av disse testene (Personality Assessment Inventory – Adolescent).

Videre har UFF som formål å undersøke sammenhengen mellom ADHD-relaterte symptomer, som konsentrasjonsvansker, hyperaktivitet og impulsivitet, og andre psykiske vansker blant ungdommer. Det vil også bli undersøkt om det finnes kjønnsforskjeller i denne sammenhengen, og om evnen til å regulere egne følelser spiller en rolle. Økt kunnskap på dette området kan bidra til bedre tilpassede tiltak for behandling og forebygging av mentale helseproblemer hos ungdommer. Det er viktig å forske på dette i den generelle ungdomsbefolkning fordi mange, særlig jenter, kan ha udiagnostisert ADHD. I tillegg har nyere studier vist en sammenheng mellom mediebruk og ADHD-relaterte symptomer som konsentrasjonsvansker. Med den økende bruken av digitale medier er det derfor mulig at slike symptomer også er vanlige i den generelle befolkningen.

Mer informasjon om moderprosjektet og forskningsgruppen finner du her.

Publisert 10. nov. 2023 07:58 - Sist endret 13. mars 2024 09:23