Havnen i Pireus og globaliseringens dynamikk

Kraner og kontainere i en havn

Piraeus havn, Hellas. Foto: Giorgos Poulimenakos.

Varighet:
01.01.2021–31.12.2024

Dette doktorgradsprosjektet er en etnografisk studie av havnen i Pireus i Hellas, og er den del av det større forskningsprosjektet PORTS.

Om prosjektet

Pireus har på grunn av sin strategiske geografiske plassering - som den første store havnen etter Suez-kanalen - vokst fram til å være en sentral aktør i den globale konkurransen om sjøtransportnettverk.

Havnen ble privatisert og kjøpt opp av kinesiske interesser under den greske økonomiske krisen, som en del av kravene i strukturtilpasningsprogrammet avtalt med EU, ECB og IMF. 

Prosjektet utforsker hvordan strategiene og diskursene som karakteriserer havnen som en global node, er løsrevet fra dens lokale kontekst. Prosjektet ser på det globale i møte med lokal oppfatning av arbeidskraft, arbeidsidentitet, og lokale historier. 

Mål

Hovedmålet for prosjektet er å øke forståelsen av globaliseringens dynamikk og samspillet mellom det lokale og det transnasjonale. 

Studien har som mål å forstå flyten i den globale økonomien. 

Deltakere

Finansiering

European Research Counsil

Funded by the European Union (ERC, PORTS, 851132). Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Council Executive Agency. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

Publisert 25. apr. 2024 14:56 - Sist endret 29. mai 2024 10:08