Arve Hansen: The stubbornness of meaty routines - Meat consumption and reduction in Norway

Overdreven kjøttforbruk i velstående samfunn er en global bærekraftutfordring. Men kjøttforbruksmønstre viser seg å være svært vanskelig å endre. I Norge, hvor kjøtt er et omstridt og polariserende tema, ser vi at en økende andel av befolkningen aksepterer ideen om å redusere kjøttinntaket. Likevel synker ikke forbruket. I dette foredraget vil Arve Hansen diskutere hvorfor kjøttforbruksmønstret i Norge er slik, samt  psykologiske og sosiomaterielle tilnærminger til hvordan vi kan redusere kjøttforbruk. 

Bildet kan inneholde: panne, briller, synsomsorg, øyenbryn, smil.

Arve Hansen er forsker ved Senter for Utvikling og Miljø (SUM), hvor han er undervisningsleder og leder for forskningsgruppene på berekraftig forbruk og energi og Asianettverket.

Han har en doktorgrad i samfunnsgeografi fra SUM (2011-2016), og to mastergrader: Globalisation and Development (fra School of Oriental and African Studies, University of London, 2009-2011) og Fred, konflikt og utvikling (Universitat Jaume I, Castellón de la Plana, Spania, 2006-2008).

Hans faglige interesser er mange, inkludert bærekraftig forbruk, utvikling i fremvoksende økonomier, mat- og kjøttforbruk, de nye middelklassene i Asia, den sosialistiske markedsøkonomien og Vietnam.

Publisert 13. sep. 2023 10:14 - Sist endret 4. okt. 2023 12:28